Header Ads

Από τις αναρτήσεις του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα στο FACEBOOK (Φ. 1871)

 


Ο χρήστης Χρίστος Δήμας - Christos Dimas βρίσκεται στην τοποθεσία Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Τα δημοτικά σχολεία Καλλιάνων & Στιμάγκας πρωταγωνίστησαν στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ», που διεξάγεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Αθλητισμού.

 

 

Σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και τον coach Παναγιώτη Γιαννάκη, βραβεύσαμε τους μαθητές από τα 2 σχολεία της Κορινθίας, που διακρίθηκαν στην 1ηκαι 3ηθέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 400 σχολεία από όλη την Ελλάδα για τα βίντεο που έφτιαξαν!

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, όπως και στους δασκάλους τους, για τη συμμετοχή και για την διάκριση στη δράση, η οποία εκτός από την αθλητική της διάσταση, εμπεριέχει και τις Ολυμπιακές Αξίες γενικότερα.

Τα παιδιά υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι το ΕΥ (ΕΥζειν-ΕΥτυχία- ΕΥσυνειδησία- ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) είναι στάση ΖΩΗΣ.

«Τρέχω για την ΕΥημερία», στις όχθες της λίμνης Δόξα. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο που ετοίμασε το Δημοτικό Σχολείο Καλλιάνων, που κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό: https://youtu.be/bcX1vEw-QVU?feature=shared

 

Ο χρήστης Χρίστος Δήμας - Christos Dimas βρίσκεται στην τοποθεσία Εθνική Πινακοθήκη

Παρουσιάσαμε σήμερα τη Δράση «Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024».

Η πρωτοβουλία έχει προϋπολογισμό 8.036.000 € και στόχος είναι η έμπρακτη στήριξη του σύγχρονου πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα.

Για 1η φορά η Δράση απέκτησε: 1️⃣) όνομα 2️⃣) λογότυπο, όπως και 3️⃣) νέα, σύγχρονη πύλη εισόδου με τίτλο «Πύλη Πολιτιστικών Φορέων», μέσω της ιστοσελίδας 👉https://portal.culture.gov.gr/

Την παρουσίαση παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότεροι από 500 Πολιτιστικοί Φορείς από όλη την Ελλάδα.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλους τους τομείς αλλά και να συμβάλουμε στην ανανέωση του ενδιαφέροντος των πολιτών για τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα «Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024», ενισχύει Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με πολιτιστικούς ή/και κοινωφελείς σκοπούς, για υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας για πολιτιστικές δράσεις ή προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν ή θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους το 2024. Απαραίτητη προϋπόθεση, να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων.

 

Ο χρήστης Χρίστος Δήμας - Christos Dimas βρίσκεται στην τοποθεσία Βουλή των Ελλήνων.

Παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου για την παράδοση της Κορινθιακής σταφίδας.

Σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με τους βουλευτές της ΝΔ σε νομούς που παράγουν Κορινθιακή σταφίδα, «συζητήθηκαν ενδελεχώς τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραγωγή και εμπορία του προϊόντος, τα αίτια των στρεβλώσεων της αγοράς καθώς και ο ρόλος και οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων.

Αποφασίσθηκε να δοθεί παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου 2024, προκειμένου να παραδώσουν οι σταφιδοπαραγωγοί στους μεταποιητές το προϊόν τους, για να ενεργοποιήσουν το μέτρο της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την κορινθιακή σταφίδα.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια