Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1832)

 

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

Ο «Κορίνθιος»  

Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις με αμφίβολη κατάληξη…

Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν κυρίαρχο θέμα στην καθημερινή ζωή για τους Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκική πολιτική ηγεσία στις αρχές της δεκαετίας του 1970 εγκαινίασε τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της γείτονος σχετικά με τον Ιερό όρκο της Τουρκίας. Το σχέδιο περί Αναθεωρητικής στρατηγικής με το όραμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και «Τα σύνορα της καρδιάς μας» μπήκε στα γρανάζια της ολομέτωπης διεκδίκησης γειτονικών με την Τουρκία εδαφών. Για τον απανταχού Ελληνισμό ξεκίνησε με την εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή της μισής περίπου Μεγαλονήσου, που ο εποικισμός της συνεχίζεται αμείωτος μέχρι των ημερών μας.

Όπως αναμενόταν η Ελλάδα μπήκε σε προτεραιότητα με συστηματική διεκδίκηση εδαφών, αέρα και θάλασσας. Ειδικά μετά το 2004 με την ανάληψη της εξουσίας από τον Τ. Ερντογάν, η κατάσταση χειροτέρεψε. Δεν περνάει ημέρα χωρίς ο Τούρκος Πρόεδρος και τα «παπαγαλάκια»  του να προβαίνουν σε απαράδεκτες δηλώσεις διεκδίκησης Νήσων του Αιγαίου, της Ελληνικής Θράκης και γενικά της Ελληνικής Επικράτειας. Αποτελεί ηλίου φαεινότερο ότι όλες αυτές οι δηλώσεις αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων αποσκοπούν στη μεταβολή των Ελληνικών συνόρων, όπως τα καθόρισε η Συνθήκη της Λοζάνης και όχι μόνο. Έχει πάθει αμόκ ο Τούρκος Πρόεδρος με τα δικαιώματα της χώρας μας που δίνει το Δίκαιο της Θάλασσας σε υποθαλάσσια κοιτάσματα ενεργειακών αποθεμάτων.

Υπενθυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν με τις διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας της λεγόμενης υφαλοκρηπίδας το 1973 και της μετέπειτα αμφισβήτησης του Ελληνικού εναέριου χώρου. Η αρχή έγινε μετά την κατάληψη της βόρειας Κύπρου, η οποία πραγματοποιήθηκε ατυχώς με την ανοχή, αν όχι σύμπραξη, των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας. Τότε άνοιξε ο ασκός του Αιώλου, διότι τα αρπακτικά ένστικτα της Τουρκίας προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους έδωσε η αποχώρηση, κατόπιν παρέμβασης του Μακαρίου, της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο και το άφρον πραξικόπημα του Σαμψών, που βρήκε το νησί διαιρεμένο στα δύο.

Η Τουρκία όμως του «Επιτηδείου ουδέτερου» πάτησε το πόδι της στην Κύπρο και γράφει στα αζήτητα τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τα ευχολόγια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Σε καθημερινή βάση πλέκει τον ιστό της με υβριδικό πόλεμο διαρκείας. Αφού γκριζάρισε με τα Ίμια το Αιγαίο, με όχημα το μεταναστευτικό παίζει στα πέντε δάκτυλα τους αχυράνθρωπους της Ε.Ε. και του ΟΗΕ συνεχίζοντας στοχευμένα στο πες πες κάτι θα μείνει για να πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από θέσεως ισχύος. Εκτός αν χάσει ο Ερντογάν τις εκλογές και πατήσει το κουμπί ανάφλεξης του Αιγαίου, για να σώσει τη ζωή του και της οικογένειάς του…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια