Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1833)

 

Η «Συμμαχία» του Δημάρχου  Βασίλη Νανόπουλου
ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ και ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!


Διευρύνεται και ισχυροποιείται  η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου και αγκαλιάζει το σύνολο της κοινωνίας, κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να είμαι συμμέτοχος στην μεγάλη αλλαγή που ξεκίνησε το 2019 , πραγματώνεται τα 3,5 αυτά χρόνια και θα συνεχιστεί με την βούληση και την εμπιστοσύνη των Κορινθίων και στην επόμενη θητεία. 
Ανακοινώνονται σήμερα 12 ακόμα υποψήφιοι. Από κάθε γωνιά του δήμου μας. Από κάθε κλάδο και δραστηριότητα. Με κοινό στόχο έναν. Έναν καλύτερο δήμο Κορινθίων. Έναν σύγχρονο, αποτελεσματικό δήμο Κορινθίων. Με ισχυρή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων και συμ-μετοχή σε κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία και πρόγραμμα.
«Είμαι περήφανος για τα ο-νόματα που ανακοινώνω σήμερα. Νέους υποψηφίους αλλά και στελέχη που ήρθαν στην ΣΥΜ-ΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ το 2019. Δημιουργούμε όλοι ΜΑΖΙ , οι 67 που έχουν ήδη ανακοινωθεί αλλά και όσοι ακολουθούν το επόμενο διάστημα ,τον δρόμο που θα βαδίσει ο δήμος μας στα επόμενα χρόνια.  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προχωράμε μπροστά για τον δήμο που μας αξίζει! Τους ευχαριστώ!
 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ που ανα-κοινώνονται σήμερα (ΚΑΤ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ) ΕΙΝΑΙ:
 
1.ΚΑΡΑΤΖΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ Η Νεκταρία είναι επιχειρηματίας της πόλης της Κορίνθου και Πρόεδρος του ΑΣΠ, της ομάδας ΒΟΛΕΙ που κάνει υπερήφανη την Κορινθία με τις διακρίσεις της από την ίδρυσή της. Κατάγεται από την Βελανιδιά Λακωνίας όμως είναι μόνιμη κάτοικος Κορίνθου. Εδώ δημιούργησε την οικογένεια της, είναι παντρεμένη με τον δημοτικό υπάλληλο και επι σειρά ετών Πρόεδρο του ΑΣΠ Γιώργο Αλατζάκη και έχει δυο κόρες την Μυρτώ Αλατζάκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια(Παντείου) και την Κωνσταντίνα Αλατζάκη, τελειόφοιτη των ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ με ειδικότητα στο βόλεϊ και τένις. Δημιούργησε και διατηρεί από το 2000 την δική της επιχείρηση παιδικών εφηβικών υποδημάτων και είναι από τις πιο αγαπητές εμπόρους της πόλης. Από το 2015 ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, την συναντούμε για πολλά χρόνια ως μέλος στον ΑΣΠ Κόρινθο και από πέρυσι, όπως προαναφέρθηκε, είναι η Πρόεδρος του.Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας του Πολιτιστικού συλλόγου Λακεδαιμονίων Κορινθίας «Λυκούργος».Τα κοινά και η υποψηφιότητα της με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο είναι ένας ακόμα τομέας δράσης στον οποίον είμαστε σίγου-ροι, θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό, όπως άλλωστε κάνει με ότι και αν καταπιάνεται.
 
 2.ΚΑΡΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Ο Βασίλης διαμένει στη Κόρινθο και είναι ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Είναι μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του φοιτητικού οργανισμού AIESEC και μέλος του Συλλόγου Οικονο-μολόγων Κορινθίας
 
3.ΚΑΤΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο Δημήτρης είναι Οικογενειάρχης, επιχειρηματίας και αυτοδιοικητικός, γνωστός στην κοινωνία της Κορίνθου και των Αθικίων όπου διαμένει και δραστηριοποιείται. Γεννημένος στα Αθίκια το 1966, επέλεξε να μείνει και να επιχειρήσει στον τόπο του, διατηρεί από το 1988 την δική του ατομική επιχείρηση. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό δή-μο Σαρωνικού αλλά και Πρόεδρος στην ΔΗΜΤΟ Σαρωνικού της ΝΔ το διάστημα 2004-2013. Είναι πατέρας 3 παιδιών.
 
 4. ΚΕΧΡΟΛΟΓΟΣ ΛΙΤΣΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Ο Μιχάλης κατάγεται από τον Κουταλά , είναι πολύτεκνος και το κύριο επάγγελμά του είναι η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.
 
5.ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΣΟΥΛΗΣ) Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου του 1972 και μένει μόνιμα στην Αλμυρή Κορινθίας. Είναι απόφοιτος λυκείου και τεχνικής επαγγελματικής σχολής Μηχανικών Αυτοκινήτων.  Έχει εργαστεί στο τουριστικό κλάδο για 13 χρόνια , στο Καζίνο Λουτρακίου και σε 5άστερα ξενοδοχεία της Μυκόνου.  Πλέον ασχολείται επαγγελματικά με την αλιεία και διαθέτει δικό του αλιευτικό σκάφος.  Με τα κοινά ασχολείται από μικρός και συνεχίζει να προσφέρει μέχρι και σήμερα.  Έχει διατελέσει πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Αλμυρής, Πρόεδρος του Σαρωνικού Γαλατακίου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλμυρής και Πρόεδρος της κοινότητας Γαλατακίου την πενταετία 2014-2019. Στις εκλογές του Οκτωβρίου είναι υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο
 
 6. ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ ΘΕΑΝΩ Η Θεανώ είναι επαγγελματίας στον χώρο της ομορφιάς. Με σπουδές Αισθητικής Κοσμητολογίας στο ΤΕΙ Αθηνών και μετεκπαίδευση στην αισθητική και την οργάνωση spa massage, διατηρεί σήμερα το δικό της σαλόνι ομορφιάς και εκπαίδευσης ενώ παράλληλα την συναντούμε ως σύμβουλο ομορφιάς και make up artist  σε τηλεοπτικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης έχει εργαστεί ως υπεύθυνη πωλήσεων σε καμπίνες ομορφιάς μεγάλων εταιριών του χώρου. Μιλά αγγλικά και στις ελεύθερες ώρες της ασχολείται με την πεζοπορία, το τρέξιμο, το τένις, την κολύμβηση και την γιόγκα! Κατάγεται από τη Νεμέα και διαμένει μόνιμα στην Κόρινθο, στην περιοχή Κανταρέ.
 
 7. ΛΟΥΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Με σπουδές στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής , στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μεταπτυχιακό στα προηγμένα συστήματα παραγωγής αυτοματισμού και ρομποτικής του ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ η Ειρήνη είναι σήμερα εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί επίσης σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο αντικείμενο των σπουδών της. Είναι μόνιμη κάτοικος Κορίνθου και υποψήφια με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του δημάρχου Κοριν-θίων Βασίλη Νανόπουλου.  
 
8.ΜΠΟΡΣΗ ΜΑΡΙΑ  Η Μαρία έχει γεννηθεί στο Σοφικό σε μια μεγάλη οικογένεια με 6 αδέλφια στο σύνολο. Έχει μια κόρη 21 χρόνων , είναι παντρεμένη με τον Κωσταντίνο Τσάγρη επιχειρηματία στο Νομό Κορινθ-ας και έχουν αποκτήσει ένα κορι-τσάκι 6 χρόνων την Ελένη. Δουλεύει από την ηλικία των 15 ετων και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ζαχαροπλαστική και με την οικογενειακή επιχείρηση - μεταφορές σε όλη την Ελλάδα. Είναι πρόεδρος στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Εξαμιλίων. Ασχολείται με αρκετές δράσεις που αφορούν ανθρώπους που έ-χουν ανάγκη πραγματική.
 
9.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ Οικονομολόγος, Λογιστής, Σύμβουλος επιχειρήσεων, και Παραγωγός αγροτικών προϊόντων. Γέννημα θρέμμα της Αρχαίας Κορίνθου. Πτυχιούχος Θετικών Επιστημών στην Ελλάδα με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, με πιστοποιήσεις σε αρκετά προγράμματα και αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία αρκετών χρόνων σε διάφορους τομείς .Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις. Τέλος είναι εθελοντής σε αρκετές φιλανθρωπικές Οργανώσεις. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να επιμορφώνεται με Πανεπιστημιακά Προγράμματα σε διάφορους τομείς των Επιστημών. Με μεγάλο ενδιαφέρον για τον Τόπο του, την Αρχαία Κόρινθο, την ευρύτερη Κοινωνία της Κορίνθου και τον Άνθρωπο. Κύριο μέλημα του είναι να γίνει η Αρχαία Κόρινθος, ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, που θα το επισκεφθεί μεγάλος αριθμός επισκεπτών για να θαυμάσει τον αρχαιολογικό χώρο με την τεράστια ιστορία καθώς και την υπέροχη φιλοξενία των κατοίκων της Αρχαίας Κορίνθου. Ο τουρισμός είναι η κινητήριος δύναμη / ατμομηχανή και η μοναδική μηχανή παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα. Διατεθειμένος να εργα-στεί σκληρά για να φέρει το καλυτερότερο δυνατό αποτέλεσμα για το τόπο του, την Αρχαία Κόρινθο.
 
10. ΡΟΥΣΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ) Ο Δημήτρης είναι Ελεύθερος επαγγελματίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, τα τελευταία χρόνια όμως κατοικεί μόνιμα στο Γαλατάκι.  Αγαπά πολύ τον τόπο που γεννήθηκε και κατοικεί και βλέπει σε αυτόν τις μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης, ανάπτυξης και αξιοποίησης του. Μετέχει για πρώτη φορά στα κοινά, είναι υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο ακριβώς για να μπορέσει αυτές τις δυνατότητες εξέλιξης, ανάπτυξης και προοπτικής να τις μετουσιώσει σε πραγματικότητα για τον ίδιο και τους συμπολίτες του.  
 
11.ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ  Η Δήμητρα κόρη του Γιάννη Σούκουλη και της Αμαλίας είναι επιχειρηματίας και μόνιμος κάτοικος Λουτρών Ωραίας Ελένης. Σπουδές ΑΕΙ - Πτυχίο ΑΕΙ «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με έτος εισαγωγής το 2013 και ολοκλήρωση των σπουδών τον Ιούλιο 2019. Πτυχίο ΤΕΙ - Πτυχίο ΤΕΙ Πειραιά, Ειδικότητα Μηχανικός Κλωστoϋφαντουργός Έτος απόκτησης 2008. Πτυχίο Λυκείου - Απόφοιτη 1ου Γενικού Λυκείου Κορινθίας. Έτος απόκτησης 1999.Χειρισμός Υπολογιστή Πιστοποίηση ECDL Core. Βα-σικές Έννοιες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Χρήση Υπολογιστή και Διατήρηση Αρχείων (Windows, Ms Offce), Word, Excel, Access, PowerPoint, Internet, Outlook Express. Έτος απόκτησης 2008. Γνώσεις και ΔεξιότητεςΞένες Γλώσσες Αγγλικά, First Certifcate in English – University of Cambridge Έτος α-πόκτησης 1996.Επίσης πέρασε επιτυχώς στις εξετάσεις για την απόκτηση του Preliminary Test για το Certifcate of Profciency, University of Michigan (1997).
 
12.ΤΣΙΩΤΑΚΗ ΚΟΝΤΟ-ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  Η Ευαγγελία γεννήθηκε στην Κόρινθο και είναι κάτοικος Αγίου Βασιλείου. Είναι παντρεμένη με 3 παιδιά και 2 εγγόνια . Με το σύζυγό της Ηλία Τσιωτάκη δια-τηρούν αρτοποιείο στον Αγ . Βασίλειο . Ασχολείται επίσης με αγροτικές καλλιέργειες . Η Ευαγγελία εξελέγη το 2019 στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητος Αγ. Βασιλείου και προσπαθεί από τη θέση αυτή να κάνει το καλύτερο για το χωριό της 
 


ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΝΕΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Ο Δήμος Κορινθίων ενημερώνει τα αθλητικά σωματεία που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του και επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2023,

Πως σύμφωνα με τον νέο νόμο (άρθρο 56 του Ν. 5003/2022), όλες οι ενέργειες ετήσιας τακτικής επιχορήγησης (κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών, αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου και Οικονομικής επιτροπής) πρέπει να ολοκληρωθούν έως και τις 31 Μαρτίου 2023.

Ως εκ τούτου, η ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών αναπροσαρμόζεται και ορίζεται ως καταληκτική η 22η Μαρτίου 2023 προκειμένου να ακολουθήσει συνεδρίαση και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης και συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής για την εξειδίκευση των πιστώσεων.

Τα σωματεία, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, υποχρεούνται να καταθέσουν σε πρώτη φάση:

1.       Αίτηση επιχορήγησης

2.       Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Απολογισμού έτους 2022 και προϋπολογισμού εξόδων και δαπανών 2023.

Η κατάθεση γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή ηλεκτρονικά στο email: mail@korinthos.gr    

 


 

Συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου στην 197η Eπέτειο της Μάχης του ΝτολμάΜε λαμπρότητα συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στις Εορτές για την 197η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό, στη βραδινή πομπή, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.

Από την Μπάντα ακούστηκαν τα Θρησκευτικά Εμβατήρια "Άγιος Μηνάς" του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη, και "Παναγία Τρυπητή" του Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, κ. Παναγιώτη Παναγάκου, υπό τη διεύθυνση της Αρχιμουσικού κ. Μιρένας Βαβαρέτου.

Την αποστολή συνόδευσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κα Ελίνα Μενούνου.

Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενία !

Και του χρόνου με υγεία !

 

 Δήμος Βέλου Βόχας:

Ξεκίνησε στο Μπολάτι το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των ατομικών κάδων (πράσινοι και μπλε) στην Κοινότητα Μπολατίου στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος διαλογής στην πηγή.

 Όλοι οι κάδοι φέρουν τα ονοματεπώνυμα των ιδιοκτητών.

 540 μικροί κάδοι χωρητικότητας 120 λίτρων ο καθένας, δύο ειδών: πράσινος για τα σύμμεικτα απορρίμματα και μπλε για τα ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετούνται σε κάθε σπίτι και το κάθε νοικοκυριό θα είναι υπεύθυνο για την σωστή διαλογή των απορριμμάτων και τον διαχωρισμό τους σε ανακυκλώσιμα ή μη.

 Τα απορρίμματα θα συλλέγονται κάθε Πέμπτη.

Οι πολίτες θα πρέπει από την Τετάρτη το βράδυ να τοποθετούν τους ατομικούς τους κάδους έξω από το σπίτι τους και θα γίνεται η αποκομιδή τους από τα ανάλογα απορριμματοφόρα, σπίτι-σπίτι.

Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας οι κάδοι θα βρίσκονται εντός του σπιτιού.

 Το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται τώρα στην Κοινότητα Μπολατίου ήδη έχει εφαρμοσθεί με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια και στην Κοινότητα Ευαγγελιστρίας.

 Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα όλοι οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στη σωστή διαχείριση, η οποία ξεκινά μέσα από το σπίτι.

 Στόχος του δήμου Βέλου-Βόχας, όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, είναι το πρόγραμμα αποκομιδής κατ’ οίκον να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου (εφόσον οι υπηρεσίες μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην υποστήριξη του τόσο με προσωπικό όσο και με τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό)

 Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων 

Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης


Τοποθέτηση και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων και αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED στην οδό Πραθίου, στους Αγίους Θεοδώρους.

Η αντικατάστασή τους προσφέρει ένα εμφανώς καλύτερο φωτιστικό αποτέλεσμα, ενώ συμβάλει στην εξοικονόμηση ρεύματος.

 

 

Τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής επισκέφτηκε o δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος


Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, εμπιστεύτηκαν  o δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Νομού Κορινθίας Σταυρο Ψυρρη και συζήτησαν για την επικείμενη μονιμοποίηση του εποχιακού κλιμακίου της πυροσβεστικής στη Νεμέα.

korinthosTV 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια