Header Ads

Φρ. Μπελέρης κατά Έντι Ράμα από τις αλβανικές φυλακές (Φ. 1855)

 "Ο κόσμος μίλησε, αφήστε τον εκλεγμένο!"-

Η ελληνική μειονότητα φωνάζει για το δίκαιο

 

  Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου, νεότερου

     

 Ηχηρή απάντηση έδωσε μέσα από τη φυλακή ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρας Φρέντι Μπελέρης στον Αλβανό πρόεδρο Έντι Ράμα, ο οποίος νωρίτερα κατηγόρησε την Ελλάδα για τη συγκέντρωση υπέρ του Φρέντι Μπελέρη στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας.

      Οι αλβανικές φυλακές δεν μπορούν να σιγήσουν την ελληνική φωνή που διαχρονικά φωνάζει για το δίκαιο, κόντρα σε αλυτρωτικές, αναθεωρητικές και καταπιεστικές πολιτικές γειτονικών κρατών.

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να επιστρατεύσει κάθε διπλωματικό μέσο και με δυνατό χαρτί την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ να πιέσει τα Τίρανα να πράξουν το σώφρον και να απελευθερώσουν τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας, του οποίου τα δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά, και μαζί με τα δικά του, και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

     Ο Φρέντι Μπελέρης αντέδρασε μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία που έγινε για την αποφυλάκισή του ανέφερε την έκφραση «Το πάπλωμα καίγεται για ψύλλο!».

Η πλήρης δήλωση:

     «Ευχαριστώ πρώτα τους ψηφοφόρους μου και μετά τους φίλους μου για την υποστήριξή τους χθες, θέλω να δώσω μια σύντομη απάντηση στον Πρωθυπουργό της χώρας μου, ο οποίος, παρά τις δεσμεύσεις του με φίλους, ανυπομονούσε να ξημερώσει και να δώσει το σχόλιό του για τη χθεσινή διαμαρτυρία στη Χειμάρρα.

     Είναι αλήθεια ότι οι αποφάσεις των “αναμορφωμένων” δικαστηρίων δεν σχολιάζονται, αλλά δεν μπορεί να δηλωθεί ότι αυτά τα δικαστήρια και ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητα από αυτόν. Σε κάθε περίπτωση, πριν συλληφθεί ένας δικός του, ο πρωθυπουργός το γνώριζε εκ των προτέρων, και τον απέλυε ή τον απομάκρυνε από την διπλανή του καρέκλα, όλο το κοινό γνωρίζει τις υποθέσεις, πριν συλληφθούν οι δικοί του,  η ευθύνη είναι ατομική.

     Είναι αλήθεια ότι πολλοί από τους αιρετούς και τους φίλους τους είναι στη φυλακή σήμερα, αλλά κανένας από αυτούς για εκλογικά εγκλήματα, αλλά για εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τη σπατάλη δημοσίου χρήματος σε τεράστια κλίμακα, που περιέργως έκαναν χωρίς τον πρωθυπουργό.

     Γνώση υπουργού, αν και βρισκόταν στην καρέκλα δίπλα τους όταν πετάχτηκαν οι υπογραφές. Είμαι ο μόνος που συνελήφθη για εκλογικά αδικήματα εδώ και 33 χρόνια. Στα 33 χρόνια που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα, μόνο ένας Έλληνας έχει συλληφθεί και μόνο ένας Έλληνας που ο Πρωθυπουργός τον χαρακτηρίζει δημόσια ως προσωπικό του εχθρό, κρατείται στη φυλακή.

     Όλοι έχουμε ακούσει τις ηχογραφήσεις του φακέλου της Δίβρας και του Δυρραχίου, έφτασαν μέχρι τη Γερμανία, αλλά κανένας από αυτούς που ακούστηκαν δεν συνελήφθη, αλλά προήχθησαν, ακόμα και υπουργός. Ακόμα και ο Ερντογάν μιλάει για Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και κατήγγειλε ότι η Αμερική και η Ευρώπη παρενέβησαν στο έργο του Τούρκου δικαστή.

     Ακόμα και ο Ερντογάν θεωρείται πρωταθλητής της δημοκρατίας που δεν ανακατεύεται στο δικαστικό σύστημα!! Ακόμα και στη δικτατορία με δικαστικές αποφάσεις οι προκάτοχοί σας καταδίωξαν πολιτικούς αντιπάλους κύριε Πρωθυπουργέ!

     Όσο για τα παραθαλάσσια ακίνητα, δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλο, που είναι στραμμένο προς όλους, κ. Πρωθυπουργέ, οι υπάλληλοί σας στο κτηματολόγιο αναγκάζουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες να πουλήσουν τα ακίνητά τους για να τα καταχωρήσουν. Να θυμίσω έναν φίλο μου που απέλυσε 5-6 κτηματολόγους στην Αυλώνα για να μην καταγράψουν την περιουσία του ιδιοκτήτη γιατί την είχε σημαδέψει για στρατηγικές επενδύσεις.

     Επίσης για την ελευθερία της έκφρασης που άσκησαν χθες οι Χειμαριώτες, δεν μας την δώσατε κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά γεννήθηκε μαζί μας και προστατεύτηκε με αίμα. Το να καυχιόμαστε το 2023, όταν ο κομμουνισμός έχει πέσει εδώ και 33 χρόνια, ότι μας αφήνουν να εκφραζόμαστε ελεύθερα, είναι αλαζονεία.

     Αρκεί βέβαια να εκφραστούμε και θα περιμένουμε υπομονετικά να πει τον λόγο της η “ανεξάρτητη” από εσάς δικαιοσύνη, αλλά αυτό το θέμα δεν τελειώνει εδώ, στα δικαστήρια του Πρωθυπουργού. Ο κόσμος μίλησε, κύριε Πρωθυπουργέ, αφήστε τον εκλεγμένο να κάνει τη δουλειά του, να σταματήσει η δυσαρέσκεια και να μιλήσουν τα δικαστήρια, χωρίς να τους πείτε ότι “τα στοιχεία πρέπει να υπάρχουν” και ότι “είναι «ανεξάρτητοι”. Η δικαιοσύνη καθυστερεί αλλά ποτέ δεν ξεχνά!!!», καταλήγει στη δήλωσή του ο συνωμοτικά φυλακισμένος εκλεγμένος Δήμαρχος της Ελληνικότατης Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρης.

 

*Ο Ευάγγελος Δ. Κόκκινος, ο νεότερος, είναι Δημοσιογράφος, Πολιτικός και Γεωπολιτικός Αναλυτής από την Κόρινθο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια