Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1833)

 

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας

 


Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Λουζιώτη.

Στη συνάντηση, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργου Οικονόμου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως επίσης και η στήριξη από την Περιφέρεια της διοργάνωσης εκδηλώσεων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από το Επιμελητήριο Κορινθίας.

 

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας

 

Σύσκεψη με τους προϊσταμένους των 5 Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών καθώς και τον γενικό διευθυντή της εν λόγω υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πλέον, “μετά από την υπόθεση στην Π.Ε. Κορινθίας, θα πρέπει οι υπάλληλοι των εν λόγω Διευθύνσεων να υπερβάλουν εαυτόν ώστε να αποκατασταθεί στην κοινωνία η εικόνα της συγκεκριμένης υπηρεσίας”, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι όσον αφορά στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κορινθίας έχει μετακινηθεί το σύνολο των στελεχών της, ενώ ήδη τέθηκαν σε αργία οι 4 υπάλληλοι που παραπέμπονται.

Ακόμα, ο Π. Νίκας ζήτησε να “τρέξει” άμεσα, μέχρι τις 15 του μήνα, η τέλεια μηχανοργάνωση των πιο πάνω υπηρεσιών, σύμφωνα και με τις οδηγίες του υπουργείου, καλώντας όλες τις Διευθύνσεις να συντονίσουν τον τρόπο και τα ωράρια λειτουργίας τους.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης συνέστησε να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή ως προς τις σχολές οδήγησης, καθώς και άμεση ενημέρωση του ιδίου προσωπικά για περιπτώσεις κατά τις οποίες πολίτες από μια Π.Ε. προσφεύγουν σε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών άλλης Π.Ε.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας ζήτησε να υπάρξει αυστηρός έλεγχος σε όλα τα πρατήρια καυσίμων, ιδιαίτερα σε αυτά που λειτουργούν μέσα στον αστικό ιστό.

Σημειώνεται ότι ανάλογες υπηρεσιακές συσκέψεις συγκαλούνται από τον περιφερειάρχη ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλες τις Διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Π.Ε. Κορινθίας


Θέματα βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην Π.Ε. Κορινθίας απασχόλησαν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στις συναντήσεις που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσο Γκιολή και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργο Οικονόμου, καθώς και με την εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλο Αθηνά Κόρκα, ενώ συναντήθηκε και με υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε., στην οποία επήλθαν μεταβολές μετά την απομάκρυνση από αυτή υπηρεσιακών της στελεχών που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση που διερευνά η Ελληνική Αστυνομία.

 

 Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές Τ.Ε.

 


Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου, με τους 5 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων των Περιφερειακών Ενοτήτων και της έδρας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των 5 σύγχρονων τρακτέρ -που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια και διέθεσε, από ένα σε κάθε Π.Ε.-, για εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου.

Ακόμα, τονίστηκε από την πλευρά του περιφερειάρχη ότι οι παρατάσεις που ζητούν οι ανάδοχοι ως προς τις προθεσμίες περαίωσης των έργων, αφ’ ενός θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένες και αφ’ ετέρου η ενδεχόμενη υιοθέτηση των σχετικών αιτημάτων να μην είναι πάντα σε βάρος της υπηρεσίας, δεδομένου ότι θα υπάρχουν έλεγχοι και θα αναζητούνται ευθύνες.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι θα πρέπει κατά το δυνατόν να αποφεύγονται οι υπεργολαβίες.

Τέλος, τη σύσκεψη απασχόλησε η προετοιμασία για την κακοκαιρία που αναμένεται από μεθαύριο Τετάρτη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έτσι ώστε ο μηχανισμός της να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην διεθνή έκθεση ITB Berlin 2023

 

Στην διεθνή έκθεση ITB Berlin 2023, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη -η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου, στο Βερολίνο-, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής, μαζί με κορυφαίους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου από όλο τον κόσμο.

Στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αννα Καλογεροπούλου, μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, πραγματοποίησαν B2B συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες, δημοσιογράφους, bloggers και ταξιδιωτικούς φορείς της γερμανικής, αλλά και της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης με τη Marketing Greece, τον ΣΕΤΕ, ξενοδόχους καθώς και με Περιφέρειες της Ελλάδας, εν όψει του διεθνούς συνέδριου TBEX Europe 2023 που θα πραγματοποιηθεί το πενθήμερο 8 με 12 Μαΐου στην Καλαμάτα.

 

Το πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής στα σχολεία στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis Αθ. Λινού



“Πρωτοποριακό πρόγραμμα αποτελεί η προώθηση της υγιεινής διατροφής στους μικρούς μαθητές, το οποίο θα πρέπει να επεκταθεί” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τη συνάντησή του, το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου, με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis.

Ο εν λόγω φορέας, υπενθυμίζεται, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας υλοποιεί το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή” στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Ο περιφερειάρχης, εξέφρασε ευχαριστίες προς την Αθ. Λινού για τη συνεργασία αλλά και την ουσιαστική προσφορά προς τις νεαρές ηλικίες ως προς την φροντίδα για την σωστή διατροφή των μικρών μαθητών, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα προβεί στην προμήθεια συνολικής ποσότητας 2 τόνων μαύρης σταφίδας, προκειμένου να διατεθεί σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη ο οποίος, όπως τόνισε, ήταν ο πρώτος από τους ομολόγους του που αντιλήφθηκε το πρόβλημα που υπάρχει και ανταποκρίθηκε άμεσα στο εν λόγω πρόγραμμα.

Οπως είναι γνωστό, τo πρόγραμμα “Διατροφή” αφορά στην σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο διατέθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος 9.135 γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων (21 Νηπιαγωγεία και 2 ΕΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα “Διατροφή” θα αυξηθεί κατά 59 μαθητές επιπλέον, καθώς θα προστεθεί  ένα ακόμα σχολείο.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Σωτήρης Καμαρινόπουλος, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, αλλά και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιων σχολικών μονάδων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια