Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού (Φ.1832)

 Γ.Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:


Στη Βουλή η επιστολή των φυτωριούχων της Κορινθίας απέναντι στην αύξηση του κόστους ελέγχου με απόφαση της κυβέρνησης


 

 

Με δεδομένο το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε με την ακρίβεια να γονατίζει την κοινωνία, έρχεται η κυβέρνηση με απόφαση της να μεταφέρει το κόστος φυτοϋγειονομικού ελέγχου (έλεγχος ε­ξαγωγής) των φυτωριακών μονάδων α­πό το κράτος στους ίδιους τους παρα­γωγούς!

Με Αναφορά μου στη Βουλή, φέρνουμε προς το αρμόδιο Υπουργείο επιστολή του Συλλόγου φυτωριούχων Κορινθίας, με την οποία ζητούν την άρση της από­φασης αυτής, αφού το επιπλέον κόστος θα πλήξει σημαντικά τις μικρές κυρίως φυτωριακές μονάδες και στο τέλος θα τις κλείσει, με πολύ δυσμενή αποτελέ­σματα για την τοπική οικονομία, την α­γροτική παραγωγή αλλά και την ασφά­λεια του πολλαπλασιαστικού υλικού. Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυ­ξης και Τροφίμων 

Αθήνα, 06 Μαρτίου 2023

 

Θέμα: «Άρση της απόφασης της κυβέρ­νησης για μεταφορά του κόστους φυτοϋγειονομικού ελέγχου στους φυτωριούχους ζητά ο Σύλλογος Κορινθίας» Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Ανα­φορά την αριθμ. πρωτ. 166 Επιστολή του Συλλόγου Φυτωριούχων Ν. Κοριν­θίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανά­πτυξης και Τροφίμων, όπως του κοινοποιήθηκε, και αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το κόστος φυτοϋγειονομικού ελέγχου. Πιο συγκεκριμένα, με την επιστολή τους ζητούν την αναστολή και αν εί­ναι δυνατό και την άρση της υπ' αρ. 5579/158054 Κοινής Υπουργικής Από­φασης που δημοσιεύτηκε στην Εφημε­ρίδα της Κυβερνήσεως στις 20 Ιουνίου του 2022 και μεταφέρει το οικονομικό βάρος φυτοϋγειονομικού ελέγχου από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστι­τούτο στους φυτωριούχους. Τονίζουν επίσης πως οι φυτωριακές μονάδες έχουν ήδη αφομοιώσει το υ­ψηλό κόστος παραγωγής και η εφαρ­μογή της απόφασης αυτής που θα ει­σαχθεί σαν πάγιο έξοδο, θα αυξήσει α­κόμη περισσότερο το κόστος παραγω­γής οδηγώντας τις μονάδες σε οικονο­μικό αδιέξοδο.

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά. Συν. Η αριθμ. 166 επιστολή διαμαρτυ­ρίας Συλλόγου Φυτωριούχων Κορινθας. 

 

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια