Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού (Φ.1838)

 

Θέμα: Συνάντηση Γιώργου Ψυχογιού με το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου για τους 39 εργαζόμενους της Hellas Can

 


 Με τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου (ΕΚΚ), μετά από πρόσκλησή που του κοινοποιήθηκε, συναντήθηκε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΚΚ που χαρακτηρίζει ομαδικές απολύσεις την προτεινόμενη οικειοθελή αποχώρηση 39 εργαζομένων από την εταιρεία Crown Hellas Can. Μάλιστα, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, αυτό έγινε χωρίς να παρουσιαστούν από την εταιρεία βάσιμοι λόγοι απόλυσης, να διερευνηθούν τρόποι απορρόφησης του προσωπικού που υπηρετεί για πολλά χρόνια στο εργοστάσιο σε άλλα τμήματα, να ληφθούν υπόψη ευαλωτότητες και όρια συνταξιοδότησης αυτών που υποχρεώνονται σε αποχώρηση.

 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες περιπτώσεις στα χρόνια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν λυθεί μέσα από τριμερείς συμφιλιωτικές συσκέψεις στο Υπουργείο, παρουσία των βουλευτών του Νομού, εκπροσώπων των εργαζομένων και των εταιρειών και με ένα νομοθετικό πλαίσιο πολύ πιο ισχυρό, που η κυβέρνηση της ΝΔ ξήλωσε εντελώς εις βάρος των εργαζόμενων.

 

Το θέμα, εξάλλου, τέθηκε υπόψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κόρινθο, τόσο από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Κόρινθου που τον συνάντησαν, όσο και από τον ίδιο τον βουλευτή για τις ενέργειες και κινήσεις εντός κι εκτός Βουλής.

 

Ο κ. Ψυχογιός σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα θέτει χαρακτηριστικά το ερώτημα: «Αναρωτιέμαι οι βουλευτές της ΝΔ που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου θα πάρουν θέση για το θέμα;! Γιατί ανάπτυξη και επενδύσεις με 39 απώλειες θέσεων εργασίας και άλλων που ακούγονται ότι ετοιμάζονται στην Κορινθία, δεν είναι ανάπτυξη...».

 

Ενώ κλείνοντας σημείωσε, «Τους καλούμε, έστω και τώρα, όπως και το αρμόδιο Υπουργείο και τις υπηρεσίες του να τοποθετηθούν πάνω στην τεκμηριωμένη παρέμβαση και τις προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και να αποτρέψουν την απώλεια των θέσεων εργασίας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, την κοινωνία και την οικονομία της Κορινθίας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια