Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1884)

 

Η Σοβιετική Ένωση αναβιώνει με τα αποτελέσματα επανεκλογής του Πούτιν

Αν η ελίτ διαπιστώσει ότι οι αριθμοί είναι πολύ διαφορετικοί από τους πραγματικούς, θα κοιτάξει γύρω της και θα αναρωτηθεί σε ποιον θα πρέπει να ποντάρουν για να γίνει το επόμενο αφεντικό τους, γράφει το Politico.   «Με τα επίσημα αποτελέσματα να δείχνουν ότι κέρδισε 9 στις 10 ψήφους, μήπως ο Ρώσος αυτοκράτορας υπερέβαλε τα όριά του;» γράφει το Politico σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει μία ημέρα μετά τις ρωσικές εκλογές, που ολοκληρώθηκαν με τη αναμενόμενη και θριαμβευτική νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε τον Νοέμβριο σε κορυφαίους εκλογικούς αξιωματούχους της χώρας, που συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του έξω από τη Μόσχα ότι «το πιο σημαντικό αποτέλεσμα κάθε ρωσικής εκλογής είναι η νομιμότητα. Αυτό είναι το θεμέλιο της πολιτικής σταθερότητας».

Στις 17 Μαρτίου 2024, μετά από τρεις ημέρες ψηφοφορίας, οι ίδιοι αξιωματούχοι ανακήρυξαν τη συντριπτική νίκη του Ρώσου προέδρου, δίνοντάς του ποσοστό ρεκόρ 87% των ψήφων, ποσοστό που μόνο στην άλλοτε κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση είχε παρατηρηθεί….


Γάζα: Παραδόθηκαν οι 200 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας

Προετοιμασίες για αναχώρηση δεύτερου πλοίου από τη Λάρνακα


Newsroom

ΗWorld Central Kitchen παρέδωσε σήμερα σχεδόν 200 τόνους τροφίμων στη βόρεια Γάζα, φορτίο που έφτασε με την πρώτη αποστολή θαλάσσιας βοήθειας από την Κύπρο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΜΚΟ.

Επισημαίνεται ότι τα τρόφιμα έφτασαν σε οικογένειες, οι οποίες είναι στο φάσμα του λιμού, με το πρώτο ανθρωπιστικό φορτίο που προσέγγισε στην ακτή της Γάζας εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Μαζί με τοπικούς και διεθνείς εταίρους, η WCK έχει προσφέρει περισσότερα από 39 εκατομμύρια γεύματα από ξηρά, θάλασσα και αέρα σε Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη.

«Η σημερινή παράδοση ρυζιού, αλευριού, οσπρίων, λαχανικών και πρωτεϊνών σε οικογένειες στον βορρά, όπου η πρόσβαση σε βοήθεια είναι πολύ περιορισμένη, αποδεικνύει ότι τα τρόφιμα που χρειάζονται (οι κάτοικοι) απελπιστικά, μπορούν να παραδοθούν δια θαλάσσης. Εκτός από το φαγητό που έφτασε με το σκάφος Open Arms, η σημερινή συνοδεία προς τα βόρεια, μετέφερε επίσης έτοιμα γεύματα», αναφέρεται. Προστίθεται ότι για μήνες οι ομάδες της WCK εργάζονται ασταμάτητα για να ανοίξουν αυτή την οδό θαλάσσιας βοήθειας στη Γάζα και προμηθεύουν και φορτώνουν τρόφιμα σε σκάφη στην Κύπρο.

Αναφέρεται ότι κατασκεύασαν και τη δική τους προβλήτα στη Γάζα, χρησιμοποιώντας μπάζα από βομβαρδισμένα κτίρια για την ασφαλή εκφόρτωση του φορτίου.

«Η WCK θα είναι τελικά σε θέση να παρέχει πολλές ποσότητες φαγητού καθημερινά στις ακτές της Γάζας», δήλωσε ο Χοσέ Αντρές, ιδρυτής της WCK. Προσθέτει ότι οι ομάδες της ΜΚΟ ετοιμάζονται επί του παρόντος να αποστείλουν τη δεύτερη θαλάσσια αποστολή, που θα περιλαμβάνει τρόφιμα και βαριά μηχανήματα που θα επισπεύσουν τη διαδικασία εκφόρτωσης.

Προστίθεται ότι έως τώρα η ΜΚΟ έχει αποστείλει περισσότερα από 1.500 φορτηγά αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των κοινοτήτων σε όλη τη Γάζα.  Προετοιμασίες για αναχώρηση δεύτερου πλοίου από τη Λάρνακα στη Γάζα, αναφέρει η Λευκωσία.

 

Φρεγάτα «Ύδρα»: Συνόδευσε ήδη τρία εμπορικά πλοία – Συνεχίζει απρόσκοπτα

 

 

Newsbomb

Άκρως επιτυχημένη κρίνεται μέχρι ώρας η αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατιωτικής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» για την αντιμετώπιση των επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένη.

Το ελληνικό πολεμικό συνόδευσε δύο εμπορικά πλοία, όπως ανέφερε ο Alpha, και αυτήν την ώρα συνοδεύει το τρίτο, σημειώνοντας επίσης ότι σε γενικές γραμμές το τελευταίο διάστημα μειώθηκαν οι επιθέσεις των Υεμενιτών ανταρτών.  Στην περιοχή βρίσκονται περισσότερα από 30 εμπορικά πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «Ύδρα», τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, στον Κόλπο του Άντεν.  Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες πηγές, η φρεγάτα «Ύδρα» συνεχίζει κανονικά την αποστολή της στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Πούτιν:  "Θα τιμωρήσουμε, όπου κι αν βρίσκονται Ρώσοι, που πολεμούν υπέρ της Ουκρανίας"

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την Τρίτη τις Ρωσικές Υπηρεσίες Ασφαλείας (FSB) να «τιμωρήσουν» τους Ρώσους μαχητές που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας, τους οποίους τους χαρακτήρισε «σκουπίδια» και «προδότες»,όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είναι, ας τους πούμε με το όνομά τους. Θα τους τιμωρήσουμε, όπου κι αν βρίσκονται», όπως ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ομιλία του που πραγματοποιήθηκε ενώπιον των ηγετών της FSB. Η ισχυρή ρωσική υπηρεσία ασφαλείας, της οποίας ηγήθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τη δεκαετία του 1990, ελέγχει τα σύνορα της Ρωσίας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια