Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1871)

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2023, η βουλευτής του νομού μας, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, τοποθετήθηκε κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2024.

Στην ομιλία της κατ’ αρχήν τόνισε ότι παρά την έντονη γεωπολιτική ρευστότητα στην περιοχή μας, την επαπειλούμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την συχνότερη εκδήλωση ακραίων κλιματολογικών φαινομένων, που έπληξαν και την χώρα μας, η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει βήματα σταθερά και ανοδικά μπροστά, γεγονός που  επιβραβεύτηκε έμπρακτα τόσο στο εσωτερικό στις πρόσφατες εθνικές εκλογές με την αμέριστη εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στο εξωτερικό από την διεθνή κοινότητα αλλά και τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα.

Εν συνεχεία, η βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, δήλωσε ότι «Η Ελλάδα σήμερα διαθέτει μια ανθεκτική οικονομία που μεγεθύνεται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ,  που μειώνει την ανεργία, που αυξάνει τις επενδύσεις, στηρίζει τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, δυναμώνει την αμυντική αποτρεπτική της ικανότητας, προχωράει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς εφαρμοσμένης πολιτικής και όλα αυτά μέσα σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής ισορροπίας που αποδεικνύει ότι έχουμε πάρει τα μαθήματα του παρελθόντος και κινούμαστε αταλάντευτα στην ευόδωση του στρατηγικού μας στόχου που δεν είναι άλλος από την απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας».

Εν συνεχεία η βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει πιο δυναμικά, ώστε να ισχυροποιηθεί η ελληνική οικονομία. Διότι η ισχυρή οικονομία αποτελεί το κλειδί για να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα

των πολιτών που δοκιμάζονται από την ακρίβεια. Διότι Ισχυρή Οικονομία σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας και ποιοτικότερη Παιδεία προς τους πολίτες. Διότι Ισχυρή Οικονομία σημαίνει δημιουργία και ενδυνάμωση

μιας συνεκτικής κοινωνικής πολιτικής που προστατεύει την κοινωνική συνοχή. Ισχυρή Οικονομία σημαίνει περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης αλλά και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η βουλευτής δήλωσε ότι με την ψήφιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2024: «Η ανάπτυξη θα συνεχίσει να είναι διπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα  αποκλιμακώνεται και αναμένεται να κλείσει στο 152% το 2024.

Η ανεργία θα κινηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, ενώ και η επενδυτική βαθμίδα θα συνεισφέρει στην μεγαλύτερη προσέλκυση επενδύσεων κατά 15% .

Παράλληλα μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ 2021 - 2027 και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, αναμένεται να εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία, εντός του 2024, επενδυτικοί πόροι ύψους 12,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας αποδίδει οφέλη που κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να διαχέονται και να επιστρέφουν στην ελληνική κοινωνία με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό. Η μεγέθυνση του ΑΕΠ σημαίνει αύξηση δυνατοτήτων παρέμβασης σε κρίσιμους τομείς του κυβερνητικού μας σχεδιασμού. Πιο συγκεκριμένα σημαίνει ενίσχυση του τομέα της υγείας και ειδικά στις επιχορηγήσεις των νοσοκομείων, αύξηση των πιστώσεων στον τομέα της Παιδείας. Σημαίνει δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ενισχύουν το εισόδημα, ιδίως των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων . Σημαίνει ότι επανέρχονται οι παγωμένες, από το 2012, τριετίες των μισθωτών. Σημαίνει αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, σημαίνει αυξήσεις στο αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά, αυξήσεις στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και οικονομική δυνατότητα για έκτακτα μέτρα που αντιμετωπίζουν έκτακτες προκλήσεις.»

Τέλος, η βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας  παραμένουν προσηλωμένοι στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας σε ένα αντίξοο διεθνές περιβάλλον, μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας, χωρίς συμβιβασμούς, με θάρρος και εν συναίσθηση ότι απομένουν πολλά ακόμα για την Ελλάδα που οραματίζονται. Ο προϋπολογισμός όμως στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα γίνεται κάθε χρόνο πιο Ισχυρή . Γιατί ισχυρή οικονομία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια