Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1871)

Γ ΕΘΝΙΚΗ  3ος Όμιλος

Α.Ε. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  0-3

Σημαντική νίκη με απώλειες αντιπάλων


Έχουμε πει ότι ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, υπό την άξια ηγεσία του Αλέξη Κούγια στην Προεδρία και την ολόθερμη συμπαράσταση των φιλάθλων της Κορινθίας και όχι μόνο της Κορίνθου, δίνει φτερά στα πόδια και στο μυαλό των παικτών, που όλο και περισσότερο γίνονται κυρίαρχοι των γηπέδων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Την Κυριακή βρήκαν τον καλύτερο βηματισμό τους οι παίκτες της ¨Μπάρτσα¨ και πήραν τη νίκη επί της Α.Ε. Ερμιονίδας Αργολίδας με το καθαρό σκορ 3-0 παίζοντας εκτός έδρας στο Κρανίδι.

Η νίκη αυτή έδωσε ακόμη καλύτερη ώθηση στην κορυφή της βαθμολογίας του 3ου Ομίλου, αφού όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήλθαν στα μέτρα της Κορίνθου. Οι ομάδες του Α.Σ. Ρόδου, του Αστέρα της Βάρης και του Παναργειακού ήλθαν ισόπαλες με τις αντίπαλες ομάδες, ενώ ο Παναιγιάλιος ηττήθηκε στο Αίγιο από τη Θύελλα Ραφήνας.

Το αποτέλεσμα της νίκης δεν είναι τυχαίο γεγονός, ούτε πως είναι η πρώτη φορά στους αγώνες που έγιναν να σκοράρει η ομάδα μας τρεις φορές με καθαρά τα δίκτυα της. Οι παίκτες μας έχουν πειστεί πως, αν οι φίλαθλοι και οι παράγοντες που την διοικούν χαίρονται για την μέχρι τούδε πορεία της ομάδας, οι ίδιοι ενδιαφέρονται να δώσουν πόντους στην ποδοσφαιρική τους καριέρα. Βλέπουν το συμφέρον τους και πως Όλοι μαζί μπορούν καλύτερα!

Γενικά η εξέλιξη του αγώνα

Τα γκολ για την Κόρινθο τα σκόραραν ο Καλούσης στο 45+2' λεπτό, ο Ζαχαράκης στο 63' λεπτό και ο Τσέλιος στο 90+2' λεπτό. 

Ο αγώνας ήταν για την 15η Αγωνιστική του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής και έγινε στο Κρανίδι την Α.Ε. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ. Ο Πρωτοπόρος του ομίλου ΠΑΣ Κόρινθος όχι μόνο κράτησε την πρωτοπορία, αλλά ενισχύθηκε χάρη στη συνεχόμενη βελτίωση της ομοιογένειας και μαχητικότητας των παικτών που άρχισαν να βλέπουν αντίπαλα δίκτυα μετά από συντονισμένες και ομαδικές επιθέσεις.
Προηγήθηκαν με τον  Καλούση στις καθυστερήσεις του Α΄ Ημιχρόνου οι Κορίνθιοι, διπλασίασαν τα τέρματά στο 63΄ με τον Ζαχαράκη, ενώ ο Τσέλιος πέτυχε  στις καθυστερήσεις του αγώνα.
 Η ομάδα μας έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και έχασε παρά πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ ! Οι Κορίνθιοι φίλαθλοι της Λέσχης Φίλων του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και οι ανένταχτοι ακόλουθοι χάρηκαν το ομαδικό σύνολο και καταχειροκρότησαν παίκτες, προπονητή και διοίκηση μέσα σε κλίμα  Αθλητικής Άμιλλας.

 Οι φάσεις του αγώνα  Α’ Ημίχρονο

Η ομάδα μας πήρε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την κατοχή του γηπέδου και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Οι αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες όμως έπεσαν σε μια ηρωική άμυνα των γηπεδούχων που προσπαθούσαν να κρατήσουν ανέπαφα τα δίκτυα της Ερμιονίδας. Με τις ενέργειές τους οι παίκτες της «Μπάρτσα» σ φαίνεται πως έχουν καλόν οδηγό στο τιμόνι του προπονητικού τιμ και επίσης πολύ καλόν εμψυχωτή, πολύ κοντά τους διοικητικό Ηγέτη.

Έδειξαν καλά γυμνασμένοι, διανοητικά με υψηλούς στόχους και διεκδικήσεις, τεχνική επιδεξιότητα, σταματούν όσο περνά ο χρόνος τους υπερβολικούς ατομικισμούς, βρίσκουν καλύτερο όλο και καλύτερο τον δρόμο της ομαδικότητας και… ΝΑΙ, σουτάρουν γιατί χωρίς σουτ δεν βγαίνουν τα γκολ.

Πήγαν στο Κρανίδι με μια απόφαση ομαδικά παρμένη. Να κερδίσουν γιατί μπορούν. Να χαρούν πρώτοι από τη νίκη. Να επιστρέψουν νικητές στην Κορινθία και να χαρίσουν  το πολύτιμο τρίποντο στους φιλάθλους που γεμίζουν όλο και περισσότερο τις μέχρι χθες άδειες εξέδρες του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου της Κορίνθου. Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ δεν ανήκει στην Κόρινθο, αλλά αποτελεί το ίνδαλμα και το καμάρι όλων των Κορινθίων του Νομού.

 Οι φάσεις του αγώνα  Α΄ Ημίχρονο

Οι παρακάτω φάσεις του αγώνα δείχνουν την εντατική  προσπάθεια των παικτών που έσπασαν την άμυνα των γηπεδούχων στην κρισιμότερη στιγμή του αγώνα:

Μετά από επιθετική προσπάθεια, περίτεχνους σχεδιασμούς και ομαδικότητα η κεφαλιά του Νικολάου βγήκε άουτ στο 8’, ενώ ακολούθησε κεφαλιά του Rojano 12’ με την ίδια τύχη. Η ομοβροντία των σουτ από τους Δερμιτζάκης στο 14’, του Παπαχρήστου στο 17’,  η κεφαλιά του Ζαχαράκη στο 19’ και το σουτ του ίδιου παίκτη στο δοκάρι στο 38’ δεν έφεραν αποτέλεσμα, αλλά ο τολμών νικά και ο Παπαχρήστος με σουτ στο 44’  έσκισε τα δίκτυα της Ερμιονίδας ανοίγοντας το σκορ σε 0-1 υπέρ του ΠΑΣ Κόρινθος για να κλείσει με κεφαλιά ο  Καλούσης στο 45 λεπτό συν.

Β’ Ημίχρονο

Με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου προσπάθησαν οι γηπεδούχοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα, αλλά βρέθηκαν απέναντι σε μια αποφασισμένη άμυνα και σε μια διψασμένη για επιτυχίες επίθεση των Κορινθίων, που τους ανέτρεψαν τα σχέδια, αφού οι παίκτες του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, έχοντας υπόψη τους πως ο αγώνας έχει μάκρος έπαιξαν μπάλα διεκδικήσεων και δεν κλείστηκαν στα καρέ τους για να διαφυλάξουν το αμφίβολο 0-1.  

Η μορφή του αγώνα φάνηκε προς στιγμή πως πάει να ισοφαρίσει την κατοχή της μπάλας η γηπεδούχος, αλλά κόπηκαν τα πόδια των παικτών της, αφού μόλις μετά από 10 λεπτά του Β΄ ημιχρόνου στο 55΄ ο Αναστασόπουλος με σουτ διαμόρφωσε το σκορ σε 0-2. Ακολούθησε μια άγονη προσπάθεια των Κορινθίων χωρίς αποτέλεσμα με τους Ζαχαράκη στο 64’ και του Συρεγγέλα στο 75’ . Ήλθε όμως ο Τσέλιος από τον πάγκο και έκανε το σκορ στο  0-3  στο 90’+ της παράτασης που ήταν και το τελικό. Τέλος καλό όλα καλά! Ο Αντικειμενικός Σκοπός επετεύχθη!

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ  : Χωρίς ουσιώδη λάθη

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΣΕΡΕΒΕΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΓΑΛΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 Οι παίκτες που αγωνίστηκαν ήταν :

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ:  (Προπονητής Ανδρέας Μπαρμπαλούτσι) 1 ΔΙΑΣΣΙΝΟΣ - 3 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ - 4 ΚΑΛΟΥΣΗΣ ( ΠΑΤΕΛΑΚΗΣ 84’) - 5 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - 6 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - 7 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΤΣΕΛΙΟΣ 84’) - 8 ΧΑΛΑΤΣΗΣ - 9 ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ( ΧΑΡΤΣΙΑΣ 86’) - ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ – (ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ 69’) - 18 ΝΙΚΟΛΑΟΥ - 19 ROJANO (ΣΥΡΕΓΓΕΛΑΣ 69’)

 

 

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-0

Πρωταθλητές Χειμώνα η «Λεγεώνα του Κούγια»

 


Ακόμη μία θριαμβευτική νίκη κέρδισε με το σπαθί της η «ΜΠΑΡΤΣΑ» της εποχής του Κούγια. Πήρε το Πελοποννησιακό ντέρμπι στον εντός έδρας αγώνα με σκορ 1-0 παρουσία 2000 περίπου φιλάθλων που ήλθαν από όλη την Κορινθία και του Αιγίου. Ο αγώνας έγινε χθες Τετάρτη λόγω των εορτών Χριστουγέννων. Η ¨Λεγεώνα του  Κούγια¨ είναι πρώτη στην βαθμολογία του χειμώνα με την αξία της. Η Ομάδα όλης της Κορινθίας χάρισε το Χριστουγεννιάτικο δώρο της στους οπαδούς της!

Γενική εικόνα και φάσεις του αγώνα

 Το γκολ ήλθε μόλις στο 13΄του αγώνα μετά από διεκδίκηση της μπάλας στο κέντρο και μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ αμυντικού στη μικρή περιοχή των φιλοξενουμένων. Διεκδίκησαν την μπάλα μπροστά από τον τερματοφύλακα δύο παίκτες της Κορίνθου και πέτυχε με κεφαλιά ο Χαλάτσης να ανοίξει το σκορ σε 1-0 ξεσηκώνοντας την εξέδρα που καταχειροκρότησε.

Ο αγώνας που ακολούθησε ήταν με υπεροχή περίπου 70% υπέρ των Κορινθίων με κάποιες αναλαμπές μεγάλης προσπάθειας των αντιπάλων να πετύχουν την ισοφάριση. Η άμυνα του ΠΣ Κόρινθος όμως και ο τερματοφύλακας είχαν κατεβάσει τα ρολά του τέρματος.

Φάσεις και γενική εικόνα του αγώνα

Στο 5 ΄επιθετικός παίκτης μπήκε μόνος του κοντά στην μεγάλη περιοχή και ενώ είχε δίπλα του συμπαίκτη έστειλε το σουτ άουτ. Στο 15΄κεφαλιά του Χαλάτση δεν είχε αποτέλεσμα. Ο ίδιος παίκτης όμως μόλις στο 13΄διεκδίκησε παλικαρίσια την μπάλα ανάμεσα σε παίκτες και την έστειλε στην αριστερή πλευρά των δικτύων κάνοντας το 1-0.

Στον περισσότερο χρόνο του ημιχρόνου οι Κορίνθιοι έπαιξαν καλό, επιθετικό  και πεισματικά διεκδικητικό παιχνίδι. Παρουσίασαν σημαντική ομαδικότητα και σθένος, αλλά δεν πέτυχαν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους. Ήταν πολύ καλή η εμφάνιση της ομάδας μας στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα. Με το αρχικό σκορ πήγαν στα αποδυτήρια και στην επανάληψη είδαμε όλοι οι φίλαθλοι της Κορινθίας με αγωνία την απέλπιδα προσπάθεια να πετύχουν το γκολ ασφαλείας.

Γενικές παρατηρήσεις

Η ομάδα έχει αρχίσει και δένει σε όλες τις γραμμές Στην  άμυνα, στο κέντρο και στην επίθεση. Οι παίκτες μας προσπαθούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Τεχνικής Ηγεσίας, να ευχαριστήσουν τους αγνούς φιλάθλους, τη διοίκηση και να δείξουν πως έχουν μέσα τους όλο και καλύτερα το ομαδικό πνεύμα. Χωλαίνουν όμως ακόμη και απαιτείται να διορθώσουν τα μικρά λάθη όπως το ξεπούλημα της μπάλας σε αντίπαλο, στο να καταλάβουν αυτοί που παίρνουν την μπάλα από το κέντρο και προσπαθούν με γιουρούσι να φτάσουν στη μικρή περιοχή για να σουτάρουν οι ίδιοι, ενώ τους έχει βγει η ψυχή από το τρέξιμο και είναι βέβαιο πως θα μουντάρουν επάνω τους αμυντικοί και θα τους πάρουν την μπάλα από τα πόδια.

Να το καταλάβουν μερικοί ότι δίπλα τους τρέχει παράλληλα κάποιος συμπαίκτης αμαρκάριστος και έτοιμος να σουτάρει. Έτσι βγαίνουν τα γκολ που είναι ομαδικό αποτέλεσμα. Η δόξα του γηπέδου ανήκει τόσο στον σκόρερ όσο και στον συμπαίκτη που έδωσε ασίστ πάσα. Ο ιστορικός σκόρερ του ΠΑΟ Αθανασιάδης δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τον Δομάζο, όπως και ο Σιδέρης του Ολυμπιακού χωρίς τον Πολύζο.

Μερικοί παίκτες ξεπουλούν την μπάλα , ενώ στα αράουτ είναι προβλέψιμοι, ενώ θα έπρεπε να δουλέψουν την ταχεία εκτέλεση χωρίς να ψάχνουν με το βλέμμα πού να δώσουν την μπάλα. Η βελτίωση και το πιστεύω στην νίκη είναι παρούσα, όπως και οι άσκοπες ατομικές προσπάθειες. Χρειάζονται βελτίωση… Τέλος καλό. Όλα καλά. Οι τρεις βαθμοί μετράνε. Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ είναι Πρωταθλητής Χειμώνα με 5 βαθμούς μπροστά από την Ρόδο. Πάμε γι’΄ άλλα. Το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα!...

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: (Προπονητής Ανδρέας Μπαρμπολούτσι), 1 ΔΙΑΣΣΙΝΟΣ, 3 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, 4 ΚΑΛΟΥΣΗΣ, 5 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, 6. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ. 7 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ { ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ 64’),  8 ΧΑΛΑΤΣΗΣ, 14 ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ( ΠΑΠΟΥΛΗΣ 76’),  17 ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ, 18 ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 19 ROJANO ( ΣΥΡΕΓΓΕΛΑΣ 85’).

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Πολύ καλή, θα μπορούσε όμως να δοθεί στο 65΄πέναλτι σε βάρος του Ζαχαράκη

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια