Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ (Φ. 1889)

 

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» τίμησε τον καθηγητή Αριστείδη Ν. Δουλαβέρα

 Μεγάλη και η τιμή για την Κορινθία και τη γενέτειρά του Γκούρα!

 



*Γράφει - Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου

 Στις 16 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00  ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», ο οποίος θεωρείται και η  πρώτη Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών της χώρας μας [ίδρυση 1865], τίμησε τον Κορίνθιο πανεπιστημιακό καθηγητή Αριστείδη Ν. Δουλαβέρα, σε ειδική εκδήλωση στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου του, στην Αθήνα, ανακηρύσσοντάς τον  ομόφωνα Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου, «ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΝΕΚΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗΣ».  Για την προσωπικότητα και το έργο του κ.Δουλαβέρα μίλησε ο κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, ενώ ακολούθησε  η επίδοση του σχετικού μεταλλίου, της περγαμηνής και της τιμητικής πλακέτας με τον Ηνίοχο των Δελφών και η αντιφώνηση του τιμωμένου.

Ο Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, είναι γνωστός στους Κορίνθιους και τους απανταχού λάτρεις της Λαογραφίας, της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και εν γένει του Ελληνικού Πολιτισμού! Τιμά την επιστήμη του, αλλά και τη γενέθλια γη, την Γκούρα Κορινθίας, τόσο με το έργο, όσο και με το βίο του!

Την  1η  Φεβρουαρίου 2024 τιμήθηκε και από την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων για τη προσφορά του στα Γράμματα και τον πολιτισμό.

Υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1972) και αριστούχος διδάκτωρ της ίδιας Σχολής στη Λαογραφία (1988).

Το 1984 μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του Υπουργείου Παιδείας στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπηρέτησε αρχικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, διευθυντής Γυμνασίου, Μεταλυκειακού Κέντρου, Λυκείου και ως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν.Αχαΐας και Κορινθίας. Διετέλεσε, εξάλλου, αναπληρωτής διευθυντής στο ΠΕΚ (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο) Πάτρας και διευθυντής στο ΠΕΚ Τρίπολης.

Δίδαξε από το 2004 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τα παρακάτω μαθήματα: Εισαγωγή στην ελληνική Λαογραφία. Ήθη και έθιμα. Κοινωνική συγκρότηση. Λαϊκή  Τέχνη. Παροιμιακός Λόγος. Το νεοελληνικό παραμύθι. Μνημεία του λόγου.

Διετέλεσε εκπρόσωπος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2011-2012).

Έχει δημοσιεύσει 15 βιβλία για τη Λαογραφία, τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά. Πολλά μελετήματα και άρθρα του (πάνω από 100), καθώς  και πολλές βιβλιοκρισίες – βιβλιοπαρουσιάσεις βρίσκονται σε διάφορα λαογραφικά, φιλολογικά και εκπαιδευτικά περιοδικά.

Έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δώσει πολλές διαλέξεις και ομιλίες. Είναι επίσης μέλος επιστημονικών ενώσεων και εταιρειών.

 Μαζί με τον κ. Δουλαβέρα τιμήθηκαν από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»  και οι κάτωθι: 1. Βαρβούνης Μανόλης, Καθηγητής και Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, 2. Δημάκος Γεώργιος, Ομότ. Καθηγητής ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, 3. Κουρέα-Κρεμαστινού Τζένη, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, 4. Κριάρη Ισμήνη, πρ. Πρύτανης του  Παντείου Πανεπιστημίου και 5. Σαμαρά-Κρίσπη Αναστασία, Επίτιμη Δικηγόρος Αθηνών, τ. Δικηγόρος Μονάχου, Δρ. Νομικής Σχολής Παν/μίου Μονάχου.

Από την πολιτιστική επιφυλλίδα της ΦτΚ ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο όλων των τιμηθέντων, στον αγαπητό Κορίνθιο συμπολίτης μας δε κ.Αριστείδη Δουλαβέρα τονίζουμε ότι τον έχουμε όλοι ανάγκη.

Να συνεχίζει να αγωνίζεται και να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις τους στους νεώτερους!

Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά κ. Δουλαβέρα!

 

  * Εύη Κοκκίνου
Δικηγόρος - Διαμεσολαβήτρια - Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων
Απ. Παύλου 40, Κόρινθος
τηλ. 27410 84568
6944964225
email: ekokklaw@otenet.gr
https:/evikokkinoulaw.gr

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια