Header Ads

Δημοτικά νέα (Φ.1830)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Το καλοκαίρι η υδροδότηση Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου από την Στυμφαλία
  

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται το έργο της διαδικτύωσης Β – Αυτοψία Δημάρχου στο σημείο 

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το έργο της διαδικτύωσης Β΄ από την ΔΕΥΑ Κορίνθου, έργο που αφορά στην ύδρευση της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου, ένα αίτημα ετών που ικανοποιείται από την παρούσα δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε το πρωί στο σημείο των εργασιών, ενημερώθηκε για την εξέλιξη του από τον εργολάβο κ.Χρήστο Θεοχάρη και ξεκάθαρα δήλωσε πως πριν από το καλοκαίρι η σύνδεση με τις τρεις κοινότητες θα έχει επιτευχθεί.

«Βρίσκομαι εδώ προκειμένου να δω από κοντά την εξέλιξη των εργασιών και πραγματικά είναι εντυπωσιακή! Το έργο θα μας επιτρέψει σε λίγες εβδομάδες να μεταφέρουμε νερό από τη Στυμφαλία στον Άσσο και να λύσουμε πολλά προβλήματα που υπήρχαν στην περιοχή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ευχαριστώ τον κ.Θεοχάρη, είναι μια κορινθιακή επιχείρηση που εκτελεί το έργο, με ταχύτητα ,αρτιότητα και ποιότητα. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία των εργασιών, βάζουμε στόχους και φροντίζουμε με καλούς συνεργάτες να τους πετυχαίνουμε!

Ο εργολάβος της αναδόχου εταιρίας κ. Χρήστος Θεοχάρης επεσήμανε τις δυσκολίες του έργου αλλά και τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν σε σημεία όπου είχαν δημιουργηθεί υποδομές ώστε το νερό να διαρρέεται παράνομα, ενώ σημείωσε πως το χρονοδιάγραμμα τηρείται με ακρίβεια, η σύνδεση με τον άνω Άσσο απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα.

«Ο κ.Δήμαρχος με την υπογραφή της σύμβασης μας είχε πει να δώσουμε προτεραιότητα σε άνω και κάτω Άσσο, Περιγιάλι και Λέχαιο και κατόπιν να πέσουν τα νερά στην δεξαμενή. Είμαστε 2000 μέτρα μακριά από το να δώσουμε νερό στον Άνω Άσσο. Το αξιοσημείωτο στο έργο είναι ότι στα 12,5 χλμ δικτύου που έχουμε ήδη δημιουργήσει, έχουμε συναντήσει 450 αγωγούς, ξένα ιδιωτικά δίκτυα, και τα έχουμε αποκαταστήσει.

Οι εργασίες ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα, το έργο εκτελείται με ποιότητα και ταχύτητα».

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε από το σημείο την δημιουργία δυο μονάδων επεξεργασίας ύδατος, στο Λέχαιο και στην Αλμυρή, μονάδες που θα ενισχύσουν τις ποσότητες πόσιμου νερού και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται το καλοκαίρι καθώς επίσης και την χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης των δικτύων αμιάντου συνολικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΕΣΠΑ Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ.Δημήτρης Παπαγεωργίου ο οποίος σημείωσε:

«Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς το έργο της διαδικτύωσης Β. Πριν το καλοκαίρι αναμένεται να έχουμε τελειώσει κι αυτό σημαίνει πως δεν θα κάνουμε αντλήσεις για την παροχή ύδατος στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου.

Μαζί με τις μονάδες επεξεργασίας θα λύσουμε ένα πολύ σημαντικό έργο. Ακολουθεί το έργο της αποχέτευσης , έργα που θα αλλάξουν συνολικά την περιοχή στην οποίαν βρισκόμαστε!

Για έργο ζωτικής σημασίας μίλησε ο Πρόεδρος της κοινότητας Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος θέτοντας βέβαια και το θέμα της άρδευσης, θέμα που μαστίζει την περιοχή. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο της διακλάδωσης του αρδευτικού δικτύου από τον Βιολογικό στην δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου, έργο που αναμένει έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα ανακουφίσει με την εκτέλεσή του τους παραγωγούς των τριών κοινοτήτων.




Ξεκίνησε η αποστολή βοήθειας στους σεισμοπαθείς Τουρκίας – Συρίας 
Συγκινητική η ανταπόκριση των Κορινθίων
  


Β.Νανόπουλος: Σας ευχαριστώ!


Συγκινητική και εντυπωσιακή υπήρξε η ανταπόκριση των Κορινθίων στο κάλεσμα του δήμου για συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας στους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας της Τουρκίας και της Συρίας. Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, κλινοσκεπασμάτων, υποδημάτων και ενδυμάτων διήρκησε 8 ημέρες και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το θεατράκι του δημαρχείου γέμισε με ότι ο καθένας μπορούσε να προσφέρει, είδη που μεταφράζονται σε αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά από έναν λαό που γνωρίζει τι θα πει καταστροφή και απόγνωση!

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των Κορινθίων στο κάλεσμα του δήμου για βοήθεια και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας! Τους ευχαριστώ όλους γιατί μαζί κατορθώνουμε να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας που χτυπήθηκαν βάναυσα από τον εγκέλαδο και να στείλουμε με ηχηρό τρόπο το μήνυμα πως Οι δεσμοί ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι οι ισχυρότεροι!» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος. Tο πρωί τα δέματα φορτώθηκαν σε ένα μεγάλο φορτηγό της εταιρίας Παπαγιαννόπουλος την οποίαν ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την προσφορά της μεταφοράς τους και θα μεταφερθούν στα σημεία διανομής ώστε να φτάσουμε με ασφάλεια και αρτιότητα στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Η ανθρωπιά δεν θάβεται στα συντρίμμια, ο δήμος Κορινθίων και οι δημότες του, το απέδειξαν για ακόμα μια φορά περίτρανα!

 

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
  


Για άλλη μία φορά ο κ. Νανόπουλος στις 31/1/2023, κατά την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής πρότασης, αναφέρθηκε στο Μουσείο Μικρασιατών και Προσφυγικών Κειμηλίων.

Και τις μας είπε;

«Το έργο αναμένεται να έχει ανάδοχο το καλοκαίρι…» Πριν περάσουν 15 ημέρες από την υπόσχεσή του μας κάλεσε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/2/23 να τροποποιήσουμε το σχέδιο πόλης Συνοικισμού στο συγκεκριμένο Ο.Τ. ΚΦ 147Α, στη συμβολή των οδών Λουτρακίου και Λ. Κορίνθου.

Δεν γνώριζε ο Δήμαρχος ότι απαιτείται η τροποποίηση για καθορισμό χρήσης γης, Συντελεστή Δόμησης, Ύψους κλπ; Και αν έτσι είναι γιατί δεν τις συμπεριέλαβε στη Σημειακή τροποποίηση που ομόφωνα ψηφίσαμε τον Απρίλιο του 2022, όπως ο ίδιος μας πρότεινε (ΦΕΚ 217Δ/7-4-2022);

Δεν γνώριζε ότι η διαδικασία της τροποποίησης απαιτεί τουλάχιστον 6 μήνες (δημοσίευση σε τοπικές εφημερίδες, ανάρτηση, ενστάσεις, εξέταση από το Δημοτικό Συμβούλιο, απόφαση ΣΥΠΟΘΑ, απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης); Αν μάλιστα απαιτείται και Προεδρικό Διάταγμα, όπως ανάφερα και επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, διότι ο χώρος είναι σε ευθεία γραμμή σε απόσταση μικρότερη από 400 μέτρα (με γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, υπογραφές δύο Υπουργών και Προέδρου Δημοκρατίας) θα απαιτηθούν πάνω από 12 μήνες.

Δεν γνώριζε ότι για να εκδοθεί οικοδομική άδεια ανέγερσης του κτιρίου απαιτούνται όλα τα πιο πάνω στοιχεία της τροποποίησης;

Δεν γνώριζε ότι απαιτείται να συνταχθεί τεχνική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία και όροι δημοπράτησης, μετά την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης;

Δεν γνώριζε ότι απαιτείται η έγκριση της αναγκαίας πίστωσης, η οποία ακόμα είναι άγνωστη, αφού δεν έχει συνταχτεί μελέτη; Που πήγαν οι υποσχέσεις του στις 17/2/21 (δηλώσεις του και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου) για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης;

Ούτε καν αίτημα δεν υποβλήθηκε.

Δεν γνώριζε ότι η διαδικασία της δημοπρασίας είναι τουλάχιστον 5 μήνες καλώς εχόντων των πραγμάτων;

Όλα αυτά συνολικά απαιτούν πάνω από 18 μήνες για να έχουμε συμβασιοποιημένο ανάδοχο.

Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στους κατοίκους του Συνοικισμού;

Όλα αυτά τα ανέφερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/2/23 που έγινε στην Αρχαία Κόρινθο.

Δυστυχώς το ακατάσχετο τάξιμο, η συνεχής υποσχεσιολογία επί 4 χρόνια πλέον και τα ψέματα κλονίζουν την εμπιστοσύνη των κατοίκων και των δημοτών.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 18/02/2023



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση της ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου μας προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας
  

Συγκεντρώθηκε στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου μεγάλος όγκος ειδών πρώτης ανάγκης, ο οποίος διαχωρίστηκε και συσκευάστηκε από εθελοντές και εθελόντριες του Orfeas organisation.

Σήμερα φορτώθηκαν από την επιχείρηση «Μεταφορές - Μετακομίσεις ΜΥΛΩΝΑΣ» για να μεταφερθούν σε κεντρικό σημείο συγκέντρωσης, τους οποίους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, το Σωματείο Αλληλεγγύης και κυρίως τους συμπολίτες μας για την πολύτιμη βοήθειά τους.




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη «Δημιουργία εικονικού Μουσείου Δήμου Βέλου-Βόχας για τη συμβολή της κορινθιακής σταφίδας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821».
   

Ο Δήμος Βέλου -Βόχας υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Γεωμετρία ΙΚΕ» σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία εικονικού Μουσείου Δήμου Βέλου-Βόχας για τη συμβολή της σταφίδας στην ελληνική επανάσταση του 1821».

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, εξέφρασε την επιθυμία του το έργο να αναδείξει την περιοχή που σήμερα ανήκει στον δήμο, η οποία ήταν και είναι έως σήμερα μια από τις βασικές περιοχές σταφιδοπαραγωγής της χώρας.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αναδειχτεί ένας νέος θεματικός άξονας με επίκεντρο την ιστορία της περιοχής, ο οποίος θα παροτρύνει τους επισκέπτες να κινηθούν και πέρα από τα όρια της «πεπατημένης» τουριστικής ζώνης.

Αφετέρου θα συμβάλλει στην αναγνώριση της αξίας πολιτιστικών αγαθών της περιοχής μας και η ενεργή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες για την περαιτέρω προστασία και ανάδειξή τους.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός ψηφιακού μουσείου για τη διαδραστική παρουσίαση της ιστορίας και της σημασίας της σταφίδας για την περιοχή, από την αρχαιότητα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, με έμφαση στην περίοδο της Επανάστασης, αναδεικνύοντας τη σημασία της κοινωνικά, ιστορικά, οικονομικά.

Περιλαμβάνει υπηρεσίες για την έρευνα και τεκμηρίωση υλικού, τη δημιουργία ψηφιακού υλικού, τη δημιουργία ενός ψηφιακού Μουσείου, όπου θα παρουσιάζονται η καλλιέργεια, η τυποποίηση, η μεταφορά της σταφίδας και άλλων δραστηριοτήτων που αφορούν στη σταφιδοπαραγωγή, καθώς και του καθοριστικού ρόλου της στη διαμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας.

Το έργο, προϋπολογισμού 50.000,00€ (πλέον του Φ.Π.Α.), χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», Άξονας «Παιδεία, πολιτισμός, Τουρισμός & Αθλητισμός».


Δεν υπάρχουν σχόλια