Header Ads

UNICS - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (Φ. 1894)

 

   

 


Ως παλιός αθλητής του Tai Nui Kung Fu, απόλαυσα την ατμόσφαιρα της υγιούς άμιλας αθλητών και δασκάλων, διαφορετικών στυλ πολεμικών τεχνών και μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις μου…

 

 Στιγμιότυπα από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (2nd K.M.A.E.S - Education Martial Arts Athletic Skills & Abilities Festival), προσκεκλημένος του grand master Hapkido Μιχάλη Κανέλλου, του δασκάλου Παναγιώτη Μυλωνάκη και των φίλων Κώστα και Μυρσίνης Μιχαλάκη, εκ των συμμετεχόντων αθλητών και παραγόντων.

Ως παλιός αθλητής του Tai Nui Kung Fu, απόλαυσα την ατμόσφαιρα της υγιούς άμιλας αθλητών και δασκάλων, διαφορετικών στυλ πολεμικών τεχνών και μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις μου.

Ο μαχητής, που εισέρχεται στην ατραπό μιας πολεμικής τέχνης, εισέρχεται στην οδό της αενάου ανέλιξης.

Καθώς εκπαιδεύεται με άλλους συναθλητές αρχίζει να συνειδητοποιεί την πλάνη του εγώ και εσύ, του εγώ και του αντιπάλου, της διτόττητας και της ανταγωνιστικότητας!

Ο συναθλητής ακόμη κι ο αντίπαλος, παύει να ορίζεται ως υποκείμενο προς κατάκτηση ή υπερίσχυση, μετατρεπόμενος σε ένα καθρέφτη μέσω του οποίου ο μαχητής αναμετριέται πάντα με έναν και τον αυτό 'αντίπαλο', τον εαυτό, τα πάθη, τις αδυναμίες, τις πλάνες και τις ασθένειές του, μέχρι που και το Εγώ σβήνει κι αυτό ως μια πραγματικότητα χαμηλού επιπέδου.

Προχωρώντας έτσι ο μαχητής στην οδό λυτρώνεται από την ανάγκη ισχύος και υπερίσχυσης και γίνεται λειτουργός και υπηρέτης μιας ανώτερης συνειδητότητας, για την Οργανική Ενοποίηση Ανθρωπότητας και Κόσμου, μέχρι να συνδεθεί με τις Θείες Δυνάμεις που ενοποιούν και νοηματοδοτούν τα Πάντα!

 

 Κυριάκος Κόκκινος,
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP, Διαμεσολαβητής, Coach,Εκπαιδευτής Ενηλίκων

 


Δεν υπάρχουν σχόλια