Header Ads

Σπουδαίο έργο από τις θεατρικές σκηνές στον Δήμο Κορινθίων! (Φ. 1832)

 Αγάπη για το θέατρο, Εθελοντισμός, Κοινωνική Προσφορά από τους ανθρώπους τους!

 


Γράφει - Επιμελείται : Εύη Κοκκίνου*

Σπουδαίο έργο επιτελείται από τις θεατρικές σκηνές στον Δήμο Κορινθίων!

Σύλλογοι με μέλη, που αγαπούν τη θεατρική πράξη, τον εθελοντισμό, την κοινωνική προσφορά, αφιερώνουν τον χρόνο τους με μεράκι και πάθος, για να αποδώσουν γνωστά και λιγότερα γνωστά θεατρικά έργα και προσφέρουν συγκίνηση, γέλιο, χαρά, λύτρωση στο κορινθιακό κοινό.

Αποτελεί ευλογία για όλους τους θεατρόφιλους η δυνατότητα που προσφέρεται από τους συλλόγους και γενικά τις θεατρικές ομάδες που δρουν ιδιωτικά μεν, αλλά και με ενίσχυση από τον Δήμο Κορινθίων, στον τόπο μας, χωρίς την ανάγκη μετάβασης στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις.

Αξίζει να αναφερθούμε στις σκηνές που παρουσιάζουν έργα αυτή την περίοδο με την παρότρυνση να ενισχύσουμε οι Κορίνθιοι την προσπάθειά τους τόσο με την παρουσία μας, όσο και με την οικονομική στήριξή τους.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Το Θέατρο Περιγιαλίου δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεκαετίες τώρα η αγαπημένη σε όλους ηθοποιός και σκηνοθέτης, Πολυξένη Ορκοπούλου, με τον σκηνοθέτη Αλέκο Ξανθάκη και την αξιόλογη ομάδα τους που ανανεώνεται και ενισχύεται συνεχώς έχουν προσφέρει στιγμές πληρότητας, συγκινησιακής φόρτισης, χαράς και αληθινής ψυχαγωγίας στους Κορίνθιους και όχι μόνον, μικρούς και μεγάλους.

Η θεατρική σεζόν συνεχίζεται στο θέατρο Περιγιαλίου με μεγάλη επιτυχία, αφού όλες οι παραστάσεις γεμίζουν το θέατρο.

Η ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ των επιτυχιών «Ράους», «Daddy cool» και «Ο γάμος της Αντιγόνης» επανέρχεται δυναμικά με το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.

Όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου και 1-2 Απριλίου, Ώρα 8:30 μμ. στο θέατρο Περιγιαλίου.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: Ένας μακρόβιος κρυφός έρωτας, ένας πρώην, ένας νυν, μια σύγχρονη «ωραία Ελένη», απιστίες, διαδικτυακές σχέσεις, νέες αγάπες, μια μητρική ανατρεπτική παρουσία, σ’ ένα διαμέρισμα που πλημμυρίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά από μυστικά, αμφιβολίες, ανασφάλειες και προβληματισμούς. Μια παρέα της γενιάς των 30-40 που πασχίζει να υποστηρίξει τα «θέλω» της μέσα από κωμικοτραγικά γεγονότα σε μια μοντέρνα κωμωδία καταστάσεων και πολυπλοκότητας χαρακτήρων. Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη είναι μια μεταφορά σε μικρογραφία της σύγχρονης κοινωνίας, αλλά και μια αντίπραξη στις επιταγές της. Όποιος θέλει να αποδεχθεί την διαφορετικότητα, όποιος θέλει να νιώσει ελεύθερος, ν’ απαλλαγεί από αδιέξοδα και στερεότυπα, να κάνει μια νέα αρχή, ακόμα και να χωρίσει, να σηκώσει απλώς το χέρι του…

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης): Δήμητρα: Νικολέττα Παρασκευοπούλου, Κική: Νέλλη Ξυδούς, Νατάσα: Κατερίνα Α. Αντωνίου, Χάρης: Άρης Κατσαβριάς, Μιχάλης: Γιώργος Βουδούρης, Ιάκωβος: Νίκος Καψοκέφαλος, Κατιάνα: Φωτεινή Νιαβή, Υδραυλικός: Γιάννης Κανελλόπουλος.

Τηλ.κρατήσεων: 27410 86330 - 6984 697844

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΙΡΙΔΑ

Το Θέατρο ΙΡΙΔΑ, μέσα από μια διαδρομή πολιτιστικής προσφοράς, 27 χρόνων παρουσιάζει την κοινωνική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά, «Φωνάζει ο κλέφτης», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καραχάλιου.

Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου ώρα 9.00μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης».

Παίζουν σειρά εμφάνισης: Ιωάννα Βισβάρδη, Βαρβάρα Μαλτέζου, Μαρία Κωνσταντίνου, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Αντρέας Δαούσης, Μιχάλης Καραχάλιος, Χρήστος Τασσόπουλος, Γιάννης Κυργιδής.

 


ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ»

Το Κορινθιακό θέατρο «Βασίλης Ρώτας» συνεχίζει τη μακρά θεατρική διαδρομή του έχοντας εμπλουτίσει τις δράσεις του όχι μόνον με την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, αλλά και με τη διοργάνωση σεμιναρίων για τους λάτρεις του είδους.

Προσφάτως, στις 4 και 5 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης» η ομάδα του «Βασίλης Ρώτας», με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωάννα Κατσαρού, διοργάνωσε 2ήμερο σεμινάριο θεατρικής παιδείας 2023 «Η γέννηση του Θεάτρου στην Ελλάδα» με μεγάλη επιτυχία, αφού στην σκηνή του θεάτρου βρέθηκε όχι μόνον η ομάδα, αλλά και πλήθος μικρών παιδιών και ενηλίκων, που συμμετείχαν στα θεατρικά εργαστήρια και σε δημιουργικά δρώμενα που διοργανώθηκαν άρτια.

Και οι δύο ημέρες του σεμιναρίου τελείωσαν με μοναδικές παραστάσεις.

Την 1η ημέρα παρουσιάσθηκε το μονόπρακτο «Η Μπουχάρα» του Κώστα Μουρσελά σε σκηνοθεσία Παγώνας Τσαλπαρά, από τους ηθοποιούς Κώστα Νικολάου και Κική Τσόγκα, ενώ τη 2η ημέρα ο γνωστός σε όλους θεατράνθρωπος του Λουτρακίου και όχι μόνον, ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής τέχνης, Τάκης Τσαρσιταλίδης, ερμήνευσε και σκηνοθέτησε τον θεατρικό μονόλογο «Οι Βλαβερές Συνέπειες του Καπνού» του Άντον Τσέχωφ, με τον οποίο είχε ξεκινήσει ο ίδιος τη διαδρομή του στο θέατρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Βασίλης Ρώτας» ετοιμάζεται ήδη για τη νέα του δουλειά, «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, την οποία θα παρουσιάσει στις 31 Μαρτίου, 1, 2, 3, 6, 7, 8 και 9 Απριλίου και ώρα 9.00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης».

 


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε στο παρόν αφιέρωμα τη θεατρική σκηνή Χιλιομοδίου, η οποία μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας τόσο σε επίπεδο υποκριτικής δεινότητας, όσο και σε μηνύματα.

Επειδή, όμως, δεν έχει δημοσιοποιήσει την επόμενη δουλειά της, ανυπομονούμε να ενημερωθούμε σχετικά, ώστε να γνωστοποιήσουμε στους αναγνώστες μας το επόμενο έργο που θα ανεβάσει.

Θα ήθελα να συγχαρώ πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους του Κορινθιακού θεάτρου για τις άοκνες προσπάθειές τους και να τους ευχηθώ με ευγνωμοσύνη Υγεία, Δύναμη και Καλή Συνέχεια στο έργο τους!

* Η Εύη Κοκκίνου 
είναι Δικηγόρος 
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια 
Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων 
 Δ/νση: Απ. Παύλου 40-Κόρινθος 20131 
Τηλ.: 2741084568 & 6944964225 

Δεν υπάρχουν σχόλια