Header Ads

Εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού Κωνσταντίνου Πρωτοπαπά στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου (Φ. 1870)

 

Μία εικαστική πρόταση που αξίζει να δείτε!

Διάρκεια έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου 2023 - 15 Ιανουαρίου 2024

 

 

     *Γράφει - Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Πρωτοπαπά από τις 15 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Ο Κορίνθιος ζωγράφος, Καθηγητής στην Ακαδημία Τέχνης και στο Πανεπιστήμιο La Salle Ramon Llull (Πανεπιστημιούπολη) της Βαρκελώνης, Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς συστήνεται στο κορινθιακό κοινό με την πρώτη του ατομική έκθεση με θέμα: «Meditations» («Στοχασμοί»).

 

 Τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, θύμισαν παλιές καλές εποχές για τη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, η οποία γέμισε ασφυκτικά από φιλότεχνους και νέους ανθρώπους που αναζητούν την ομορφιά στην Τέχνη και στη Ζωή!

Ο Κωνσταντίνος μας έδωσε ένα πολύτιμο χριστουγεννιάτικο δώρο, το ταλέντο του! Μία αισθητική ματιά που διεισδύει στην ψυχή των ανθρώπων - μοντέλων, έργα που έχουν δουλευτεί με γνώση, πάθος και αγάπη, χρώματα δυνατά, απόλυτα εναρμονισμένα, για να μας οδηγούν από τα δύσκολα σε μία πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα ρότα ζωής!

 


Στέκομαι ιδιαίτερα στην τεχνοτροπία του καλλιτέχνη, ο οποίος μεταφέρει στον καμβά τις αναζητήσεις του στα άδυτα της ψυχής του ανθρώπου, αλλά και τη σπουδή του στα χρώματα και στο φως, μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, ενώ βάζει τη δική του σφραγίδα στα έργα του που μοιάζουν με φωτογραφικά instantanés!

 

 

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης στο προσωπικό του προφίλ στο facebook διακρίνει ως κεντρικούς τους τέσσερις πίνακες, που είναι αφιερωμένοι στις τέσσερις καρδινάλιες αρετές της Στωικής Φιλοσοφίας, στη Σοφία, το Θάρρος, τη Δικαιοσύνη και την Εγκράτεια. «Ήθελα να αφιερώσω την πρώτη μου έκθεση σε αυτές τις αρετές και τη στωική φιλοσοφία λόγω του αντικτύπου τους στη ζωή μου και στο έργο μου και που με βοήθησαν να περάσω δύσκολες στιγμές. Λάδι σε λινό 89 x 73 cm το καθένα. Ένα εκατομμύριο ευχαριστώ στα καταπληκτικά μοντέλα και φίλους μου @adelie. Λόπεζ @caitlinhcox @anastasiaarteyeva @lili. Μέγιερ_ Και σε όλους τους συναδέλφους για την καθοδήγηση τους όταν τα πράγματα δυσκολεύουν!».

Δηλώνω ενθουσιασμένη για το ξεκίνημα της χειμερινής σεζόν της Πινακοθήκης και αφού η έκθεση θα διαρκέσει όλη την περίοδο των εορτών, σας προτείνω να πάτε!

 * Εύη Κοκκίνου

Δικηγόρος

Διαμεσολαβήτρια

Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων

Απ. Παύλου 40, Κόρινθος

τηλ. 27410 84568

6944964225

email: ekokklaw@otenet.gr , https:/evikokkinoulaw.gr
  

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια