Header Ads

Πολιτικό και Παραπολιτικό Περισκόπιο (Φ. 1885)

 

 

Παύλος Μαρινάκης: «Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος της Κυριακής» και η αυτόματη αποδοχή του από την αντιπολίτευση σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή του δηλώνει πολλά. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτική με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λίγο αργότερα, για την από κοινού πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση. Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα.

 


Καλή εξέλιξη, η οποία όμως δεν φτάνει για να καλύψει τις ανησυχίες των αγροτών, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης τις σημερινές αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες για τις αλλαγές στην ΚΑΠ, σε συνέντευξή του στο ΕΡΤnews. Εκτίμηση ότι αποδίδει η συντονισμένη δουλειά που έχει γίνει από τη χώρα μας, η οποία έχει αναπτύξει συμμαχίες, με αποτέλεσμα να έχουν υιοθετηθεί οι 19 προτάσεις της…


Στο Λουτράκι και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου της 25ης Μαρτίου παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Εκεί είχε την ευκαιρία να δει και να χειροκροτήσει τους μαθητές των σχολείων της περιοχής που παρέλασαν με υπερηφάνεια. Τις προηγούμενες ημέρες ο Χρίστος Δήμας βρισκόταν στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στον Φενεό και στην Στυμφαλία…


Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και την οποία συνυπογράφουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. «Ετοιμοπόλεμα» είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα για εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών και «διαπλοκή» κάνει λόγο η κυβέρνηση. 



Βασίλης Νανόπουλος: «Άκυρη η απόφαση της ΔΕΥΑΚ και του δήμου Κορινθίων για μείωση τελών ύδρευσης Η αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση ακύρωσε την αριθμ. 112/2024 απόφαση του Δ. Σ. του Δήμου Κορινθίων αναφορικά με την «Έγκριση απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ περί μείωσης τελών ύδρευσης ». Αν ο κ Σταυρέλης είχε ακούσει τις επισημάνσεις μου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 19.2.24 δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα…».


Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, με ενημέρωσε στενός του συνεργάτης, έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο. Ειδικότερα εποπτεύει και είναι ενήμερος σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες και επεμβαίνει αυτόματα στην επίλυση προβλημάτων. Πάνω στο υπόψη θέμα έχει στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, ο οποίος ενημερώνει επίσης την αντίστοιχη ανάρτηση στο διαδίκτυο… 



Ο Νικόλαος Σαϊσανάς, αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου Νεμέας αγωνίστηκε με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών, που διεξήχθη στο Τόρουν της Πολωνίας. Ο Νικόλας κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη κατηγορία Μ40 (ο πιο νεότερος αθλητής της αποστολής). Στο τελικό των 60 μ με εμπόδια πήρε τη δεύτερη θέση με χρόνο 8:58. Οι δημότες, ο Δήμαρχος της Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος και οι Κορίνθιοι γενικά αισθάνονται περήφανοι για την επιτυχία του! 
 


Πολλοί αναγνώστες, διαβάζοντας, διαχρονικά την ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, σχολιάζουν τους αρθρογράφους που την στηρίζουν με τις ιδέες τους ανιδιοτελώς στην επιθυμία τους να μεταδώσουν τη γνώση τους στον «Συνάνθρωπο». Πολλά τα θετικά σχόλια για όλους. Μεταξύ των αρθρογράφων είναι τα δύο παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Ο Κυριάκος, η Εύη, ο Βαγγέλης ο νεότερος και η Ροδοθέα. Όλοι βοηθούν τον υπερήλικα πατέρα και παππού τους, με το ίδιο πνεύμα προσφοράς. Τους χαίρομαι και τους ευχαριστώ. Ο Θεός να τους προστατεύει…


Αγαπητοί μου Αναγνώστες – Συνδρομητές, όπως έχετε και εσείς διαπιστώσει γ ανθρωπότητα διανύει μία δύσκολη καμπή της ιστορίας της. Όλα δείχνουν πως οι άνθρωποι έχουμε ξεφύγει, αλλά υπάρχουν οι ενδείξεις έσχατων καιρών από τον δρόμο που χάραξε με την ενανθρώπισή του ο Θεάνθρωπος Θεός. Κανονικά θα πρέπει μετά από αυτό να αναμένεται η παρέμβαση της Θείας Δικαιοσύνης. Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα συμβεί, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν σημεία έσχατων καιρών. Ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πιο καλοί Χριστιανοί. Π Θεός να μας ελεήσει… 

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 



ΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Την στιγμή που διαπιστώνεται η ραγδαία μεταστροφή της κοινής γνώμης , η πρόταση της συστημικής αντιπολίτευσης «Ανδρουλάκη και Κασσελάκη», είναι φανερό ότι αποσκοπεί στον περιορισμό της βλάβης του ξενοκίνητου πολιτικού συστήματος, της διαφθοράς και της εξάρτησης, μόνο στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μπορέσουν να τη διαδεχθούν εκείνοι. Εκείνοι, που τα κόμματά τους ψήφισαν μαζί ή συνεχίζουν την πολιτική του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές του εξωτερικού, της κατάργησης της κυριαρχίας του εθνικού κράτους έναντι των ξένων δανειστών με τα μνημόνια, της αφαίμαξης των Ελλήνων ώστε να εξαφανιστούν γρηγορότερα από την 25ετία της δημογραφικής κατάρρευσης, μέσω της αντικατάστασης πληθυσμού από την λαθρομετανάστευση και τις άλλες νεκροπολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της παγκοσμιοποίησης και της τουρκικής απειλής.


Με μεγάλο ενθουσιασμό «υποδέχθηκαν» το μέτρο της επιστολικής ψήφου οι απόδημοι Έλληνες, σε ΗΠΑ και Καναδά, δήλωσε η ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, δύο πόλεις στις οποίες ανέλυσε σε ομογενείς τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου στα ελληνικά προξενεία των δύο πόλεων. Παράλληλα, η κα Κεραμέως ταξίδεψε μέχρι τον Καναδά όπου συμμετείχε στην Κυβερνητική σε αποστολή υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στον Καναδά, μετά από 40 χρόνια. 



Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι βασικό αυτής της πρότασης δυσπιστίας είναι ότι στερείται σοβαρών εναλλακτικών προτάσεων για τη διακυβέρνηση του τόπου. «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, κληρονόμος ενός σημαντικού και ιστορικού, για τη Μεταπολίτευση, κόμματος, αρνείται τον καιρό αυτό το μεταρρυθμιστικό μέρος του παρελθόντος του και ο κ. Ανδρουλάκης, προφανώς έχοντας το άγχος των ευρωεκλογών και την πιθανότητα να είναι τρίτος πίσω από τον κ. Κασσελάκη, προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες με κάποια μέσα ενημέρωσης, μετατρέποντας έναν κορυφαίο Κ/Β θεσμό, σε ένα παρακολούθημα ενός δημοσιεύματος που δεν έχει προσθέσει τίποτα καινούργιο. Μου κάνει εντύπωση δε ότι το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει και τα διαχρονικά κακώς κείμενα στον ΟΣΕ, αν και κυβέρνησε και αυτό πάρα πολύ καιρό και ξέρει πώς έφτασε ο ΟΣΕ εκεί που έφτασε και πώς παραλάβαμε τον ΟΣΕ το 2019, με τις αδυναμίες που είχε όμως, η μετέπειτα διαχείριση. Το ΠΑΣΟΚ, ενώ βλέπει να διαλύεται ο βασικός πολιτικός του αντίπαλος, δεν μπορεί να πάρει ούτε έναν από τους πέντε ψηφοφόρους, του έφυγαν».




Σκύβω με σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων, κανείς, πόσο μάλλον εγώ δεν μπορώ να νοιώσω τον πόνο για την απώλειά τους δήλωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, στην τοποθέτησή του στη Βουλή. Απόλυτος σεβασμός, όμως, σημαίνει και συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα. "Δεν θα πω ότι τα κάναμε όλα σωστά, γι' αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη"


 


Ο Δημήτριος Κουτσούμπας, ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει την Δυσπιστία, εξαπέλυσε οξεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, στο έγκλημα, όπως χαρακτήρισε το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Μάλιστα, όπως είπε έγινε προσπάθεια συγκάλυψης και στην Εξεταστική Επιτροπή στην οποία η κυβερνητική πλειοψηφία, όπως υποστήριξε, αρνήθηκε να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες και έκλεισε άρον άρον την διαδικασία. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο «για πόρισμα ντροπής, εγχειρίδιο συγκάλυψης που δεν εντοπίζετε καμία ποινική και πολιτική ευθύνη».


Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι «δημοκρατικό τόξο είναι να μπορείς να λες: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι να ψηφίζεις αντιλαϊκά, αντεθνικά, αντιχριστιανικά μέτρα. Παράλληλα, κατηγόρησε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν θέλει όντως την «πτώση της ΝΔ» καθώς όπως είπε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, «είναι πρόταση συσπείρωσης και όχι ανατροπής της ΝΔ». Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα την ψηφίσει.


Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση, παρότι η ίδια η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, υπονοώντας αντίθετα ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η εκπρόσωπος του τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων για τις δηλώσεις συμπαράστασης και συμπάθειας που έλαβε απ’ όλο τον κόσμο, μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής.


Έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, παρουσίασε την τελευταία εβδομάδα, η βουλευτής του νομού μας, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη. Το επικοινωνιακό και πολιτικό της ενδιαφέρον αποτελεί αυτοσκοπό, πέραν των κοινοβουλευτικών της υποχρεώσεων. Η Μαριλένα δεν πwαραμελεί την ανάγκη να βρίσκεται κοντά στα προβλήματα των πολιτών και όχι μόνο, που την στήριξαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Καλοδεχούμενη!..


¨Όσο περνάει ο χρόνος από τις βουλευτικές εκλογές, τόσο αυξάνει τις πολιτικές και κοινωνικές του δραστηριότητες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεώργιος Ψυχογιός. Κάποιοι, εκ συστήματος¨ ψιθυριστές, ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει προβλήματα. Προσωπικά έχω τη βεβαιότητα πως ο βουλευτής μας έχει πλέον δεθεί με τη γενέτειρά του και με τους συμπολίτες του. Ό,τι κάνει το πράττει από την αγάπη και το ενδιαφέρον του προς τους Κορίνθιους…


Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, αν και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα δημοτικά πράγματα, μου είπε συμπολίτης, έχει ανάγκη από πλατύτερη εμπειρία που να αναφέρεται στα νέα του καθήκοντα, αυτά του Δημάρχου. Δεν αρκεί να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα άλλαξε ρόλους με τον προκάτοχό του, ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι αποφασισμένος και ενήμερος επί διαδικασιών, που θα τις χρησιμοποιεί κατά περίπτωση.

Από τότε που άλλαξε η διοίκηση και ιδιοκτησία της CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI, η νέα διοίκηση είναι ανύπαρκτη όσον αφορά την ευρύτερη επικοινωνία της Εταιρείας με τους δημότες. Δεν βλέπουμε, μου είπε φίλος αναγνώστης από το Λουτράκι, ούτε ένα σχετικό δελτίο τύπου. Ακόμα, ακόμα συνέχισε, ούτε ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, δεν εκδίδει, ως συμμέτοχος στην Κοινοπραξία, μια ανακοίνωση, ώστε να μαθαίνουμε κι εμείς οι ενδιαφερόμενοι πως πάνε οι δουλειές του CASINO… Δήμαρχε, τ΄ακούς;


Η νέα δημοτική Αρχή Βέλου – Βόχας, με Δήμαρχο τον Θανάση Μανάβη, έδειξε στα πρώτα βήματα μια ρητορική παρουσία και οι δημότες είχαν την αίσθηση πως κάτι καλό θα βγει από την αλλαγή σκυτάλης στο τιμόνι του Δήμου. Πέραν από τις πρώτες εντυπώσεις, όμως, τίποτα καινούργιο δεν φάνηκε να υλοποιείται στον ορίζοντα. Ο νέος Δήμαρχος έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά θα πρέπει να κατανοήσει τον ρόλο των δελτίων τύπου, που απεικονίζουν την καθημερινότητα της πολύμοχθης εργασίας, που επωμίστηκε…










Δεν υπάρχουν σχόλια