Header Ads

9ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου (Φ. 1851)

Κάτω Τρίκαλα και Σαραντάπηχο Κορινθίας (29 & 30 Ιουλίου 2023)

  


  Γράφει-Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου*

Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες», με τα δραστήρια μέλη του και τον αποφασισμένο να διατηρήσει την παράδοση πρόεδρό τους Χρήστο Γόγολα, διοργανώνουν στη Ζήρεια Κορινθίας το Ετήσιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων όλης της Ελλάδας.

Έτσι και φέτος θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας (Ξενοδοχείο Πλειάδων Γη) με ώρα έναρξης 18:30΄ το 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Συλλόγου τους, ενώ την Κυριακή 30 Ιουλίου με ώρα έναρξης 09:00΄ στο αισθητικό δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το 10ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

΄Οπως κάθε χρόνο θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά τη διάρκεια του Ανταμώματος  οι σύλλογοι θα αναπαραστήσουν ήθη και έθιμα από τον τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων και θα διασκεδάσουν όλοι, μέλη των συλλόγων και φίλοι, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορό.

Σκοπός του ετήσιου θεσμού του ανταμώματος είναι η γνωριμία των παρευρισκομένων με τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, συνδιοργανώνεται δε από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου -Π.Ε. Κορινθίας, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. (Τηλ. επικοινωνίας Χρήστου Γόγολα: 694466005, e-mail: christos.gogolas@gmail.com).

Καλούνται οι Κορίνθιοι και οι επισκέπτες της Κορινθίας να βιώσουν κάτι μοναδικό!

 

*Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου-Κελλάρη

Δικηγόρος

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

Σύμβουλος Προστασίας Προσωπικών δεδομένων (DPO)

MSc Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων

Απ. Παύλου 40-Κόρινθος

Τηλ. 2741084568 & 6944964225

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:







  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια