Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1877)


Προβολή βραβευμένου Ντοκιμαντέρ “ Το Αρχαίο Ηραίον της Περαχώρας” του Γιάννη Αικατερίνη το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας στις 18:30.

Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το Α΄Βραβείο στο 14ο φεστιβάλ Κορίνθου “Γέφυρες". Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει απόδοση τιμητικής Πλακέτας στην Αρχαιολόγο Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασίμη.


Δράση Συμπερίληψης σε συνεργασία με τα Special Olympics

 

 
Μια βιωματική δράση συμπερίληψης πραγματοποίησαν το Δημοτικό σχολείο Καμαρίου σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Συκιάς στο πλαίσιο του Διεθνούς Εκπαιδευτικού προγράμματος "Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί" που υλοποιούν τα Special Olympics Hellas. Παιδιά με νοητική ή όχι στέρηση ήρθαν κοντά, γνωρίστηκαν και έπαιξαν υπό την καθοδήγηση των προπονητών των Special Olympics και τη βοήθεια των δασκάλων τους. Η δύναμη της θέλησης των παιδιών, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για συμμετοχή στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας. Μια αλληλεπίδραση από την οποία όλοι είμαστε κερδισμένοι!


Αίτηση Συμμετοχής στην Θρησκευτική Εμποροπανήγυρη του Αγίου Βλασίου

 

 
26 Ιανουαρίου 2024

Υποβολή Αίτησης και πληρωμή τελών έως και 5/2/2024 με κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ την άδεια υπαίθριου εμπορίου που κατέχει ή βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.
βιβλιάριο υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.
Άδεια διαμονής για πολίτες εκτός Ε.Ε.



ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2024 στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας σε πολύ καλό κλίμα, μεταξύ του Δημάρχου Κορινθίων κ. Νίκου Σταυρέλη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Βασίλη Πανταζή και εκπροσώπους του Ταμείου.

Για τη συνάντηση ο Δήμαρχος Κορινθίων δήλωσε τα κάτωθι:

«1. Ζητήσαμε έκταση 40 στρ. εντός του στρατοπέδου Κορίνθου στην δυτική πλευρά απέναντι από το νεκροταφείο προκειμένου να δημιουργηθεί ασφαλής χώρος στάθμευσης όλων των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου, καθώς επίσης και να εγκατασταθούν όλα τα συνεργεία εκεί. Μάλιστα ζητήσαμε και έγινε δεκτό να ανοίξουμε ξεχωριστή είσοδο, αυτόνομη και φυλασσόμενη για τον Δήμο.

2. Επανεξετάσαμε την παραχώρηση 1,5 στρ. στο στρατόπεδο Κοκκώνη Κεγχρεών, για την εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης που κατασκευάζει το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα για λογαριασμό του Δήμου Κορινθίων. Η εκκρεμότητα των 1500,00€ ως αντίτιμο θα τακτοποιηθεί τους επόμενους δυο μήνες.

3. Δεσμευτήκαμε να εξετάσουμε το αντίτιμο χρήσης σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες για τον χώρο του πεδίου βολής, έκτασης 8 περίπου στρ. στον οποίο έχουν εγκατασταθεί από την δεκαετία του 1980 επι δημαρχίας Νίκου Κουΐνη οι υδατοδεξαμενές και το διυλιστήριο της πόλης της Κορίνθου».



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κάθε επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στην Αρχαία Κόρινθο η εκδήλωση του Δήμου Κορινθίων για την Επέτειο Ανακήρυξης της Κορίνθου από τις εργασίες της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου τον Ιανουάριο του 1822, ως Πρώτης Πρωτεύουσας της Νεότερης Ελλάδας. 
 
 
 

Το ξεκίνημα έγινε με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχαίας Κορίνθου, με την παρουσία Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, μαθητών του Δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου, Πολιτιστικών Συλλόγων και κατοίκων της ιστορικής έδρας του Δήμου Κορινθίων.

Ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

 
 

 
Προϋπολογισμού 4.337.148,00€ με ΦΠΑ24%

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Νεμέας ,κου. Κων/νου Φρούσιου, και της αναδόχου εταιρείας ,«THITA-FI Ανώνυμη τεχνική και εμπορική εταιρεία », η σύμβαση για την υλοποίηση της πράξης «ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ» προϋπολογισμού 4.337.148,00€ με ΦΠΑ 24%.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η πράξη προβλέπει την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού τηλεμετρίας και εξοπλισμού μέτρησης και τηλεδιαχείρισης της ποσότητας και της ποιότητας του παρεχόμενου νερού και εξοπλισμού ενεργού εντοπισμού διαρροών. Το φυσικό αντικείμενο της πράξης επιγραμματικά αφορά στη:

• Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, εξοπλισμού για τη δημιουργία δέκα επτά (17) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (ΤΣΕ) σε επτά (7) γεωτρήσεις και δέκα (10) δεξαμενές,

• Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, εξοπλισμού για τη δημιουργία πέντε (5) Σταθμών Διαχείρισης Πίεσης (ΣΔΠ) για την παρακολούθηση των παροχών και των πιέσεων του δικτύου,

• Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, εξοπλισμού για τη δημιουργία τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων (4.300) ψηφιακών υδρομετρητών

• Προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου (ΦΣΕ) για τον εντοπισμό διαρροών, την ανίχνευση και επισκόπηση αγωγών και την παρακολούθηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών.

• Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού και λογισμικών του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ).

• Υπηρεσίες ανίχνευσης, εντοπισμού και αποτύπωσης του δικτύου ύδρευσης και εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας.

Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της (δώδεκα (12) μήνες για την παράδοση και τρεις (3) μήνες για την τεκμηρίωση και την δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΡΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Αστεροσκοπείου Αθηνών, Hellas Sat και Thales Alenia Space που αφορά στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου 


Ένα σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου.

Το μνημόνιο μεταξύ Hellas Sat, Thales Alenia Space και Αστεροσκοπείου Αθηνών, στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας αιχμής με πολύ υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων από γεωστατική τροχιά.Το τοπικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αποτελεί οπτικό επίγειο σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών, που μαζί με τους αντίστοιχους σταθμούς της Γαλλίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, σφραγίζουν την νέα εποχή των τηλεπικοινωνιών, συμμετέχοντας και υλοποιώντας ένα μεγάλο βήμα τεχνολογικής προόδου!

korinthosTV



















































Δεν υπάρχουν σχόλια