Header Ads

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ (Φ.1830)

  

Και έχει επιδοθεί σε μια έξαλλη πορεία εποικισμού της κατεχόμενης Κύπρου με σεισμοπαθείς και όχι μόνο. Αντί να περιθάλψει το αυταρχικό κράτος του Ερντογάν στα εδάφη της Τουρκίας τους σεισμοπαθείς, αλλοιώνει τον τοπικό Κουρδικό πληθυσμό της σεισμοπαθούς περιοχής, αλλά και της Μεγαλονήσου με έκδοση ψευδο-υπηκοότητας σε χιλιάδες τούρκους, κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Ο εποικισμός των κατεχόμενων, αποτελεί σοβαρή απειλή για την Κύπρο. Με αυτά τα τραγικά δεδομένα στην κατεχόμενη Κύπρο, ο εποικισμός αποτελεί ακόμη μία βάρβαρη πρόκληση της Τουρκίας προς το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου, το οποίο η Τουρκία διαπράττει σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδώ και 44 χρόνια…


Ο επικοισμός βαπτίζεται… ανθρωπιστική βοήθεια

Νέο κύμα εποικισμού βρίσκεται σε εξέλιξη στα Κατεχόμενα καθώς η Τουρκία στέλνει σεισμοπαθείς στη Βόρεια Κύπρο με το πρόσχημα να βρουν κατάλυμα μετά την καταστροφή των οικιών τους από το φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. Ήδη χιλιάδες σεισμόπληκτοι έφθασαν στην κατεχόμενη Κερύνεια μέσα σε μια εβδομάδα και ζήτησαν βοήθεια. Οι οικογένειες που επλήγησαν από το σεισμό άρχισαν να φθάνουν στους συγγενείς τους στα κατεχόμενα, ανέφεραν τα Τουρκικά ΜΜΕ και έτσι δημιουργήθηκε μια σοβαρή ανάγκη για βοήθεια στο εσωτερικό.

Ο επικοισμός βαπτίζεται… ανθρωπιστική βοήθεια Αρθρογράφοι για τη ροή πληθυσμού από την Τουρκία προς τα Κατεχόμενα μετά τον σεισμό κάνουν λόγω για… ανθρωπιστική και απολύτως κατανοητή κατάσταση. Ο αρθρογράφος Τζενκ Μουτλούγιακαλι έγραψε πρόσφατα στη Γενί Ντουζέν ότι μετά τον σεισμό στην Τουρκία άρχισε μια «νέα κινητικότητα πληθυσμού προς την Κύπρο».

«Είναι μια εξαιρετικά ανθρωπιστική και κατανοητή κατάσταση.

Ζουν στο νησί συγγενείς πολλών ανθρώπων ειδικά από την Αλεξανδρέττα. Οι άνθρωποι παίρνουν τον δρόμο για την Κύπρο από τη μια για να κρατηθούν στη ζωή και από την άλλη για να νιώσουν πολύ πιο ασφαλείς». Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στην Κύπρο αφού δεν άντεξαν τις κακές συνθήκες διαβίωσης, με την ελπίδα ότι “η ΤΔΒΚ” θα τους φροντίσει».

Ο εποικισμός των κατεχόμενων, απειλή για την Κύπρο Η Τουρκία, από το 1974 που εισέβαλε παράνομα στη Κύπρο, εποικίζει ασταμάτητα τις κατεχόμενες περιοχές με Τούρκους της Τουρκίας, αλλά και με τους απολυομένους της Τουρκικής Δύναμης Κύπρου καταλαμβάνοντας τις περιουσίες και τα σπίτια των Ελληνοκυπρίων, ενώ το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα συνεχίζει να εκδίδει ψευδο-υπηκοότητες, κατά παράβαση κάθε αρχής.

Ο εποικισμός στην κατεχόμενη Κύπρο, που ελέγχεται από την Τουρκία και τον τουρκικό στρατό, πραγματοποιείται με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο, με αποκλειστικό σκοπό να αλλοιώσει τον δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου. Ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου, το οποίο η Τουρκία διαπράττει σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδώ και 44 χρόνια. Με αυτά τα τραγικά δεδομένα στην κατεχόμενη Κύπρο, ο εποικισμός αποτελεί ακόμη μία βάρβαρη πρόκληση της Τουρκίας προς το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Πηγή: ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR 
Τελευταία ώρα: 23/02/2023- 10,30


Δεν υπάρχουν σχόλια