Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1895)

 Στα Ιερά; Βιβλία ο Λόγος του Ιησού Χριστού

 

 

 

Με ρωτάνε κάποιοι φίλοι αναγνώστες, πως γίνεται και θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια τόσο σημαντικά θέματα που μας παρουσιάζεις στο θρησκευτικό σου θεματολόγιο; Τους απαντώ ότι στην παιδική του ηλικία ο άνθρωπος είναι ένα σφουγγάρι στο μυαλό, που παραμένει στην αποθήκη γνώσεως του εγκέφαλου. Ό,τι διαβάζεις δεν είναι αποτέλεσμα στο σύνολο του δικού μου μυαλού. Είναι γνώσεις που αποκτήθηκαν στο πέρασμα δεκαετιών μέσα από την παιδεία μου και την τάση της δια βίου μάθησης. Είναι κτήμα και συνήθειά μου από τα μικρά μου χρόνια, αλλά κυρίως από τις σπουδές μου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Πίστη μου είναι πως οι γνώσεις που απέκτησα είναι όλες, σχεδόν όλες, δανικές.  Ως εκπαιδευτής, ένοιωσα τον βαθύ μου πόθο να τις μοιραστώ με τον «συνάνθρωπο. Κι αυτό κάνω, Με τις «Χριστιανικές και άλλες σκέψεις», επιθυμία μου είναι να καταστήσω  αυτά που γνωρίζω γνωστά σε όλες τις πνευματικές ηλικίες. Για ό,τι καλό και χρήσιμο θα βρεί ο αναγνώστης στα μικρά  κείμενά μου θα πρέπει να δοξάσει αποκλειστικά και μόνο τον Θεό, στον οποίον ανήκει ο έπαινος!

Όλα μα όλα βρίσκονται γραμμένα στην Βίβλο και στα Ιερά Ευαγγέλια. Αποτελούν τον Λόγο του κ. Ημών Ιησού Χριστού, που ήλθε στη γη, ως ένανθρωπείσας , για να διδάξει στο ανθρώπινο γένος τον Θείο Λόγο της Χριστιανικής Ορθοδοξίας σύμφωνα με το Θείο Σχέδιο. Όλα μιλούν για τον Ιησού Χριστό και την Θεία αποστολή του.

Έδωσαν απάντηση στο λεχθέν ότι το «Σπέρμα της γυναικός», που θα συντρίψει την κεφαλή του Όφι (του διαβόλου), ήταν ο υιός του Θεού . Ο Μεσσίας που ανέμεναν οι καιροί και οι αιώνες. Αυτός που θα αθετήσει την προπατορική Αμαρτία, θα καταργήσει δια της σταύρωσης, του θανάτου και της Ανάστασης το κράτος του Θανάτου και θα άρει την Εδεμική Αμαρτία από τον «¨Ανθρωπο ».

Είμαστε ευγνώμονες προς τον Τριαδικό Θεό μας και το Θείο Σχέδιό του για το ανθρώπινο γένος! 

                     Β.Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια