Header Ads

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Αφήνω στο δήμο Κορινθίων σπουδαία έργα ολοκληρωμένα και σε εξέλιξη για την ανάπτυξη και την προοπτική του! (Φ. 1872)

 Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΕ...

 

...το Πολιτικό και σάπιο Αυτοδιοικητικό Επιχειρηματικό κατεστημένο, που συνωμότησε για τον παραγκωνισμό του από τα δημοτικά πράγματα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε στις φετινές δημοτικές εκλογές ο εκβιαστικός ρόλος πολιτικών και κομματικών επιδιώξεων. Πουλήθηκαν ακόμη δύο Δήμοι στο 12% των δημοσκοπήσεων για την ατάκα του Νίκου Ανδρουλάκη όταν απευθυνόμενος στους οπαδούς του στον Β΄ γύρο είπε με νόημα:

 

ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

 


 

Στη διάρκεια της θητείας μου ως δήμαρχος Κορινθίων 2019-2023 ολοκλήρωσα με τους συνεργάτες μου τα έργα που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ Πνευματικού όπως είναι η πλατεία Παναγή Τσαλδάρη , το θέατρο Χιλιομοδίου ,η διαδικτύωση Β του αγωγού ύδρευσης Σπαθοβούνι -Κόρινθος , το βρεφονηπιακό σταθμό σε Αθίκια και Αγ Γεώργιο στο κατασκευαστικό κομμάτι και απομένει ο εξοπλισμός  και άλλα πολλά .

 

Επίσης ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε την παραλία Κεραμιδάκι , τη μελέτη επέκτασης της παραλίας  μέχρι την περιοχή  Κανταρέ , 23 νέες παιδικές χαρές , επεκτάσεις πολεοδομικών σχεδίων . Η ανοικοδόμηση που γίνεται σε Καλλιθέα Νεάπολη Αγ. Αννα είναι έντονη λόγω αυτής της πολεοδόμησης  . το έργο της ανάπλασης του παλιού σταθμού του ΟΣΕ ολοκληρώνεται σύντομα .Η κατασκευή του σχολείου στην  Αρχαία Κόρινθο θα συνεχιστεί αφού εξασφαλίσαμε πρόσφατα συνέχιση της χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ .

Με πολύ προσπάθεια καταφέραμε την παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγ Νικολάου από την ΕΤΑΔ και της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου καθώς και την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Καλογερογιάννη . H αξιοποίηση αυτής της επιτυχίας από την επόμενη δημοτική αρχή θα αλλάξει ριζικά το δήμο με μαρίνα τουριστικών σκαφών και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Χωρίς την παραχώρηση δεν ήταν δυνατή η αξιοποίηση .  Το  βιοτεχνολογικό πάρκο στο Λέχαιο θα φέρει   πολλές θέσεις εργασίας .

Υπογράψαμε και υλοποιείται η σύμβαση για την αλλαγή των 22.000 φωτιστικών στους κοινοχρήστους χώρους – ήδη έχουν τοποθετηθεί 15.000 – πετυχαίνοντας καλύτερη ποιότητα φωτισμού και 70 % εξοικονόμηση κόστους ενέργειας που επιτρέπει τη μείωση των δημοτικών τελών .

Διατηρήσαμε με πολύ κόπο αδιάλειπτη την παροχή νερού πόσιμου και οικιακής χρήσης σε συνθήκες λειψυδρίας και κλιματικής αλλαγής .

Διαχειριστήκαμε το κλείσιμο της χωματερής και την αποκομιδή των απορριμμάτων αποτελεσματικά χωρίς αύξηση δημοτικών τελών παρά  την αύξηση του κόστους διαχείρισης στο ΣΔΙΤ της περιφέρειας .

Διαχειριστήκαμε το πρόβλημα των ογκωδών απορριμμάτων όσο καλύτερα ήταν δυνατόν παρά  τις αντιδράσεις για μικροπολιτικούς λόγους που δεν είδαμε σε άλλους δήμους  αλλά επίμονα στο δήμο μας .

Ο πλήρης κατάλογος των έργων είναι μακρύς και τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και μόνο .

 Ως δήμαρχος έκανα το χρέος που ανέλαβα το 2019 έναντι των πολιτών και είμαι βέβαιος πως η υλοποίησή τους στα επόμενα χρόνια θα δικαιώσει την προσπάθεια της δημοτικής μου αρχής. Θα είμαι πάντα παρών ώστε όλα όσα παραδίδονται να υλοποιηθούν στο ακέραιο και έτσι όπως πρέπει!»

Τα έργα που σχεδιάσαμε ,μελετήσαμε , αδειοδοτήσαμε και χρηματοδοτήσαμε είναι πολλά και τα σημαντικότερα περιγράφονται παρακάτω .

Έργα ύψους 103 εκατομμυρίων  ευρώ  , έργα σε εξέλιξη ή σε φάση έναρξης υλοποίησης. Το εύρος των έργων που θα δούμε να υλοποιούνται εντός του 2024 αλλά και τα επόμενα χρόνια αποδεικνύουν στην πράξη την δουλειά που έγινε στην θητεία που ολοκληρώνεται μεθοδικά  και  αποτελεσματικά  παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της απλής αναλογικής και της πανδημίας που λειτούργησαν ανασταλτικά στην παραγωγή έργου.

Πρόκειται για έργα ενταγμένα στο Πράσινο Ταμείο, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, στο ΕΣΠΑ 2014-2020,          στο Ταμείο Αλληλεγγύης, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Έργα καθημερινότητας και βελτίωσης ποιότητας ζωής όπως οι υποδομές πρόσβασης ΑΜΕΑ , η ανάπλαση πεζοδρομίων πόλης Κορίνθου, έργα προστασίας και φροντίδας όπως το καταφύγιο ζώων  και η πυροπροστασία σχολικών μονάδων, αλλά και σπουδαία έργα υποδομών ανάπτυξης και προοπτικής όπως το δίκτυο ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου και τα αρδευτικά δίκτυα Άσσου – Λεχαίου, το δίκτυο φυσικού αερίου,   η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Αγίου Νικολάου, η αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου, η αξιοποίηση και αναβάθμιση τω δημοτικών σφαγείων . Υπάρχουν επίσης πολλά έργα με πόρους του δήμου σε εξέλιξη όπως η πλατεία Χιλιομοδίου που καθυστερεί λόγω προσφυγής .

«Παραδίδω αφήνοντας στο δήμο μας σπουδαία έργα για την ανάπτυξη και την προοπτική του! Ως δήμαρχος έκανα το καθήκον  που ανέλαβα το 2019 έναντι των πολιτών και είμαι βέβαιος πως η υλοποίηση τους στα επόμενα χρόνια θα δικαιώσει την προσπάθεια της δημοτικής μου  αρχής. Θα είμαι πάντα παρών να συνδράμω ώστε όλα όσα παραδίδονται να υλοποιηθούν στο ακέραιο και έτσι όπως πρέπει!»

Αναλυτικά και ανά πεδίο ένταξης και χρηματοδότησης τα έργα που παραδίδονται έχουν ως εξής: 

 

 
 

 Το έργο της ολιστικής διαχείρισης των υδάτων  ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ είναι στο στάδιο της ανάθεσης της μελέτης και της υποβολής της πρότασης . Το έργο αυτό θα λύσει όλα τα εκκρεμή  προβλήματα στη ύδρευση και αποχέτευση καθώς και την  άρδευση σε όλη την έκταση του  δήμου μας,  έχει τυπωθεί σε ΦΕΚ η διακήρυξη του Έργου .

Παράλληλα η χορηγία πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την οποία συνεργαστήκαμε στενά με   το Βαρδινογιάννειο ίδρυμα με πρόβλεψη μονάδων αφαλάτωσης κλπ λύνει το πρόβλημα ης ύδρευσης ενώ εξετάζεται και η πρόταση μας στην ΕΥΔΑΠ για σύνδεση με το δίκτυο που έχει φτάσει  λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Κόρινθο .

Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφέρω επίσης το έργο που έγινε στη θητεία μας για τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη με τη φιλοξενία των αστέγων, το κοινωνικό παντοπωλείο , το ΤΕΒΑ ,τη βοήθεια στο σπίτι , την προβολή του δήμου με τις γαλάζιες σημαίες .

Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου εκλεγμένους και μη που ήταν και είναι μαζί μου σε όλη αυτή την πορεία στα δημοτικά θέματα.

Ευχαριστώ επίσης τους ευσυνείδητους δημοτικούς υπαλλήλους που με στήριξαν υπερβάλλοντας εαυτούς και καλύπτοντας συναδέλφους τους που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους έγκαιρα .

Πάνω από όλα όμως ευχαριστώ τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες που με την ψήφο και τη στήριξη τους μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε το έργο της θητείας μας για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι .

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια