Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος (Φ.1830)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής στην Κορινθία 
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, για κλοπή και απόπειρα αυτής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, -2περιπτώσεις κλοπών και -1- περίπτωση απόπειρας αυτών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 16.2.2023, στην Κόρινθο Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 37 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, για κλοπή και απόπειρα αυτής, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.2.2023 έως και την 8.2.2023, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, είχαν διαπράξει -2- περιπτώσεις κλοπών και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, διάφορα γεωργικά εργαλεία, αλουμινένια αντικείμενα και -2- μεταλλικά δοχεία ελαιόλαδου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και ταυτοποίηση του αγνώστου συνεργού τους.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν -55- άτομα, προσήχθησαν -97- και έγινε έλεγχος σε -870Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -623- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά -216- παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 1.2.2023 έως και στις 14.2.2023, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -870- άτομα, εκ των οποίων -672ήταν ημεδαποί και -198- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -623-οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -97- άτομα, από τα οποία -65- ήταν ημεδαποί και -32-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -55- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Κορινθία:

Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -216- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

30 μέτρα καλώδιο, στην Αργολίδα,ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -155- γραμμαρίων, στην Αρκαδία,προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία,μικροποσότητα κάνναβης, στη Λακωνία,μικροποσότητα κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




Δεν υπάρχουν σχόλια