Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1877)

 

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 4-0

Ολική επαναφορά με ποιοτική αποτελεσματική εμφάνιση

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΟΣ

 


Συντριπτική νίκη πέτυχε στην 20η αγωνιστική ημέρα ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ εντός έδρας με σκορ 4-0 που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα επί του Πανελευσινιακού. Μετά από μια σειρά ισοπαλιών που έφεραν την «Μπάρτσα» συντροφιά με την Θύελλα Ραφήνας στην πρώτη θέση, η ομάδα όλων των Κορίνθιων ξαναπήρε το προβάδισμα με δύο βαθμούς διαφορά από την δεύτερη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ αναγεννημένος μπήκε στο γήπεδο με τα παλικάρια του αποφασισμένος για την νίκη. Αφού πήρε από το πρώτο μέχρι το 40΄ την υπεροχή της μπάλας πέντε λεπτά πριν τη λήξη του Α΄ ημιχρόνου άνοιξε το σκορ σε 1-0 με γκολ του Δερμιτζάκη. Οι παίκτες μας παρουσίασαν μπροστά στα ευχαριστημένα μάτια των φιλάθλων τον πραγματικό τους εαυτό. Αν και φυσούσε ο άνεμος, έστρωσαν την μπάλα κάτω, έπαιξαν ομαδικά, διεκδίκησαν σε όλες τις φάσεις την κατοχή, έκανα σουτ και το κυριότερο ήταν ότι έδειξαν πειθαρχημένο πρόσωπο χωρίς διαμαρτυρίες στις αποφάσεις του διαιτητή, που τόσο πολύ έχουν στοιχίσει στην ομάδα μας στον Α΄ γύρο. Αυτή είναι η ομαδάρα μας!

Η κερκίδα απόλαυσε ποιοτικό ποδόσφαιρο και λεβεντιά! Οι παίκτες μας έπαιζαν « ο ένας για όλους και όλοι για τον ένα» γι΄αυτό έχουμε και τέσσερεις τελικούς εκτελεστές που βρήκαν τα αντίπαλα δίκτυα. Δεν υπάρχουν υστερήσαντες, ενώ ο Προπονητής Ανδρέας Μπαρμπουλούσι έκανε εγκαίρως στο Β΄ ημίχρονο τις αλλαγές για να δώσει χρόνο και σε άλλους παίκτες ξεκουράζοντας αντίστοιχα συμπαίκτες.

Το β΄ ημίχρονο η ομάδα του Κούγια και των Κορίνθιων μπήκε στο γήπεδο για να καθαρίσει και να δείξει πως αυτή είναι το φαβορί του Ομίλου. Με κόντρα τον άνεμο απέδωσαν καλύτερα με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Οι παίκτες μας φάνηκαν γυμνασμένοι και παθιασμένοι να αλλάξουν την εικόνα των τελευταίων προηγούμενων αγώνων. Στο ενεργητικό τους έχουν να επιδείξουν ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αφού πέτυχαν τρία ακόμη παλικαρίσια και ομαδικά γκολ κάνοντας τα δίκτυα της Ελευσίνας σουρωτήρι καταχειροκροτούμενοι από τους φίλαθλους που είναι κοντά τους.

Οι φάσεις και τα γκολ

*Η Ομάδα μας κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της Ελευσίνας. Έγιναν προσπάθειες εκπόρθησης του αντιπάλου τέρματος, αλλά όλες απέβησαν άκαρπες.

Μόλις στο 5΄ο Λάλκοβιτς  έκανε σουτ, αλλά αστόχησε ενώ μετά δίλεπτο κεφαλιά του Νικολάου είχε την ίδια τύχη. Ακολούθησαν και άλλες ενέργειες με συνδυασμένες επιθέσεις χωρίς αποτέλεσμα με χαρακτηριστικό μπάσιμο παίκτη μας από αριστερά στο 20΄που προτίμησε να κάνει σουτ άστοχο, ενώ δίπλα του υπήρχε αμαρκάριστος συμπαίκτης έτοιμος να δεχτεί πάσα ασίστ έτοιμος για γκολ. Ο Δερμιτζάκης, ενώ στο 27΄έπιασε κεφαλιά άουτ δίπλα από τη γραμμή του τέρματος, άνοιξε το σκορ σε 1-0 επίσης με κεφαλιά στο 40΄, Η πίεση της Κορίνθου πριν από το άνοιγμα του σκορ ήταν μεγάλη και αποτυπώθηκε με δύο αλλεπάλληλα κόρνερ από τη δεξιά πλευρά. Το Α΄ ημίχρονο έληξε 1-0 υπέρ της Κορίνθου.

Το Β΄ημίχρονο άρχισε με ένα ποδοσφαιρικό πρελούδιο μπροστά στα μάτια των έκπληκτων φιλάθλων. Αυτή είναι η ομάδα μας! Και πάνω σ΄αυτήν θα πρέπει να επιμείνει ο Τεχνικός Ηγέτης της Κορίνθου. Οι παίκτες μας έχουν τα φόντα να δέσουν ακόμα καλύτερα. Όλες οι γραμμές της, άμυνα κέντρο και επίθεση αποτέλεσαν το πρελούντιο των γκολ που ακολούθησαν.

Στο 54΄ η μπάλα παίχτηκε στην αριστερή πλευρά λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή δόθηκε στον αμαρκάριστο Χαλάτση, ο οποίος με ένα γυριστό φαρμακερό σουτ έκανε το 2-0. Αφού αποκρούστηκε στο 60΄σουτ του Ζαχαράκη  μετά 4΄ ο Γκουντρουμπής δέχτηκε την μπάλα στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και με ισχυρό σουτ αύξησε το σκορ σε 3-0 υπέρ της Κορίνθου. Οι παίκτες μας σ΄αυτό το Β΄ ημίχρονο αποζημίωσαν διοίκηση και φίλαθλους για την πίκρα των ισοπαλιών που προηγήθηκαν, αλλά ο αριθμός των γκολ είχε και το φινάλε του. Μετά από διεκδίκηση  της μπάλας, ωραίους συνδυασμούς εναλλαγής της μπάλας στο 72΄ δόθηκε πάσα στον Ροχάνο που ήταν αμαρκάριστος και με ισχυρό χαμηλό σουτ έκανε το 4-0 σε τρελό πανηγύρι της κερκίδας, ενώ οι παίκτες μέσα στο γήπεδο έγιναν ένα κουβάρι, μια ποδοσφαιρική αγκαλιά!..

Η  συνέχεια δεν άλλαξε την αποτελεσματική απόδοση των παικτών μας μέχρι το σφύριγμα λήξης του διαιτητή.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ: Θα παραμείνω σε ελάχιστες επισημάνσεις κυρίως στον χώρο της ομαδικότητας και του ψυχικοπνευματικού σθένους. Η ομάδα της Κορίνθου με τον αγώνα αυτόν απέδειξε πως έχει τα φόντα να διεκδικήσει την πρωτιά, ακόμη και τους αγώνες μπαράζ. Όλο και περισσότερο οι παίκτες μας αποκτούν ομαδικό πνεύμα. Έχουν κατανοήσει πως η προσπάθεια είναι ομαδική. Δεν είναι τυχαίο ότι σ΄αυτόν τον αγώνα πέτυχαν να σκοράρουν με τις ωραίες πάσες συμπαικτών τέσσερις διαφορετικοί σκόρερς. Ουδείς υστέρησε

Εδώ σ΄αυτή την φάση εξέλιξης του πρωταθλήματος η Ομάδα του Αλέξη Κούγια και των Κορίνθιων έχει την ανάγκη συμπαράστασης από όλους μας. Μακριά από τον αχαρακτήριστο τρόπο αντιμετώπισης του παρελθόντος. ¨Ολοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, όλοι είμαστε περήφανοι για το ιστορικό παρελθόν του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Βρισκόμαστε στα τελευταία και η παρουσία μας στους αγώνες είναι αναγκαία οι παίκτες μας αυτό το όνειρο υπηρετούν. Να είμαστε κοντά στη διοίκηση και στους λεβέντες που κρατάνε το λάβαρο της πρωτοπορίας… Θα αρκεστώ σε αυτά τα λίγα γιατί τα έχουμε ξαναπεί.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Λίαν καλή ( ΄Άριστη- Λίαν Καλή – Καλή – Κακή)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΖΥΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: (Προπονητής Ανδρέας Μπαρμπουλούσι)

1 ΔΙΑΣΣΙΝΟΣ- 3 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ (ΧΑΤΖΗΣ 72’)- 5 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΤΕΛΑΚΗΣ 75’)- 6 ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ- 8 ΧΑΛΑΤΣΗΣ (ΚΟΥΙΜΕΛΗΣ 72’)- 9 ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗΣ (ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ 60’)- 10 LALKOVICH ( ΓΚΙΚΑΣ 72’)- 11 ΠΑΠΟΥΛΗΣ- 14 ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ- 18 ΝΙΚΟΛΑΟΥ- 19 ROJANO.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Λίαν καλή ( ΄Αριστη- Λίαν Καλή – Καλή – Κακή)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΖΥΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

 


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια