Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (Φ. 1885)

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

 


 Περιηγήθηκα στο διαδίκτυο και στο θέμα παραίτησης από την προεδρία του Αλέξη Κούγια. Διαπίστωσα σωρεία αναρτήσεων, οι οποίες κατέκριναν με τα χειρότερα λόγια την ενέργειά του, να αποχωρήσει από τα διοικητικά του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, μετά την ήττα από τον Παναργειακό.

Αυτά που αντίκρυσα με έφεραν πίσω πολλά χρόνια, όταν κάποιοι ανεύθυνοι τύποι, που αποκαλούντο φίλαθλοι και οπαδοί του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, είχαν πάρει στο λαιμό τους την ομάδα. Με την αχαριστία τους και τις πράξεις τους προς τον κύριο χορηγό της ομάδας, τον οδήγησαν σε μερική εγκατάλειψη , την παρέδωσε σε Κορίνθιους , οι οποίοι  την έφτασαν στην ανυποληψία. Περιπλανήθηκε η άλλοτε ιστορική ομάδα αγωνιζόμενη στα τοπικά πρωταθλήματα χωρίς ελπίδα επανόδου στα σαλόνια του ποδοσφαίρου.

Και πριν ένα χρόνο, άλλαξε η εικόνα, χάρη στην ανάληψη του ΠΑΣΚ από τον  Μεγαλοδικηγόρο, Αλέξη Κούγια. Θα μπορούσα κι εγώ, να έχω εύλογα παράπονα και ενστάσεις για τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα ο εν λόγω συμπολίτης μας.

Οφείλω, όμως, ως ο μόνος επιζών μαζί με τον Γιάννη Κόλλια, μιάς άλλης εποχής, ποδοσφαιριστής - του Αχιλλέα Κόρίνθου από το 1949 μέχρι το 1954 που διέκοψε όταν εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Μετά την αποφοίτησή του έγινε από την ομάδα η μεταγραφή του στον Παγκορινθιακό, που προήλθε από συγχώνευση Αχιλλέα – Ολυμπιακού Κορίνθου, έπαιξε 1957- 1958 μπάλα και σταμάτησε μετατεθείς στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών. Ακολούθως μεταγράφηκε από τον Παγκορινθιακό στην ομάδα του ΠΑΟ Κορίνθου όταν ήταν Λοχαγός. Μαζί με τους Δ. Πατριαρχέα και Αθ. Ηλιακόπουλο (Μπρία) για να βοηθήσει την ομάδα της γειτονιάς του Αγίας Άννας Κορίνθου– όλα αυτά για τους νέους που δεν με γνωρίζουν. Ήμουν και είμαι ακόμη και σήμερα στην ηλικία των 91 ετών φίλαθλος. του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ.

Η χυδαιολογία και ο τρόπος, που αντιμετωπίζεται η περίπτωση αποχώρησης  Κούγια από μία δράκα συμπολιτών μας που ξύνουν παλαιές πληγές του ποδοσφαίρου, δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Όλοι γνωρίζουμε τις τελευταίες δεκαετίες την διαδρομή του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, γιατί είχαμε απομακρυνθεί από την αγωνιστική του παρουσία. Τη θεωρούσαμε κατάντια…

Και τότε, πριν λίγους μήνες, ήλθε ο παράγων Κόύγιας να αναστήσει την «Μπάρτσα» της περιόδου της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ!

Είναι αυτός, που με τους συνεργάτες του στο Δ.Σ. δημιούργησε το ρόστερ της ομάδας, που πρωτοστατεί στην πρώτη δυάδα και ήταν πρωταθλητής του πρώτου γύρου!

Είναι ο Μεγαλοδικηγόρος, που άφησε τις δουλειές του και ασχολήθηκε με την ομάδα μας βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του και σπαταλώντας τον πολύτιμο χρόνο του!

Είναι αυτός που έδωσε ελπίδες, ώστε  «να γίνει το όνειρο πραγματικότητα»!

Θα μπορούσα να επικαλεστώ ακόμα περισσότερα υπέρ αυτού μηνύματα ή να ισχυριστώ πως έκανε και λάθη στην αντιμετώπιση της διαιτησίας, αλλά δεν θα το κάνω…

Έχω όμως τη βεβαιότητα, πως χωρίς την παρουσία του Αλέξη Κούγια, ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, θα ήταν ακόμη στην Α΄ΕΠΣ Κορινθίας, χωρίς φιλάθλους, που επί των ημερών του ξαναγύρισαν στην κερκίδα.

Και την σκέψη: Επιτέλους θα πάψουν οι ελάχιστοι της σύγχρονης θολοκουλτούρας  και χυδαιότητας να δαγκώνουν το χέρι του ευεργέτη της ομάδας της καρδιάς μας;

Οι σκεπτόμενοι φίλαθλοι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν πως ίσως να αντιμετωπίζει ο κ.Κούγιας προσωπικά προβλήματα, ίσως και μάλλον γνωρίζει πολύ περισσότερα για την «Παράγκα» της ΕΠΟ και της Διαιτησίας, που εμείς έχουμε άγνοια.

Θα ήταν πιο φρόνιμο αθλητικά, να τον ευχαριστήσουμε για την προσπάθειά του και να τον παρακαλέσουμε να είναι κοντά στην ομάδα όποτε και όταν μπορεί και θέλει να της συμπαρασταθεί

Εύχομαι στην νέα διοίκηση του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ καλή επιτυχία στο έργο της. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τα αποτελέσματα του ΕΝΑ – ΔΥΟ – ΧΙ.

Πάντα θα υπάρχει ανάγκη υπηρετών του Αθλήματος και απαιτείται να σεβόμαστε την προσπάθεια του εθελοντισμού τους!

Εμείς, κάποτε θα φύγουμε, η αγαπημένη μας ομάδα, θα συνεχίσει την παρουσία της στην Αθλητική ζωή του τόπου μας…

Βαγγέλης Δ. Κόκκινος

Κόρινθος, Μάρτιος 2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια