Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1867)

 

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ 1-1

Η ισοπαλία με Θύελλα Ραφήνας έφερε εξελίξεις στην Κόρινθο

 

 

Ισόπαλο με σκορ 1-1, έληξε ο αγώνας της 11ης αγωνιστικής  μεταξύ  ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και ΘΥΕΛΛΑΣ Ραφήνας, που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου την Κυριακή.  Για μια ακόμη φορά, μετά την κακή διαιτησία στον αγώνα του Άργους, η διαιτησία του Τσαμούρη έπαιξε τον δικό της ρόλο σύμφωνα με τη συνταγή που γίνεται για την ποδηγέτηση του αποτελέσματος. Λες και εκτελούσε «Συμβόλαιο Θανάτου» ο Διαιτητής στα πρώτα 15΄ έδειξε κίτρινη κάρτα σε δύο παίκτες του ΠΑΣ Κόρινθος, ενώ δεν σφύριξε καταφανές πέναλτι μπροστά στα μάτια του όταν αμυντικός παίκτης της Ραφήνας στο 30΄στην προσπάθειά του να αποκρούσει μέσα στη μικρή περιοχή «τάπωσε» την μπάλα με το χέρι του, χωρίς να δοθεί πέναλτι.

Κατά τα άλλα, όλως παραδόξως, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη παρουσία και επιθετική κατοχή της μπάλας στο Α΄ ημίχρονο όπου είχαν συνολικά πέντε κόρνερ έναντι ενός της ομάδας μας. Το Β΄ ημίχρονο η ομάδα μας ξεκίνησε  στραβά, αφού  οι της Θύελλας προηγήθηκαν στο σκορ στο 56′ με κεφαλιά του Κωτσάκη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Αυτό το γκολ είχε σαν αποτέλεσμα όμως οι παίκτες της Κορίνθου να πάρουν δύναμη από τα βάθη της ψυχής τους και να κυκλοφορήσουν την μπάλα καλύτερα. Αποτέλεσμα αυτής της αφύπνισης ήταν να ισοφαρίσουν σε 1-1. Το γκολ ήλθε σαν αποτέλεσμα εναλλαγής της μπάλας με συρτές μπαλιές και τελικά οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 70′, όταν ο Μερκούρης σούταρε, η μπάλα αποκρούστηκε από αμυντικό και στρώθηκε στον Δερμιτζάκη, ο οποίος νίκησε τον Κουμή με δυνατό και εύστοχο σουτ που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Ραφήνας. Οι πολλοί φίλαθλοι της Κορίνθου, κάπου 2000 της κερκίδας ανάσαναν και καταχειροκρότησαν το γκολ. Ο ΠΑΣ στα τελευταία λεπτά του αγώνα στρίμωξε την άμυνα των φιλοξενουμένων, ενώ είχε δυο καλές ευκαιρίες με ένα σουτ του Μερκούρη και ένα φάουλ του Δερμιτζάκη που πέρασε λίγο άουτ και δύο κόρνερ χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά αυτόν τον αγώνα ο ΠΑΣ Κόρινθος παραχώρησε την πρώτη θέση της βαθμολογίας στη Ρόδο και υποχώρησε στη δεύτερη θέση μαζί με τον Αστέρα Βάρης.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Διάσσινος, Χατζής (61′ Γεωργίου), Παπαχρήστος, Πατελάκης, Νικολάου, Μερκούρης, Κουϊμελής (53′ Παπανικολάου), Ζαχαράκης, Παπούλης (61′ Χαρτσιάς), Δερμιτζάκης (80′ Κοτσιανούλης), Ροχάνο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Η όλη εικόνα της ομάδας μας, σε σχέση με την τακτική, την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών και τη διαφορά στο συν και πλην των γκολ, μηδέ της διοίκησης, απαιτεί ρυθμίσεις που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής:

Τακτική παικτών

Οι περισσότεροι παίκτες παίζουν με την ψυχή τους, τα πόδια τους, χωρίς ψυχραιμία και μυαλό. Δεν έχουν μεγάλο βαθμό ομαδικότητας, τους ξεφεύγει η μπάλα στην υποδοχή, παίζουν με ψηλοκρεμαστές μπαλιές. Ακόμα και ο πολύ καλός γκολκήπερ δεν έμαθε να δίνει την πρώτη μπαλιά σε αμαρκάριστο συμπαίκτη. Όλοι κτυπάνε μακρινές μπαλιές οι οποίες κατά 80% καταλήγουν στα κεφάλια αμυντικών.

Αγωνιστική συμπεριφορά παικτών

Όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος να αντιδράσει σε υπέρτερο αντίπαλο. Έτοιμος και αποφασισμένος για την ομαδική νίκη. Ακόμη οφείλει να γνωρίζει τους κανόνες παιδιάς και διαιτησίας. Να ξέρει να διακρίνει τυχόν αρνητικές προθέσεις και να μη δίνει δικαίωμα για τιμωρία με κάρτα, που στοιχίζει στην ομάδα. Το να παίρνει ο παίκτης την μπάλα στα πόδια του και να προσπαθεί να φτάσει από το κέντρο του γηπέδου στο αντίπαλο τέρμα για να βγάλει ο ίδιος γκολ είναι βέβαιο ότι θα πέσουν επάνω του 2-3 αμυντικοί και θα του πάρουν την μπάλα, ενώ πρέπει να την εναλλάσσει με αμαρκάριστο συμπαίκτη του. ΄Ετσι βγαίνουν τα γκολ.

Η διαφορά στα συν και πλην των γκολ

Η διαφορά στα γκολ της ομάδας +14  -9  =  +5 είναι η μικρότερη μεταξύ των τεσσάρων ομάδων της κορυφής. Αν δεν υπήρχε η πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη χειρότερο.

Η ομάδα έχει ανάγκη βελτίωσης τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ειδικά η επίθεση είναι πίσω, αφού δεν υπάρχει αγωνιστική μεταξύ των επιθετικών και της μεσαίας γραμμής. Αυτούς που έχει ο προπονητής να τους μάθει να ακολουθούν τον συμπαίκτη κάτοχο της μπάλας και να υποδέχονται την μπαλιά από θέση αμαρκάριστου παίκτη. Τα γκολ βγαίνουν από ομαδική ενέργεια και όχι με γιουρούσια.

Η Διοίκηση

Ο Πρόεδρος της ομάδας, Αλέξης Κούγιας, αποτελεί μετά την ιστορική περίοδο που την ομάδα είχε αναλάβει ο Όμιλος της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, την τελευταία ευκαιρία «Επιθετικής Επανόδου» της Μπάρτσα στις ανώτερες Εθνικές κατηγορίες. Ο ίδιος έχει γνώση όλων αυτών που αναφέρομαι, από ενδιαφέρον και αγάπη προς την ομάδα μας. Καλόν είναι να έχει κάποιους που μπορούν να βάλλουν το χέρι στην τσέπη και να συμβάλλουν, έστω και να μην έχουν ιδέα από «ποδόσφαιρο». Η επιλογή μελών του Δ.Σ. όμως πρέπει να γίνεται αξιοκρατικά και Αθλητικές Γνώσεις. Θα τα  έχουν όλα αυτοί που θα περιτριγυρίζουν τον Πρόεδρο στο Δ. Σ.;  Και κάτι ακόμη. Οι αντίπαλοί μας από τούδε και στο εξής δεν θα έχουν αγωνιστική μανία να κερδίσουν την ομάδα της Κορίνθου, αλλά τον «Ποδοσφαιρικό παράγοντα Μεγαλοδικηγόρο Αλέξη Κούγια»…

 

Ανακοίνωση ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Ο ΠΑΣ Κόρινθος μετά το τέλος της διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία ενώ όπως τόνισε «το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα, την απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή Κούτσικου ο οποίος μπορεί αύριο να παραλάβει το δελτίο του».

Αναλυτικά:

    Το ΔΣ του ΠΑΣ Κόρινθος συνεδρίασε εκτάκτως μετά τη νέα σκανδαλώδη διαιτησία εις βάρος της ομάδας μας από τον διαιτητή κ. Τσαμούρη και τον βοηθό του κ. Καραμπέτσο και αποφάσισε τα εξής:

1) Από εδώ και στο εξής όποιος διαιτητής αδικεί την ομάδα μας και γράφει ψέματα για δήθεν εξυβρίσεις ποδοσφαιριστών και παραγόντων του συλλόγου μας, όπως έγινε από τον διαιτητή αλήστου μνήμης κ. Πουλόπουλο, θα μηνύεται για συκοφαντική δυσφήμιση, για απειλή, θα οδηγείται στην αυτόφωρη διαδικασία και θα ενάγεται για προσβολή με διεκδίκηση αποζημίωσης.

2) Ομόφωνα αποφάσισε την απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή Κούτσικου ο οποίος μπορεί αύριο να παραλάβει το δελτίο του.

3) Ταμίας του ΔΣ αναλαμβάνει ο Γιώργος Τριαντάφυλλος ο οποίος θα συνεργάζεται καθημερινά με την υπάλληλο Ελένη Σωτηροπούλου και την λογίστρια της ομάδας Αλεξάνδρα Τσιφλίκου.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος θέλει να δηλώσει προς τα διαιτητικά όργανα που μας οδήγησαν να παίζουμε χωρίς τους επτά τιμωρημένους βασικούς παίχτες και που σήμερα δεχτήκαμε ακόμα δυο κίτρινες ώστε να μην μπορούν να αγωνιστούν στο επόμενο ματς οι 2 σέντερ φορ μας – ο Rojano μαζί με τον ήδη τιμωρημένο Συρεγγέλα – ότι δεν μας πτοούν, ούτε εμάς ούτε τον κόσμο μας που κατέκλυσε το Στάδιο, όπου περισσότεροι από 1500 φίλαθλοι καταχειροκρότησαν τους νεαρούς μας παίχτες, οι οποίοι αναπλήρωσαν τους βασικούς καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια!

    Το ΔΣ του συλλόγου μας, το οποίο αποτελείται από τον κορυφαίο ποινικολόγο κ. Αλέξη Κούγια, από τους επιχειρηματίες Πανελλαδικής εμβέλειας κους Γιώργο Πιέτρη και Κων/νο Παπαγιαννόπουλο, αλλά και από έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρικών παραγόντων του Κορινθιακού ποδοσφαίρου κ. Γιώργο Τριαντάφυλλο, όχι μόνο δεν παραδίδει τα όπλα αλλά ανακοινώνει την είσοδο δύο κορυφαίων επιχειρηματιών τις προσεχείς ημέρες!

    Ότι και να κάνουν αυτοί που θέλουν να ανεβάσουν ομάδα που συμμετέχει σε στημένους αγώνες, θα απογοητευτούν πλήρως, γιατί ακόμη και όταν παίζουμε με σοβαρές ελλείψεις βασικών παιχτών όπως σήμερα, είμαστε οι καλύτεροι!

Στηρίζουμε το όνειρο !

Από το Δ.Σ.

 

Παρελθόν δύο παίκτες από την Κόρινθο λόγω πειθαρχικού παραπτώματος

Την λύση της συνεργασίας της Κορίνθου με τους Κυριαλάνη και Δημητρίου γνωστοποίησε επίσημα με προσωπική του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Λόγω σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος, λύθηκε η συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές Θανάση Κυριαλάνη και Χρήστο Δημητρίου.

Το Δ/Σ του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, που από την πρώτη στιγμή έχει δεσμευτεί έναντι των οπαδών της, οι οποίοι ζουν τα τελευταία χρόνια την απαξίωση της ιστορικής μας ομάδας & θέλει να καταστήσει σαφές με αυτές του τις αποφάσεις ότι πάνω από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή είναι η ομάδα και η ιστορία της! Όποιος δεν σέβεται τους συμπαίκτες του, τους οπαδούς, τους προπονητές και τη διοίκηση, που αγωνίζονται νυχθημερόν για να επανέλθει η ομάδα στη θέση που της ανήκει, παύει να αποτελεί μέλος του ρόστερ!

Ευχόμαστε στους δυο πρώην ποδοσφαιριστές μας, οι οποίοι βοήθησαν μαζί με τους υπόλοιπους στο να κατακτήσουμε το περσινό πρωτάθλημα και ακολούθως την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, προσωπική και ποδοσφαιρική ευτυχία!

Ο Πρόεδρος
Αλέξης Κούγιας

 

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ – 3ος Όμιλος  -11η Αγωνιστική

    ΟΜΑΔΑ      ΒΑΘΜΟΙ  ΓΚΟΛ+ΓΚΟΛ-ΔΙΑΦ                               ι

Ρόδος

24

 

 

 21

7

14

Κόρινθος

23

 

 

14

9

5    

Αστέρας Βάρης

23

 

 

18

7

11

Παναιγιάλειος

20

 

 

19

12

7

Πανελευσινιακό

18

 

 

14

11

3

Παναργειακός

18

 

 

13

8

5

Μαρκό

18

 

 

15

11

4

Α.Ε. Μυκόνου

16

 

 

13

6

7

Π.Α.Ο. Βάρδας

16

 

 

15

16

-1

Ελλάς Σύρου

16

 

 

17

11

6

Θύελλα Ραφήνας

15

 

 

17

17

0

Α.Ε.Ρ.Α.

13

 

 

11

13

-2

Α.Ο. Πυλίου

13

 

 

12

14

-2

Γ.Α.Σ. Ιάλυσος

12

 

 

9

12

-3

Βύζας Μεγάρων

12

 

 

11

16

-5

Α.Ε. Ερμιονίδας

7

 

 

10

20

-10

Εράνη Φιλιατρώ 

2

 

 

3

19

-16

Α.Ε.Μεσολογγίο 

2

 

 

6

29

-23

 

 

 

 

 

 

 

 

      ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  

      Γ΄ΕΘΝΙΚΗ  3ος Όμιλος   11η Αγωνιστική

 


Σκορ

 

Α.Ε. Μυκόνου  •  Πανελευσινιακός

-

 

Κόρινθος  •  Θύελλα Ραφήνας

1 - 1

 

Α.Ε.Ρ.Α.  •  Π.Α.Ο. Βάρδας

2 - 0

 

Εράνη Φιλιατρών  •  Παναργειακός

0 - 0

 

Αστέρας Βάρης  •  Ρόδος

0 - 1

 

Γ.Α.Σ. Ιάλυσος  •  Α.Ο. Πυλίου

0 - 1

 

Α.Ε. Ερμιονίδας  •  Βύζας Μεγάρων

0 - 1

 

Μαρκό  •  Παναιγιάλειος

3 - 1

 

Α.Ε. Μεσολογγίου  •  Ελλάς Σύρου

0 - 4

 

Δεν υπάρχουν σχόλια