Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1877)

 

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο συνάντησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

 

 

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και τέως Ευρωπαίο Επίτροπο, υποδέχθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα με τον Περιφερειάρχη να παρουσιάζει τους κεντρικούς άξονες του στρατηγικού πλάνου καθώς και τις κύριες προγραμματισμένες δράσεις της Περιφέρειας, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος κατέστησε σαφές πως είναι πρόθυμος να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου που επιχειρείται.

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Για μένα αποτελεί μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που υποδεχτήκαμε σήμερα, εδώ, στην έδρα της Περιφέρειας, τον κύριο Αβραμόπουλο. Τον Υπουργό, τον Επίτροπο και πάνω από όλα καλό φίλο. Κάναμε μία πολύ ωραία κουβέντα, ουσιαστική κουβέντα. Αναφερθήκαμε στις ιδέες μας για το πρόγραμμά μας, για το όραμά μας, εάν θέλετε, για την Πελοπόννησο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα τον έχουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια, αρωγό να βοηθήσει από το δικό του μετερίζι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νομίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη όλα αυτά που ονειρευόμαστε για την ιδιαίτερη πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε:

«Πρώτα από όλα να πω κάτι που έχει να κάνει με την συναισθηματική πλευρά της εδώ παρουσίας μου. Για μένα δεν είναι επίσκεψη. Είναι επιστροφή. Δεν ξεχνώ ποιες είναι οι ρίζες μου, ποια είναι η ταυτότητά μου.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει περάσει στον κ. Δημήτρη Πτωχό, ένα πολύ σύγχρονο πολιτικό που θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιδιαιτέρα του πατρίδα και που μέσα από την συζήτηση που κάναμε αλλά και από όσα είχα παρακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έρχεται με συγκριμένο πρόγραμμα, στρατηγική και στόχευση, ώστε η Πελοπόννησος να πάρει δυναμικά τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Σε αυτήν του την οραματική σχέση με την ιδιαιτέρα του πατρίδα και με σκοπό να εξυπηρετηθεί η Πελοπόννησος συνολικά θα με βρει αρωγό και συμπαραστάτη γιατί και εγώ μέσα από τις εμπειρίες τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην Ευρώπη, μπορώ να συνεισφέρω πάντοτε στην κατεύθυνση που δείχνει ο σχεδιασμός και η στρατηγική του.

Είναι ευτύχημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι μια καινούρια αντίληψη, πολύ κοντά στις παραδόσεις, στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μπορεί να συνεισφέρει προκειμένου να γίνει η Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης, προόδου και παράδειγμα για ολόκληρη την χώρα.

Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει. Είναι μεγάλες οι προκλήσεις αλλά πολύ ισχυρότερο το όραμα και η πολιτική του βούληση.

Του εύχομαι να πετύχει στο έργο του κι όπως είπα πρωτύτερα θα είμαι και εγώ συμπαραστάτης στην συλλογική αυτή προσπάθεια να βρει το δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης αυτή η πανέμορφη γωνιά της πατρίδας μας».

 

 

Πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους της Πελοποννήσου

 

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη η πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους της Πελοποννήσου.

Ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα ακολουθήσουν προκειμένου η Περιφέρεια και οι Δήμοι να συντονίσουν υπηρεσίες και ανθρώπους ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις όπως είναι η πολιτική προστασία αλλά και η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων προς όφελος όλων.

Κατά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Πτωχός παρουσίασε την έρευνα του ΙΟΒΕ που αποτυπώνει την παρούσα κατάσταση στην Πελοπόννησο και τις προτεραιότητες στην υλοποίηση του προγράμματος του ενώ τους ενημέρωσε και για τον κύκλο των επαφών που έχει ξεκινήσει με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και μια εποικοδομητική συζήτηση. Στόχος η συνάντηση αυτή να αποκτήσει μόνιμο, τακτικό χαρακτήρα.

 

 

Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Συνεδρίαση του αρμόδιου Συντονιστικού Οργάνου

 

Κατόπιν πρωτοβουλίας, και υπό την προεδρεία, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2023, η συνεδρίαση του διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και των επικεφαλής όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η εκτενής ενημέρωση σχετικά με τις ήδη προγραμματισμένες δράσεις ετοιμότητας για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, ο συντονισμός όλων των φορέων καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση των προληπτικών μέτρων και του απαιτούμενου εξοπλισμού αποτέλεσαν τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε εμφατικά προς όλους τους συναρμόδιους φορείς την ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα του μηχανισμού και ανέφερε πως η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της νέας διοικητικής αρχής, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται πάντα στο πλευρό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου και στηρίζει εμπράκτως το επώνυμο κρασί

 

Τα κρασιά του τόπου μας ξεχωρίζουν και πρωταγωνιστούν, στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές, καθώς οι οινοποιοί μας εργάζονται σκληρά με άξονα το τρίπτυχο: Ποιότητα, Ταυτότητα, Εξωστρέφεια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την ποιότητα του ετήσιου θεσμού αλλά και τη μαζική συμμετοχή. Η Περιφέρεια θα στηρίζει το Wines of Peloponnese ώστε να συνεχίσει τις δράσεις του για την ανάδειξη και προβολή του αμπελώνα μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια