Header Ads

Βασίλης Νανόπουλος: Πρώτη μας έννοια είναι πάντα ο πολίτης! (Φ. 1854)

 


Όσα η δημοτική αρχή Νανόπουλου έκανε για την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής,

την καλύτερη προοπτική του δήμου και των πολιτών.

«Θέλω να μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια και στο τέλος της 4ετίας». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος ξεκινούσε τον Σεπτέμβριο του 2019 τη θητεία του ως δήμαρχος στον δήμο Κορινθίων. Σήμερα, σχεδόν 4 χρόνια μετά, μπορεί και το κάνει όπως μας λέει, σημειώνοντας με έμφαση πως όλες οι ενέργειες, όλοι οι σχεδιασμοί, κάθε έργο που υλοποιήθηκε είχαν στο επίκεντρο τον Κορίνθιο πολίτη, τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του, τις γερές βάσεις που θα δώσουν στον δήμο και κατ’ επέκταση στους πολίτες, μελλοντικά, οικονομική ευμάρεια. Η πανδημία ήταν ένας αστάθμητος παράγοντας που στον δήμο Κορινθίων μετατράπηκε σε ευκαιρία. Το σύνολο των υπηρεσιών μετεξελίχθηκαν σε ηλεκτρονικές χωρίς να παύσει η εξυπηρέτηση του πολίτη, οι κοινωνικές υπηρεσίες ενισχύθηκαν ακόμα και με νέες δομές ώστε να καλύψουν τις υπάρχουσες, αλλά και τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν, ο πολιτισμός συνέχισε να δίνει «ανάσες» στον κόσμο μέσα από διαδικτυακές μεταδόσεις.

«Βράχος» οι κοινωνικές υπηρεσίες!...

 

Στον τομέα της πρόνοιας και της μέριμνας, έχοντας η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει και τη διετή, όπως προείπαμε πανδημία, είδαμε να λειτουργούν άριστα δομές και υπηρεσίες, να δημιουργούνται νέες, να αντιμετωπίζεται το χρόνιο πρόβλημα των αστέγων, να ενισχύεται το κοινωνικό παντοπωλείο, να διευρύνεται ο κύκλος των δικαιούχων. H δουλειά της Αντιδημάρχου κας Μαρίνας Ραντίτσα υπήρξε και συνεχίζει να είναι εξαιρετική, μάλιστα τη Δευτέρα η κα Ραντίτσα ανέλαβε και επίσημα το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο της παιδείας, του πολιτισμού και της κοινωνικής μέριμνας από τον δήμαρχο Κορινθίων.



Συγκεκριμένα:

·         Λειτούργησε το πρόγραμμα προστασίας και φιλοξενίας αστέγων, κανένας συμπολίτης δεν στερείται στέγης σήμερα στον δήμο.  

·         Ενισχύθηκε το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, λύθηκε ο γόρδιος δεσμών των συμβάσεων και το προσωπικό του προγράμματος μονιμοποιήθηκε.

·         Ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες κατ’ οίκον, ενώ αγοράστηκαν και νέα οχήματα για τις υπηρεσίες αυτές.  

·         Νταντάδες της γειτονιάς και Νοσηλεία κατ’ οίκον είναι δύο ακόμα προγράμματα που έχουν ενταχθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών.  

·         Δημιουργήθηκε Κοινωνική ιματιοθήκη.  

·         Ενισχύθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο και διευρύνθηκε ο κύκλος των δικαιούχων.  

·         Αυξήθηκε κατά 1,5 ε ευρώ το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το οποίο ο δήμος διαχειρίζεται για τους 5 δήμους της Κορινθίας.  

·         Διενεργήθηκαν δωρεάν έλεγχοι υγείας (σπιρομέτρηση, test παπ, μαστογραφία, οστεοπόρωση κτλ).

·         Ιδρύθηκαν το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας.  

Πολιτιστικές Διαδρομές επιπέδου – Το Εθνικό Θέατρο στην Κόρινθο και άλλες εκδηλώσεις

Η δημοτική αρχή  φρόντισε με διαδικτυακές μεταδόσεις να προσφέρει στους πολίτες που βρίσκονταν σε καραντίνα ανάσες ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα τις περιόδους του Πάσχα, των Χριστουγέννων, της Αποκριάς. Το πρόγραμμα ωστόσο των δια ζώσης εκδηλώσεων με την επαναφορά στην κανονικότητα έδειξε και απέδειξε τη διαφορετική φιλοσοφία, την ικανότητα και τη φροντίδα βεβαίως οι εκδηλώσεις να αγγίξουν όλες τις πτυχές των προτιμήσεων. Πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις, μουσικές και θεατρικές, συναυλίες και παραστάσεις, αφιερώματα και εκδηλώσεις μνήμης έλαβαν χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη του δήμου Κορινθίων.

Γεγονότα που αξίζει κανείς να σημειώσει με έμφαση αποτελούν:    

Το νέο ανοιχτό θέατρο «Ειρήνη Παπά» στο Χιλιομόδι, η παρουσία του Εθνικού Θεάτρου στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου, οι δεκάδες θίασοι από την Ελλάδα και την Κύπρο για το Φεστιβάλ θεάτρου της πόλης, αλλά και η παρουσία όλου του αυτοδιοικητικού κόσμου της χώρας στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του Κλεισθένη τον Ιούλιο του 2021, το οποίο ήταν η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση σε επίπεδο χώρας και υλοποιήθηκε στην Κόρινθο με μέγιστη επιτυχία.

Το 1ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου και το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση ως συνδετικός κρίκος της Κορίνθου με τις Αποικίες της, ήταν επίσης η Διοργάνωση, με την οποία η Οργανωτική Επιτροπή με Πρόεδρό της τη δικηγόρο Εύη Κοκκίνου, έδωσαν μία άλλη διάσταση στην Κόρινθο διεθνούς επιπέδου γράφοντας ιστορία για τον Δήμο Κορινθίων, ενώ έπεται και συνέχεια.

 



Ενδεικτικά αναφέρουμε και τα ακόλουθα:       

·         Καθιέρωση εκδηλώσεων από τη δημοτική αρχή για την Αρχαία Κόρινθο ως 1η Πρωτεύουσα των Ελλήνων.

·         Επετειακές εκδηλώσεις για την ιστορική Μάχη στο Αγιονόρι.  

·         1η ανάγλυφη παρουσίαση της Μάχης των Δερβενακίων στο δημοτικό σχολείο Αγίου Βασιλείου και την επαναχάραξη των μονοπατιών μάχης.  

·         Αφιερώματα σε σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Μπιθικώτσης, ο Ζαμπέτας, ο Μάνος Ελευθερίου.

·         Φεστιβάλ Θεάτρου και  φιλοξενία Εθνικού Θεάτρου στο νέο ανοιχτό θέατρο Ειρήνη Παπά.

·         Μεγάλες συναυλίες των Κότσιρα, Θεοδωρίδου, ΟΝΙΡΑΜΑ

·         Το πρώτο Κορινθιακό παραδοσιακό καρναβάλι με την συμμετοχή πλέον των 20 πολιτιστικών συλλόγων.  

·         Χορωδιακές συναντήσεις με την συμμετοχή και της χορωδίας της ΕΡΤ στο ναό του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο.  

·         1ο επιστημονικό Συνέδριο για τον ρόλο της Κορινθίας στην Ελληνική Επανάσταση με την Ένωση Κορινθίων Συγγραφέων.

·         Συμμετοχή και διαφήμιση στο Acropolis μέσα από την στήριξη στον Π. Ρουστέμη.  

·         Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή - εμβληματικός αγώνας στο στάδιο της Κορίνθου με τους παλαιμάχους της ΑΕΚ.

·         Τιμή και βράβευση του Προπονητή Κώστα Κόλλια παρουσία των Ελλήνων διεθνών.  

·         Υποστήριξη μέσω επιχορηγήσεων όλων των πολιτιστικών συλλόγων.  

Στις επιτυχίες που αφορούν τον τομέα του Πολιτισμού καταγράφουμε και την έγκριση από το ΚΑΣ της δημιουργίας νέου Ανοιχτού θεάτρου στην Αρχαία Κόρινθο και νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, στα πλαίσια του συνολικού σχεδίου ολιστικής ανάπλασης και αξιοποίησης το οποίο ο δήμος «τρέχει» μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Αμερικανική Σχολή και την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Σε πρώτο πλάνο ο Αθλητισμός

Το όραμα της 4ετίας αναμφίβολα το νέο Αθλητικό Κέντρο στην Καλλιθέα. Το οικόπεδο αγοράστηκε παρά τις ενστάσεις της μειοψηφίας, το σχέδιο του έργου εγκρίθηκε από το τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πλέον ο Δήμαρχος έχει ανακοινώσει πως η υλοποίηση θα προχωρήσει μέσα από το Βαρδινογιάννειο Ί δρυμα. Παράλληλα, μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις έγιναν σε όλες τις εγκαταστάσεις του δήμου, ενδεικτικά αναφέρουμε:

·         Νέα βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου στο στάδιο Κορίνθου  



·         Νέες κερκίδες σε αθλητικές εγκαταστάσεις (Λέχαιο, Σοφικό)

·         Νέες κερκίδες και νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο Ποδοσφαίρου της Κορίνθου  

·         Μετατροπή του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ σε κλειστό για τις ανάγκες προπονήσεων των ακαδημιών

·         Λειτουργία μικρής πισίνας στο κολυμβητήριο, τα παιδιά πήγαιναν στο Λουτράκι (!) και χρήση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

·         ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι αθλητικοί σύλλογοι έλαβαν στήριξη μέσω επιχορηγήσεων από την δημοτική αρχή

Βασίλης Νανόπουλος/Δήμαρχος Κορινθίων  

«Δεσμεύτηκα το 2019 στους πολίτες του δήμου Κορινθίων να εργαστούμε ως δημοτική αρχή για την αλλαγή, για τη νέα φιλοσοφία, για την βελτίωση της καθημερινότητας. Για την προοπτική που μπορούσαμε να δώσουμε μέσα από έργα υποδομής, ανάπτυξης, μέσα από ένα σχέδιο δημιουργίας τουριστικής ταυτότητας, μέσα από ένα συνολικό σχέδιο , στοχευμένη και υλοποιήσιμο. Σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε! Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το ξέρετε, την πανδημία και βέβαια τη ενεργειακή κρίση. Όμως, με ικανότητα και παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων κατορθώσαμε να έχουμε κάνει πολλά και παράλληλα να έχουμε βάλει τις βάσεις για περισσότερα. Στα επόμενα χρόνια θα δείτε να υλοποιούνται στο σύνολό τους τα έργα που εξασφαλίσαμε μέσα από τις πρωτοφανείς για τα δεδομένα του δήμου Κορινθίων χρηματοδοτήσεις που πετύχαμε, πλέον των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Μιλάμε στους πολίτες με το έργο μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε όφελος τους, όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2019»


ΤΟ ΟΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια