Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1884)

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ:

ΠΣΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ  0-1

Ο Παναργειακός πήρε το ντέρμπι με Κόρινθο

ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΚ



Σεισμικές δονήσεις επέφερε η ήττα του ΠΑΣ Κόρινθος με σκορ 0-1 στο Δ.Α.Κ. Κορίνθου από τον Παναργειακό. Με τους τρεις βαθμούς έφυγε το Σάββατο από την Κόρινθο ο Παναργειακός, καθώς επικράτησε με 1-0 της ομώνυμης ομάδας στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 27ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ' εθνικής.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το διπλό χάρη σε γκολ του Τσούτση στο 45' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και είναι πλέον μόνοι στο ρετιρέ, έχοντας 3 βαθμούς διαφορά από την 2η Κόρινθο και 6 από τη Ρόδο, που ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι από την ΑΕΡ Αφάντου. Μάλιστα η Ρόδος ισοβαθμεί στην 3η θέση με τη Θύελλα Ραφήνας, ( Αντίπαλος της Κορίνθου την ερχόμενη Κυριακή στη Ραφήνα), που νίκησε την Κυριακή εκτός έδρας με 2-0 τη Μύκονο.

Με το εκτός έδρας “διπλό”, ο Παναργειακός έφτασε στους 57 βαθμούς έναντι 54 της Κορίνθου. Ουσιαστικά όμως η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι 3 αλλά 4 βαθμοί καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοείται ο Παναργειακός o οποίος έχει νικήσει και στους δύο μεταξύ τους αγώνες.

Ήταν ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων σ΄αυτή την ποδοσφαιρική περίοδο, που η «παράγκα» της διαιτησίας έπαιξε σκανδαλώδη ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Στον αγώνα του Σαββάτου, ο ανεκδιήγητος διαιτητής χαντάκωσε την ομάδα της Κορίνθου μη σφυρίζοντας τρία τουλάχιστον πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Και τα τρία πέναλτι έγιναν μέσα στη μεγάλη και μικρή περιοχή με χαρακτηριστική περίπτωση την Τρίτη, όταν στα τελευταία λεπτά του αγώνα σε γιουρούσι των παικτών μας που μπήκαν διασπάζοντας την αμυντική γραμμή στη μικρή περιοχή του Άργους σε σουτ που κατευθύνονταν στα δίκτυα, αμυντικός παίκτης του Παναργειακού απέκρουσε με το χέρι στη γραμμή του τέρματος, ο λάινσμαν σήκωσε σημαία, και ο διαιτητής που ήταν δίπλα στη φάση, αντί να καταλογίσει το πέναλτι, πήγε στον βοηθό του, τον τράβηξε παράμερα και αφού κάτι του είπε ακύρωσε τη σημαία. Τέτοια αίσχη διαιτησίας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας, που διεξήχθη παρουσία πάνω από πέντε χιλιάδες φιλάθλους, ήταν πραγματικά ένα ντέρμπι κορυφής, που έδειξε πως οι δύο πόλεις ακολουθούν μια παράδοση δεκαετιών, την οποία  προσωπικά ο Κορίνθιος την έζησε στον πρώτο του αγώνα με την φανέλα του Αχιλλέα Κορίνθου στο Άργος, όταν το 1949 έπαιζαν οι δύο ομάδες στο Πρωτάθλημα της τότε ΕΠΣ Αργολιδοκορινθίας. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ο Παναργειακός άνοιξε το σκορ λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του α’ ημιχρόνου. Έπειτα από φάουλ, ο Ηλιόπουλος έδωσε πασούλα στον Τσούτση και εκείνος με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κορίνθου ανοίγοντας το σκορ σε 0-1, που ήταν και το τελικό. 0-1

Στην περιγραφή θα αρκεστώ, εκτός στα παραπάνω και στην κακή, κάκιστη διαιτησία, στο γεγονός ότι οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στα ίσα στην κατοχή της μπάλας. Αναρωτιέμαι όμως γιατί ενώ οι παίκτες μας έχουν το ιστορικό της ομαδικότητας, στο πάσα στην πάσα μπαίνουμε στα αντίπαλα καρέ με χαμηλά την μπάλα στην μεταβίβαση, ξανάρχισαν τις ψηλοκρεμαστές μπαλιές στην απέναντι πλευρά, που ήταν εύκολο να αποκρουστεί η μπάλα από τη συμπαγή άμυνα.

Θα μπορούσα να πω ακόμη περισσότερα για τον αγώνα αυτόν, όπως παρά τα δύσκολα, υπάρχει ακόμη ελπίδα. Και αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως στον αγώνα της Κυριακής στη Ραφήνα.ι

Οι παίκτες είναι νέοι, επαγγελματίες, κτίζουν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον, που θα τους ακολουθεί σε όλη τους την καριέρα και τη ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι από την αρχή της σαιζόν βρίσκονται ως διεκδικητές του τίτλου. Αν παίξουν με τις αστείρευτες δυνάμεις της ψυχής τους, και να τα δώσουν όλα στη Ραφήνα, όλα μπορούν να συμβούν. Χάθηκαν κάποιες μάχες, αλλά ο πόλεμος δεν έχει λήξει ακόμη. Πρέπει και έχουν χρέος να αντέξουν, να γυρίσουν το παιχνίδι. Οι Κορίνθιοι φίλαθλοι είναι κοντά τους.





 



ΠΑΣ Κόρινθος: Άνω - Κάτω φέρνει

η εντός έδρας ήττα από τον Παναργειακό

 

 Με προσωπική επιστολή ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε την παύση της ενασχόλησης του με την Κόρινθο, από την οποία αποχώρησε και ο βασικός χρηματοδότης, η οικογένεια Γ. Πιέτρη, παρά την αρχική δήλωση παραίτησης, αποφάσισε με τους εναπομείναντες στο Δ.Σ. να αναλάβει την Προεδρεία

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Με προσωπική του δήλωση, ο γνωστός ποινικολόγος γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ Κόρινθο για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στον ρόλο του στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

Παραίτηση Αλέξη Κούγια

Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα και λόγω προσωπικών διαφωνιών με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου – τα οποία προηγήθησαν του σημερινού αγώνα – δηλώνω αμετάκλητα ότι παύω να ασχολούμαι με οποιοδήποτε τρόπο με το σωματείο του ΠΑΣ Κόρινθος που με την παρουσία μου ξαναμπήκε η Κορινθία στον ποδοσφαιρικό χάρτη και είμαι ευτυχισμένος γιατί κατάφερα να φέρω στο γήπεδο 6000 κόσμο .

Δυστυχώς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ εκτός του κυρίου Παπαγιαννόπουλου που είναι ένας αγνός και ανιδιοτελής άνθρωπος , το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι τα πολιτικά και τα οικονομικά τους οφέλη από το Δήμο Κορίνθου .

Τις χειρότερες εντυπώσεις μου έχω για τον Γιώργο Πιέτρη . Σε αυτά τα 2 χρόνια δαπάνησα περισσότερα από 300.000 ευρώ για να ξαναστησουμε αυτόν τον σύλλογο και δεν μετανιώνω για αυτό καθόλου αλλά δεν μπορώ να γίνω υποχείριο κανενός για να αποκομίσει αυτός οικονομικά και πολιτικά οφέλη.

Αγάπησα πάρα πολύ την ομάδα και τους οπαδούς της αλλά δυστυχώς σε αυτό το βρώμικο περιβάλλον της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου εγώ δεν μπορώ να έχω κανένα μέλλον εάν και τα ίδια μέλη του ΔΣ δεν είναι μαζί μου μια γροθιά.

Δυστυχώς όλοι αυτοί εκμεταλλεύθηκαν το όνομα μου και τα χρήματα μου αλλά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το προσωπικό τους όφελος και όχι το συμφέρον της ομάδας.

Δε θέλω να πιστέψω ότι σήμερα δεν αντέδρασαν για αυτά τα   πράγματα που έκανε εις βάρος μας η διαιτησία γιατί από τώρα σκεφτόντουσαν τις 550.000 που θα χρειάζονταν τον καλοκαίρι για να συστήσουμε μια ΠΑΕ.

Αυτονόητο είναι ότι η ποδοσφαιρική μου ζωή μου πλέον είναι ταυτισμένη με τον Ολυμπιακό και κακώς δεν παραιτήθηκα μόλις ανέλαβα την θέση του Αντιπροέδρου και του νομικού συμβούλου.

Δυστυχώς επικράτησε το συναίσθημα και η αγάπη για την πατρίδα μου και όχι η λογική.

 

 

Ανακοίνωση Γ. Πιέτρη περί αποχώρησης από το Δ.Σ.

Λίγο αργότερα, την αποχώρηση της από τα κοινά της ΠΑΕ Κόρινθος ανακοίνωσε και η οικογένεια Πιέτρη, που ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες του συλλόγου, με μία τοποθέτηση που αφήνει πάρα πολλές αιχμές προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Αναλυτικά η δήλωση αποχώρησης της οικογένειας Πιέτρη έχει ως εξής:

Δυστυχώς δεν μπορούμε άλλο!

Ο Όμιλος Πιέτρη έδωσε ότι είχε και δεν είχε στον αγώνα να επιστρέψει η «Μπάρτσα» ψηλά! Η οικογένεια μας έκανε ότι ήταν δυνατό και αδύνατο για να υποστηρίξει τον κοινό σκοπό!  Όμως πλέον δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την λογική του παραλόγου! Δεν μπορούμε να συρθούμε στα τάρταρα από ανθρώπους που ζουν για να δυσφημούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό!

Δεν μπορεί να δέρνουμε ή να μηνύουμε όποιον μας νικά! Παίζει και ο αντίπαλος!

Εμείς μπορεί να είμαστε επιχειρηματίες αλλά ταυτόχρονα είμαστε και οικογενειάρχες και ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας  που πρεσβεύουν το ευ αγωνίζεσθαι και τα υψηλά ιδεώδη του αθλητισμού! Η νίκη και η ήττα στο μυαλό το δικό μας είναι το ίδιο αποδεκτά αποτελέσματα και ο σκοπός ποτέ δεν αγιάζει τα μέσα! Δεν θα γίνουμε ποτέ συνένοχοι στο αιματοκύλισμα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού!

Θα συνεχίσουμε να αποτελούμε αρωγούς και βοηθούς της Μπάρτσας μας αλλά όχι από διοικητικό πόστο! Θα αφήσουμε τους ειδικούς… Αυτούς που έβαλαν τα χιλιάδες αόρατα €!!!

Εμείς είμαστε ρομαντικοί ερασιτέχνες!  Ταπεινά αποχωρούμε!

 

 

ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Μεγαλοεπιχεειρηματίας Γ. Πιέτρης ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην ιστορική ομάδα της Κορίνθου, γέμισαν πίκρα τους οπαδούς και τους αγνούς Κορίνθιους, αλλά και όσους ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια την ωραία προσπάθεια για την επαναφορά της στις μεγάλες κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή την στιγμή δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα, να αναλύσουμε τι έφταιξε και φτάσαμε μισό βήμα πριν την διάλυση.

Είναι η ώρα του καθήκοντος, απέναντι στους φιλάθλους, που μετά από δεκαετίες πλημμύρισαν και πάλι το ιστορικό μας γήπεδο. Είναι η ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά, που άρχισαν να κάνουν όνειρα για την Μπάρτσα.

Είναι το χρέος απέναντι στην πόλη και την ιστορία, που υπερτερούν, τις προσωπικής απογοήτευσης και θυμού.  Αρκετές περιπέτειες έχει περάσει η ιστορική ομάδα της Κορινθίας και δεν της αξίζει να βρεθεί και πάλι στο πρωτοδικείο.

6.000 Κορίνθιοι φίλαθλοι την περασμένη Κυριακή έστειλαν σε όλους μας ένα πολύ καθαρό μήνυμα, ανεξάρτητα από το αγωνιστικό αποτέλεσμα, που δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Αυτή η ομάδα είναι κομμάτι της πόλης και κομμάτι της ψυχής μας!

Πριν από λίγο τα μέλη της διοίκησης που έχουν απομείνει αποφασίσαμε από κοινού, να μην εγκαταλείψουμε αυτή την δύσκολη ώρα την ομάδα. Να μείνουμε ενωμένοι και να παλέψουμε μέχρι το τέλος, για την άνοδο της. Ενωμένοι και αποφασισμένοι, να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα.

Αποδέχθηκα την πρόταση να είμαι πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο, που θα ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες και με νέα πρόσωπα.

Καλώ τους αθλητές της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο, να αφοσιωθούν στο έργο τους και να κάνουν με την σειρά τους το καλύτερο δυνατό.

Ζητώ από τους Κορίνθιους, να μην εγκαταλείψουν την ομάδα και να σταθούν κοντά της.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Αλέξη Κούγια για τα όσα προσέφερε στην θρυλική μας ομάδα και δεν το ξεχνάμε ποτέ.

Είμαστε Κορίνθιοι και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Στα δύσκολα ή χάνεσαι ή ξαναγεννιέσαι! ». Συνεχίζουμε…

Ο Πρόεδρος

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΕΤΡΗΣ

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια