Header Ads

Κηρύγματα την Κυριακή στις Εκκλησίες κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών (Φ. 1876)

 

Newsbomb

Οι αποφάσεις που έχουν λάβει οι ιεράρχες στο Συνοδικοί Μέγαρο είναι ξεκάθαρες για τον τρόπο που θα απαντήσει η Εκκλησία απέναντι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Κηρύγματα την Κυριακή στις Εκκλησίες κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ετοιμάζουν οι Ιεράρχες, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Οι Ιεράρχες, από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προωθεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, έχουν εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις τους.

Οι αποφάσεις που έχουν λάβει οι 81 ιεράρχες στο Συνοδικό Μέγαρο είναι ξεκάθαρες για τον τρόπο που θα απαντήσει η Εκκλησία απέναντι στο εν λόγω νομοσχέδιο. Εκτός από την ανακοίνωση, που θα καταδικάζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα αποσταλούν και δύο επιστολές. Η πρώτη θα απευθύνεται προς τους πιστούς και θα διαβαστεί την ερχόμενη Κυριακή στους ναούς όλης της χώρας.

Αντιδρούν οι Ιεράρχες στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Το χορό της αντιπαράθεσης φέρονται να σέρνουν τουλάχιστον οκτώ Μητροπολίτες οι οποίοι εμφανίζονται υπέρμαχοι της ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

Δύο μητροπολίτες οι οποίοι πρωταγωνίστησαν και το 2018 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ανοίξει θέμα διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας φαίνεται να κυριαρχούν και σε αυτή τη μάχη. Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Δημητριάδος Ιγνάτιο, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Τη σκυτάλη έλαβαν στη συνέχεια οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Κερκύρας Νεκτάριος και Πατρών Χρυσόστομος, ορισμένοι εκ των οποίων εμφανίζονται εξαιρετικά ακραίοι.

Αλλαγή στάσης υπήρξε και από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ που πλέον τάσσεται ανοιχτά κατά της τεκνοθεσίας. Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ, στήριξε την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για δημοψήφισμα (OPEN), χαρακτηρίζοντας «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας» το νομοσχέδιο.

Κατά πολλούς άνθρωπος – κλειδί στην σκληρή στάση της Εκκλησίας θεωρείται ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ο οποίος είναι μορφωμένος και διανοούμενος, με σπουδές στα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, επί χρόνια προεδρεύει της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος και ανέλαβε την εισήγηση για το ζήτημα των γάμων των ομοφύλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άρθρο του ο Μεσογαίας γράφει μεταξύ άλλων ότι (…) «ένας τέτοιος «γάμος» αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του θελήματος του Θεού, αποτελεί διαστροφή, αμαρτία». (…). «Δεν υπολογίζει ότι πολύ γρήγορα θα θρηνήσουμε παιδιά-θύματα μιας τέτοιας τεκνοθεσίας και θα καταστραφούμε ως κοινωνία; Δεν κατανοεί, πολύ περισσότερο, ότι θα προκαλέσει την οργή του Θεού;». Στην σημερινή Σύνοδο εισηγητής θα είναι ο Μεσογαίας.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Αλβανίας Αναστάσιος, λέγοντας πως «το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις». Οι καλόγεροι βρίσκονται και αυτοί επί ποδός πολέμου. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουν Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη και στο Άγιο Όρος για να αποφασίσει για τη στάση των 20 μονών του Άθω που «αναμένεται να είναι σκληρή απέναντι στο επικείμενο κυβερνητικό νομοθέτημα που θεωρείται αντιεκκλησιαστικό από το σύνολο του Αγίου Όρους».

Η Εκκλησία στο επόμενο διάστημα θα κληθεί να διαχειριστεί και άλλους σοβαρούς προβληματισμούς που γεννά το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Η Ιεραρχία θα πρέπει να απαντήσει σε σοβαρά θεολογικά ζητήματα: αν δηλαδή θα βαφτίζει παιδιά με ΛΟΑΤΚΙ γονείς και τι θα αναγράφει το πιστοποιητικό βαπτίσεως που θα εκδίδει, αν θα μπορούν οι παντρεμένοι ΛΟΑΤΚΙ να γίνονται ανάδοχοι και τι θα πράξει με όσους γίνονται νονοί σε βαφτίσια οικογενειών του ουράνιου τόξου και, τέλος, αν θα κηδεύει τους νεκρούς έγγαμους ΛΟΑΤΚΙ.

Μητροπολίτης Γαβριήλ: Βόμβα στα θεμέλιά της οικογένειας ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ είχε μιλήσει το προηγούμενο διάστημα στο OPEN για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τονίζοντας πως «ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να εκφράζει την άποψή του», ενώ αναφορικά με το δημοψήφισμα που είπε ο αρχιεπίσκοπος τόνισε «δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι παράλογο, παράτυπο και παράνομο».

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας υποστήριξε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα ζήτημα που θα συγκλονίσει συθέμελα το θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. «Θα είναι βόμβα στα θεμέλιά της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Λάβρος» ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Με ψευτοεπιχείρηματα δήθεν ισότητας και δήθεν δικαιοσύνης και δήθεν προστασίας των ανθρωπινων δικαιωματων, επιχειρείται η αποδόμηση του ιερού της ανθρώπινης υπάρξεως, που ειναι ο πανύψιστος θεσμός της οικογένειας», ανέφερε από τον άμβωνα Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, Πειραιώς.

Για να συμπληρώσει: «Κάθε δικαιωμα ειναι σεβαστό, αλλά εδώ δεν πρόκειται για κάποιο δικαίωμα, αλλά για μια παρέκκλιση που δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη μορφολογία και φυσιολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια