Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Φ. 1884)

 

Ν.Δ. Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται να μην διαγράφονται

από τα Πανεπιστήμια φοιτητές που παρανομούν»

 


5Apostagma Newsroom

Μηνύματα τόσο προς τις πρυτανικές αρχές όσο και προς τους αγρότες περιείχε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην τακτική μηνιαία ενημέρωσή της

Όσον αφορά στην ασφάλεια και την εικόνα που υπάρχει στα Πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είδαμε τις πρόσφατες εικόνες από τις επιχειρήσεις  της αστυνομίας και επανέλαβε ότι παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

«Θα αποδοθούν τα ιδρύματα στους φοιτητές και τους καθηγητές έτσι ώστε να μείνουν εστίες γνώσης και να μην βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι που θέλουν να τους μετατρέψουν σε χώρους βίας και συγκρούσεων», είπε επίσης και ζήτησε την βοήθεια των πρυτανικών αρχών: «Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που να κάνουν τις παράνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην διαγραφή τους από το πανεπιστήμιο», σημείωσε.

Είπε ακόμα ότι «καθώς ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, και υλοποίηση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνησή μας είχε δεσμευθεί προεκλογικά, η προσοχή μας στρέφεται στα θέματα της καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας που αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μας δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα χωρίς να πούμε ότι  είμαστε ικανοποιημένοι και σταματούμε την προσπάθειά μας».

Τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται αμείωτοι και ότι «το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας. Γι’ αυτό τα πρόστιμα που έχουν μπει είναι σημαντικά και θα ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά έτσι ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι  να εφαρμόζουν το νόμο όπως έχει ψηφιστεί».

Για την υγεία είπε ότι βρίσκεται συχνά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας «που απολαμβάνουν το όφελος του Ταμείου Ανάκαμψης με παρεμβάσεις στα κτήρια και τον εξοπλισμό για να χτιστεί το νέο ΕΣΥ. Είναι μια διαρκής προσπάθεια που θα συνεχιστεί».

Είναι σημαντικό είπε ακόμα αναφερόμενος στις ευρωεκλογές να μπορούμε να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού την θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι η χώρα μας από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για την Θεσσαλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του και είπε ότι πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στην Θεσσαλία και να προχωρήσουμε στην διαχείριση των υδάτινων πόρων της.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ  Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: "Οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπονομεύουν σαφώς το ‘’θετικό κλίμα’’ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις"

 

Newsroom

"Δυστυχώς, η απομάκρυνσή της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και η επικοινωνιακή, μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών όχι μόνο δεν ωφελεί την χώρα, αλλά προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα"



Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με την Κύπρο, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά την «απομάκρυνση της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, «καταδικάζει απερίφραστα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό, στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε για την τουρκική εισβολή ότι ''ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας''». 
 
 

ΠΑΣΟΚ
Αμφισβητείται ότι θα είναι δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές

 

 

Δυσεξήγητη είναι, με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα (Marc, GPO, Pulce, Interview), η βεβαιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα είναι δεύτερο κόμμα και μάλιστα με ισχυρό ποσοστό, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Όμως, οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου 20ημέρου είναι εξόχως προβληματικές για την εικόνα του κόμματος και του αρχηγού του πρωτίστως, δημιουργώντας ισχυρές αμφιβολίες, ότι υπάρχει πραγματική βάση πίσω από τον δηλωμένο ως σίγουρο στόχο. 

Η τελευταία δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», έφερε το ΠΑΣΟΚ ξανά πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση, με μια απώλεια τριών προσοστιαίων μονάδων, μέσα σε διάστημα πενήντα ημερών και ως συνέπεια ακατανόητων επιλογών της ηγεσίας του.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διαρκή περιδίνηση (διάσπαση, Συνέδριο, παρέμβαση Τσίπρα, Πόθεν Εσχες Κασσελάκη) και η κυβέρνηση βρίσκεται διαρκώς υπό την πίεση μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας (ακρίβεια, ασφάλεια κλπ) το ΠΑΣΟΚ, που ανέμενε τη δεύτερη θέση σαν ώριμο φρούτο, αποσυντονίζεται περαιτέρω.

 

ΚΚΕ

Προσπάθεια προβοκάτσιας με στόχο το ΚΚΕ μέσω… ρωσικών εκλογών

 

 

Στον Περισσό εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα η επίθεση στο ΚΚΕ θα ενταθεί ακόμα περισσότερο

Σύνταξη ΙΝ

Πληροφορίες για στήσιμο προβοκάτσιας έφτασαν πριν μερικές μέρες στον Περισσό. Οι φήμες που μεταφέρθηκαν υποστήριζαν ότι το ΚΚΕ είχε την πρόθεση να στείλει παρατηρητές στις εκλογές στη Ρωσία. Δίπλα σε κόμματα της ακροδεξιάς. Η πληροφορία ήρθε από τις Βρυξέλλες. Ακόμα και αν καμία σχέση δεν είχε με την πραγματικότητα, αφού ποτέ το ΚΚΕ δεν συζήτησε την αποστολή παρατηρητών για τις ρωσικές εκλογές.

Εντάσσεται όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ, αλλά και στην πάγια αντικομουνιστική εκστρατεία της ΕΕ. Στόχος ήταν να φανεί ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό του Πούτιν, στηρίζοντας επί της ουσίας τον πόλεμο στην Ουκρανία, πράγμα που δεν αποδέχεται το ΚΚΕ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ

Αυξημένα τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης στη βόρεια Ελλάδα!

 

 



 

Σημαντικά αυξημένα είναι τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και της ΝΙΚΗΣ στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τα δημοκοπικά ευρήματα των τελευταίων εβδομάδων, τα οποία βρίσκουν την κεντροδεξιά παράταξη πολλαπλώς τραυματισμένη στις περιοχές αυτές μετά και την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δημοσκοπήσεις -φανερές και κρυφές- φέρνουν τη Ν.Δ. να φυλλοροεί σημαντικά στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ενώ εκεί η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ακόμη και τρίτη δύναμη. Όσο για το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, σε ορισμένες περιοχές καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Οσον αφορά την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η άνοδός της καταγράφεται και στις μεγάλες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, με τη μέτρηση της MRB για λογαριασμό του Open να εμφανίζει την Ελληνική Λύση τέταρτη, με 7,8%. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην έρευνα της INTERVIEW, καθώς στην ερώτηση «αν είχαμε ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» η Ελληνική Λύση πετυχαίνει ποσοστό 10,2% και βρίσκεται πάνω από το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα ποσοστά των δύο κομμάτων δεξιά της Δεξιάς είναι εξαιρετικά ανεβασμένα από τη… Λάρισα και πάνω.

Οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και, φυσικά, δεν περνούν απαρατήρητοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά το Μεταναστευτικό. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των Βορειοελλαδιτών στο νομοσχέδιο Σκέρτσου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχω ένα όνειρο

 

«Έχω ένα όνειρο. Ότι στην Ελλάδα θα πάψει να υπάρχει ο ρατσισμός, η φοβία, η ανισότητα, η αδικία, αλλά θα κυριαρχούν η ελευθερία, η ισότητα ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι όλη η κοινοβουλευτική της ομάδα ψηφίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο «είναι αποτέλεσμα νίκης όλων εκείνων που αγωνίζονταν για ίσα δικαιώματα και που η πολιτεία τους ήθελε αόρατους».

«Θέλω να πω στον κ. Σαμαρά, που είπε ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, ότι δεν μας παρακολουθεί. Υπάρχει αντιπολίτευση και λέγεται Πλεύση Ελευθερίας. Και είναι το μόνο κόμμα που ψηφίζει το νομοσχέδιο χωρίς κανένα αστερίσκο και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Να του πω ότι ήμουν και είμαι σε όλες τις συζητήσεις για να στηρίξω το νομοσχέδιο που η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν το στηρίζει», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια