Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ – ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ (Φ. 1891)

 

Η Τουρκία μετατρέπει τους μαθητές της σε «Γκρίζους Λύκους»

 

 


 Newsbomb

Πλύση εγκεφάλου κάνει η Άγκυρα με το μάθημα της Γαλάζιας Πατρίδας για το Αιγαίο, τις γενοκτονίες και την Κύπρο -Γαλουχούν τους νέους της Τουρκίας με εθνικιστικό φανατισμό

Έμφαση στη γεωγραφική θέση της Τουρκίας, με χάρτες που θα σχετίζονται με την ανυπόστατη θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας, την «πατρίδα των αιθέρων» και τη Θάλασσα των Νήσων, θα δίνει το αυτοαπακαλούμενο «Εκπαιδευτικό μοντέλο του Αιώνα».

Η κίνηση αυτή θεωρείται ενδεικτική της ατζέντας διεκδικήσεων της γείτονας για τα επόμενα χρόνια, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Απογευματινή.

«Τρέχει» το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας όσον αφορά το μάθημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» στα τουρκικά σχολεία ετοιμάζοντας να τυπώσει ακόμα και τα ανάλογα βιβλία. Το τύπωμα αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά αφότου ολοκληρωθεί η διαβούλευση την Παρασκευή.

Επίσης, οι Τούρκοι μαθητές θα διδάσκονται ότι ουδέποτε διαπράχθηκαν οι γεινοκτονίες σε βάρος των ιστορικών λαών της Ανατολής (Αρμενίων, Ποντίων και άλλων εθνοτήτων). Ακόμη, θα διδάσκονται για την αξία του τουρκικού ορυκτού πλούτου και των γραμμών ενέργειας που διέρχονται από τη χώρα. Μάλιστα, θα παρέχονται η αιτιολογία γιατί η Τουρκία επιμένει στο να μην προσχωρεί στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, τα κατεχόμενα θα περιγράφονται ως δήθεν ανεξάρτητητο κράτος. Επιπλέον, θα διδάσκεται η σημασία της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής, ιδίως της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, στην εξωτερική πολιτική.

Στο μάθημα «Ιστορία της Τουρκικής Επανάστασης και Κεμαλισμός», οι μαθητές θα διδάσκονται τα αίτια και τις συνέπειες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, την έναρξη της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου μετά τον πόλεμο, την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών και του ΔΝΤ, τα σιωνιστικά κινήματα, το Παλαιστινιακό ζήτημα και την αλλαγή της μορφής της αποικιοκρατίας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η «Γαλάζια Πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή της ανεξαρτησίας της Τουρκίας».

 

HΠΑ: Ιστορική αλλαγή! Κατατέθηκε στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Newsroom

Νομοσχέδιο για την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο.  Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη, οι βουλευτές κρις Πάπας, Γκας μπιλιράκης, Νικόλ Μαλιωτάκης και Ντίνα Τάιτους κατέθεσαν το σχετικό νομοσχέδιο.

«Αυτή η αλλαγή θα ενισχύσει την ιστορική ανάπτυξη των αμερικανοκυπριακών σχέσεων, θα ενισχύσει τη διμερή συνεργασία και θα προωθήσει τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Η νομοθεσία εισήχθη πριν από την 50ή επέτειο της παράνομης εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία», έγραψε στην πλατφόρμα Χ η Λένα Αργύρη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι αυτή η αλλαγή θα ενισχύσει την ιστορική ανάπτυξη των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου, θα ενισχύσει τη διμερή συνεργασία και θα προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.



Η Ελλάδα απέσυρε διώξεις κατά 35 αλλοδαπών κατηγορουμένων για κατασκοπία και διακίνηση μεταναστών το 2020

Newsroom

Λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων... Εδώ γελάνε.

ΗΕλλάδα απέσυρε ποινικές διώξεις κατά δεκάδων διεθνών εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας(ΜΚΟ) που ήταν ύποπτοι, από κατασκοπεία έως διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μέσω της νήσου Λέσβου, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδε το Reuters την Τρίτη.

Τα περισσότερα από τα 35 άτομα που κατηγορήθηκαν το 2020 για ίδρυση εγκληματικής οργάνωσης και παροχή υποστήριξης σε διακινητές που μετέφεραν μετανάστες, ήταν Γερμανοί πολίτες.   Η υπόθεση αποσύρθηκε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Reuters.

Η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή ενός τεράστιου κύματος προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη το 2015 και το 2016, πολλοί μέσω των απομακρυσμένων νησιών της κοντά στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου. Αυτή η ροή έκτοτε μειώθηκε.

Η υπόθεση βασίστηκε σε επιχείρηση του 2020 της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής μονάδας με την κωδική ονομασία Αλκμήνη και αφορούσε μυστικούς πράκτορες που ταξίδεψαν ως μετανάστες από την Τουρκία στη Λέσβο.

Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών ενεπλάκησαν γιατί μετανάστες και αιτούντες άσυλο που χρειάζονται διάσωση στη θάλασσα, είχαν διαβιβάσει πληροφορίες για τις κινήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής και τον εξοπλισμό των πλοίων.

Ποιοι μας πίεσαν άραγε να τους αφήσουμε ελεύθερους με τέτοια συμπεριφορά; Α,φιβάλλει κανείς ότι η Τουρκία στελνει στη χώρα μας πράκτορες μςταξύ των παράνομων μεταναστών; Κρίμα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια