Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1838)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αλμυρή , Λουτρά Ωραίας Ελένης , Γαλατάκι αποκτούν αποχετευτικό δίκτυο

 


 Μια ακόμα μεγάλη αλλαγή υλοποιείται στο Δήμο Κορινθίων.

 Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ταμείο ανάκαμψης το έργο της αποχέτευσης Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων ύψους 18,1 εκ €.

Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης , η Αλμυρή και το Γαλατάκι θα έχουν αποχετευτικό δίκτυο με το έργο αυτό . Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασιλης Νανοπουλος δήλωσε :

Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό κ Νίκο Ταγαρά για την υποστήριξη του στην έγκριση του έργου καθώς και τους συνεργάτες μου και τους εργαζομένους στο Δήμο Κορινθίων και τη ΔΕΥΑΚ για την προετοιμασία , μελέτη ,υποβολή και λοιπές ενέργειες του έργου .

Έργα αυτού του τύπου και προϋπολογισμού απαιτούν πολύμηνη καθημερινή εργασία από το σύνολο της δημοτικής αρχής .

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Κορινθίων και τη ΔΕΥΑΚ κατά προτεραιότητα και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής ,το περιβάλλον καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων .

 

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ 21099

 

 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Παράταση επιδοτούμενου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με αναπηρία & χρόνιες παθήσεις


Παράταση επιδοτούμενου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις 30 - 64 ετών, άνεργους/ες εγγεγραμμένους/ες στα μητρώα ανεργίας της ΔΥΠΑ στην Πελοπόννησο από τον «ΑΓΗΣΙΛΑΟ» (ΕΣΑμεΑ)

Παράταση προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων μέχρι τη Δευτέρα 08 Μαΐου 2023 και ώρα 23:59:59

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τον Μάιο του 2021 υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

 Η ΕΣΑμεΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους δυνητικά ωφελούμενους άνεργους/ες με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις ηλικίας 30 έως 64 ετών που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Υποέργου 2 «Συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση» της Πράξης. 

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιηθούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε εκατόν είκοσι (120) άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις ηλικίας από 30 έως 64 ετών, άνεργοι/ες (εγγεγραμμένους/ες στα μητρώα ανεργίας της ΔΥΠΑ) και με πιστοποιημένη αναπηρία ή χρόνια πάθηση από 50% και άνω

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα κατάρτισης της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην ιστοσελίδα https://katartisi-pel.esamea.gr/.

Κάθε ενδιαφερόμενος/η για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει μία (1) και μοναδική Αίτηση συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα https://katartisi-pel.esamea.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κείμενο και τους όρους της παρούσας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος απευθυνθείτε στο e-mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 210 9949837 (Γραφείο Κατάρτισης Πελοποννήσου) από τις 08:00-16:00.

 

 

Παράταση υποβολής αιτήσεων ανανέωσης αδειών πωλητών υπαίθριου εμπορίου

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ  ν.4849/2021  πωλητών υπαίθριου εμπορίου

Θέμα: «Παράταση υποβολής αιτήσεων ανανέωσης αδειών»

Σε συνέχεια του άρθρου 14 του ν.5039/23 (ΦΕΚ-83 Α/3-4-23) , σας ενημερώνουμε ότι τροποποιείται ως προς την προθεσμία ανανέωσης της άδειας η περ. γ’ της παρ.2 του άρθρου 66 του ν.4849/2021.   Ως εκ τούτου, οι υφιστάμενες άδειες παραγωγού και επαγγελματία πωλητή υπαίθριου εμπορίου, οι οποίες κατά την έναρξη ισχύος του ανωτέρω νόμου 01-02-2021 δεν έχουν ανανεωθεί, μπορούν να ανανεωθούν έως την 30ή.4.2023, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 17 του ν.4849/21.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές υπαίθριου εμπορίου, οι οποίοι δεν έχουν ανανεώσει την άδεια τους να προσέλθουν στην υπηρεσία μας έως 30-04-2023 προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο Αν η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, οι παλαιότερες άδειες καταργούνται.

Τα σχετικά αιτήματα θα κατατίθενται κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, στα γραφεία  του Τμήματος Εμπορίου-Απασχόλησης  ΠΕ Κορινθίας (Αγίου Νικολάου 29 Κόρινθος 3ος όροφος) μέσω των ιδίων  ή μέσω των αντιπροσώπων τους ή εναλλακτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Με Ε.Π.                                                                        

Ο  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

 Ξυλόκαστρο: Ολοκληρώνεται η παρέμβαση στο δάσος του Πευκιά



fb Π. Νίκα

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά, η παρέμβαση στο αισθητικό δάσος του Πευκιά, στο Ξυλόκαστρο της Κορινθίας. Η παρέμβαση έχει προυπολογισμό 756.492 ευρώ.

Έγιναν διάφορες εργασίες προστασίας του σπουδαίου αυτού δάσους.

Πρόκειται για ένα έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το δάσος αυτό, είναι ένα απ’ τα 19 αισθητικά δάση της χώρας, με συνολική έκταση 275 στρέμματα.

Το δάσος, περιλαμβάνει δένδρα που υπερβαίνουν σε ηλικία, τα 300 χρόνια, ενώ στο οικοσύστημα αυτό, βρίσκουν καταφύγιο σπάνια ενδημικά είδη χλωρίδας.

 

 

Νέα χρηματοδότηση 25.400.000 ευρώ για τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης - Επέκταση Αποχετευτικού Δικτύου & Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού

 

 


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εξασφάλισε την χρηματοδότηση της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου από την Τ.Κ Λουτρού έως και τα Μαύρα Λιθάρια της Τ.Κ Δερβενίου. Πρόκειται για την κατασκευή 17χλμ κύριου αποχετευτικού δικτύου και 20 χλμ δευτερεύοντος, καθώς και την χρηματοδότηση 2.300 ιδιωτικών συνδέσεων.

 Επίσης χρηματοδοτήθηκε η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου ώστε μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων να παράγεται κατάλληλα επεξεργασμένο νερό το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις αυξημένες ανάγκες άρδευσης της περιοχής.

 Τέλος χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 500 Kw, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και του κόστους λειτουργίας της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού.

 Το έργο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 Ένα έργο το οποίο ο Δήμος μας διεκδικούσε για πολλά χρόνια μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Αποτέλεσε για εμάς ως Δημοτική Αρχή βασική προτεραιότητα και διεκδίκηση, καθώς κρίναμε ως κορυφαία την σημασία του. Η  επέκταση του αποχετευτικό δικτύου σε όλες τις παράκτιες τοπικές κοινότητες του Δήμου, δίπλα στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού, συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά αποτελεί και προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής έγινε πραγματικότητα με την καταλυτική συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά, η στήριξη του οποίου υπήρξε συνεχής όλη την παρούσα Δημοτική θητεία στα δίκαια αιτήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

 Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε συστηματικά τα απαραίτητα έργα, να διεκδικούμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

 

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ 8518

 


 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων



Νέο Πρόγραμμα LEADER 2023 – 2027 | ΑΝΒΟΠΕ Α.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ (ΦΥΣΙΚΑ & ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε συγκεκριμένους κλάδους, ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ή ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ανά ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ) ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2023-2027.

Στο πλαίσιο της σύνταξης και της υποβολής του νέου προγράμματος LEADER 2023-2027 από την ΑΝΒΟΠΕ, διερευνάται το ενδιαφέρον των δυνητικών δικαιούχων για την υλοποίηση δημόσιων ή ιδιωτικών έργων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν με email στην εταιρεία το «Έντυπο Καταγραφής προτεινόμενης πρότασης Δημοσίου έργου» ή το «Έντυπο Καταγραφής προτεινόμενης πρότασης Ιδιωτικού έργου» κατά περίπτωση.

Ακολουθεί το σχετικό ενημερωτικό κείμενο της ΑΝΒΟΠΕ με πληροφορίες για την εταιρεία, το πρόγραμμα, τους δικαιούχους ανά κατηγορία παρεμβάσεων, τα ποσοστά ενίσχυσης κ.λ.π.

Επισημαίνεται σε σχέση με τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας (Κατηγορία 1) ότι η δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων επιτρέπεται μόνο στις χαρακτηρισμένες ορεινές περιοχές (στα όρια του Δήμου είναι μόνο η περιοχή των Πισίων).

Επίσης υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στον τομέα της μεταποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΝΒΟΠΕ στα τηλέφωνα 2796022051-2 ή στο Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@anvope.gr

Στην ιστοσελίδα www.anvope.gr αναρτώνται τα έντυπα καταγραφής ιδιωτικού ή δημόσιου έργου.

 

3 εκ € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την Προμήθεια Τηλεματικού Σταθμού Καταναλωτών Ύδρευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πέτυχε την ένταξη του έργου “Προμήθεια Τηλεματικού Σταθμού Καταναλωτών Ύδρευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ʺΥποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξηʺ, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τηλεματικού συστήματος με το οποίο επιτυγχάνεται η πλήρης ολοκλήρωση του σχεδιασμού της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων για την ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, με την εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού, διαχείρισης πίεσης, αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων ηλεκτρονικών υδρομετρητών και διαχείρισης ενέργειας στο σύνολο των υποδομών των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων στην περιοχή ευθύνης της.

Μέσω του έργου ολοκληρώνεται η επέκταση των υπαρχόντων συστημάτων στο 100% των υποδομών σε όλες τις Δ.Ε. του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

 Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

  • Ασύρματο έλεγχο παροχής και πίεσης 226 μεγάλων καταναλωτών ύδρευσης (ξενοδοχεία, βιομηχανίες, τουριστικές επιχειρήσεις κλπ)
  • Επέκταση σε βαθμό πλήρους ολοκλήρωσης του τηλεματικού συστήματος ελέγχου πίεσης, παροχής και ποιότητας νερού των εσωτερικών δικτύων της ΔΕΥΑ με την πλήρη κατασκευή 17 νέων Σταθμών Διαχείρισης Πίεσης
  • Επέκταση σε βαθμό πλήρους ολοκλήρωσης του συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού του εξωτερικού υδραγωγείου της ΔΕΥΑ, με την πλήρη κατασκευή 13 νέων Τοπικών Σταθμών Ελέγχου σε γεωτρήσεις, αντλιοστάσια και δεξαμενές
  • Εγκατάσταση 1000 νέων ψηφιακών υδρομετρητών (Τοπικών σταθμών ελέγχου κατανάλωσης) και σύνδεση στο υπό κατασκευή ασύρματο δίκτυο της ΔΕΥΑ
  • Εγκατάσταση Κεντρικού και Φορητών Σταθμών Ελέγχου του νέου εξοπλισμού, νέα λογισμικά διαχείρισης ή/και αναβάθμιση των υφιστάμενων για την πλήρη ενοποίηση του ψηφιακού ελέγχου του όλου συστήματος τηλεμετρίας
  • Εκπαίδευση – τεκμηρίωση, διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος
  • Τριετή ετήσια συντήρηση του συστήματος»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας και τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα για την αμέριστη στήριξη και συμβολή του στη δρομολόγηση σημαντικών έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις, ο Υφυπουργός έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζει το έργο μας, εξασφαλίζοντας τις διόδους για την υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας που συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμότατα τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά, γιατί με τη δική του καταλυτική παρέμβαση εξασφαλίσαμε σήμερα χρηματοδότηση για να αποκτήσει ολόκληρος ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης. Η στήριξη του Υφυπουργού προς τον Δήμο μας είναι συνεχής και χάρη σ’ αυτήν έχουμε εξασφαλίσει τα αναγκαία χρήματα που θα αλλάξουν την εικόνα των δικτύων τόσο της ύδρευσης, όσο και αποχέτευσης για ολόκληρο τον Δήμο».

Γραφείο Τύπου

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια