Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1830)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

«Γηράσκω αεί διδασκόμενος…»

Από τις στήλες της εφημερίδας μας στα αρχικά στάδια έκδοσης είχαμε εκφράσει κάποιες επιφυλάξεις για το κράτος του Ισραήλ, που ήταν σύμφωνες με τα ιδεολογικά μας πιστεύω και την κρατούσα τότε κατάσταση της Ελλάδος. Μιλάω για τη δεκαετία του 1980. Οφείλω να ομολογήσω πως από τότε δεν έχουν αλλάξει τα ιδεολογικά μου πιστεύω που αφορούν την Πατρίδα μας Ελλάδα, την ιστορία της και τη Θρησκεία μας, την Ορθοδοξία του Τριαδικού Θεού.

Βεβαίως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πολλά έχουν αλλάξει, ενώ άλλα έχουν παραμείνει για το καλό μας αναλλοίωτα.

Θα απομονώσω μία περίπτωση για την οποία εμείς οι Έλληνες θα πρέπει, παρά τις όποιες ατέλειες και τις αδικίες μερικές φορές, να είμαστε ευγνώμονες.

Την ώρα που οι περιφερειακοί πόλεμοι δεν έχουν σταματημό δεν είναι λίγο πράγμα εμείς να έχουμε διαρκή Ειρήνη στον τόπο μας επί 70 χρόνια.

Τα χρόνια πέρασαν, ήμουν νιός και γέρασα, αλλά μέσα σ΄αυτά τα χρόνια έγινε κοσμογονία, τα γεγονότα υπήρξαν καταλυτικά και θα ήταν έξω από την πραγματικότητα, αν θα εξακολουθούσα να είμαι αρτηριοσκληρωτικός στις αρχικές μου απόψεις είτε αυτές ανάγονταν στις θηριωδίες των κομμουνιστών στην κατοχή και στον μετέπειτα μεταξύ μας πόλεμο, είτε στη θεωρία του περιούσιου Λαού των Ελλήνων, των τριτοκοσμικών και του αντιεβραϊσμού. Μα θα μου πεις, εσύ τα λες αυτά; Ναι φίλοι μου όπου κι αν είστε, ό,τι κι αν πιστεύετε.

Η Χριστιανική μου παιδεία και συνείδηση, αλλά και οι δημοκρατικές μου αντιλήψεις, μού επέβαλαν να δίνω το δικαίωμα στον καθένα συνάνθρωπο να έχει τις δικές του απόψεις και ιδέες. Συγχώρησα μέσα μου ακόμα και τους υποτίθεται προσωπικούς μου εχθρούς. Βρήκα την ψυχική μου γαλήνη και ισορροπία.

Ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια, που βλέπω με ευχάριστη διάθεση το δίδυμο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Μητσοτάκη και Δένδια, να κάνουν θαύματα στη σύναψη συμφωνιών αμοιβαίας κάλυψης στους τομείς ασφάλειας και συνεκπαίδευσης, επικροτώ αυτή την κυβερνητική Στρατηγική, που δεν έχει προηγούμενο. Οι συμφωνίες Ελλάδας με ΗΠΑ, με Μ. Βρετανία, με Γαλλία, με Αίγυπτο, με Ισραήλ, με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με Κύπρο και αλλού έχουν δημιουργήσει μέσα μου το αίσθημα της Ασφάλειας.

Η Ελληνοτουρκική Κρίση νομίζω πως ήταν θέλημα Θεού να γυρίσει μπούμερανγκ κατά της αναθεωρητικής Τουρκίας του Ερντογάν. Μπορείτε να φανταστείτε να μην είχε εργαστεί αυτά τα τρία χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτούς τους απίθανους διπλωματικούς ρυθμούς ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα ενός πολέμου με την Ισλαμική Τουρκία; Πού θα ήταν η Ελληνική Θράκη, το υπόλοιπο της Κύπρου και τα νησιά του Αιγαίου; Και μόνο που το σκέπτομαι, ευχαριστώ τον Θεό που τουλάχιστον μέχρι σήμερα, παρά την αποστασία μας, όλα είναι υπέρ της Ελλάδας… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η αποχώρηση του Κ. Καραμανλή από την πολιτική…

Το ερώτημα που απασχολούσε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τους οπαδούς και τα μέλη του κόμματος, βρήκε την απάντησή του. Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο νεότερος, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική και προέβη σε σχετικές δηλώσεις. Είναι σαφές ότι το κόμμα ήθελε παρόντα τον Καραμανλή στην επικείμενη αναμέτρηση, η οποία είναι – σύμφωνα με τα λόγια Μητσοτάκη – «πιο κρίσιμη από πολλές άλλες». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να εντάξει στο «φεύγω» του και ένα καθαρό σήμα στήριξης στην παράταξη.

«Αποφάσισα, δήλωσε, ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες», σημείωσε. Με αυτό τον τρόπο, ο ίδιος ολοκληρώνει 34 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας – Ιούνιο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής.

Για την τοπική ιστορία να πω ότι για πρώτη φορά ήλθα σε επικοινωνία μαζί του στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν ως νεαρός Τομεάρχης του κόμματος στον Νομό Κορινθίας, μίλησε σε συγκέντρωση στο Χιλιομόδι και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ο μεστός πολιτικός του λόγος.

«Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας σίγουρος για τον Καραμανλή ότι «απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Το όλο θέμα της αποχώρησης του Κώστα Καραμανλή από την ενεργό πολιτική δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει σωρεία ερωτηματικών, να γίνει πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ και να πλατιάσει κυρίως στην αρθρογραφία και την παραπολιτική; Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη ως άνω πορεία. Θα αρκεστούμε να πούμε ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο νεότερος, υπήρξε άξιο τέκνο της Ελλάδας και της Παράταξης. Είναι προς τιμήν του που αποχωρεί αφήνοντας περιθώριο για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν εκμεταλλεύεται την ευχέρεια υποχρεωτικής κάλυψης μιας θέσεως βουλευτή του κόμματος, ως πρώην Πρωθυπουργός. Έτσι δεν είναι;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ανάγκη Στρατηγικής Αντίληψης Ασφαλείας…

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση Αθηναϊκής Εταιρείας σε ένα πληθυσμό Ελλήνων ηλικίας 23 – 45 ετών, στο ερώτημα ποιος θεσμός σας ικανοποιεί το αίσθημα της Ασφάλειας, τα αποτελέσματα ήταν καταλυτικά για την πολιτική, ακόμη και θρησκευτική τακτική. Οι προτιμήσεις ανέδειξαν πρώτες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με υψηλό δείκτη αποδοχής πέραν του 70% και δεύτερη την Οικογένεια, ενώ οι άλλοι θεσμοί έδειξαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά κάτω του 40%.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα που αναφύονται μέσα από τις ερωτήσεις της δημοσκόπησης. Γιατί απαξιώθηκαν στην πράξη θεσμοί, όπως η πολιτική διακυβέρνηση, η Δικαιοσύνη, η Παιδεία και τόσες άλλες περιπτώσεις;

Η απάντηση είναι μία. Οι θεσμοί αυτοί που δεν έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες αυτών των ηλικιών είναι διότι θεωρούνται οι κύριοι ένοχοι της παρακμής που έχει φτάσει η Ελλάδα του διαχρονικού Πολιτισμού, της Δημοκρατίας και της Αρχαιοελληνικής Φιλοσοφίας. Τα τελευταία κυρίως σαράντα χρόνια δεν άφησαν τίποτα που να εμπνέει τις νέες γενιές των Ελλήνων. Υποβάθμισαν την Ελληνική γλώσσα, επέτρεψαν ή ανέθρεψαν τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής, ξερίζωσαν ή τουλάχιστον προσπαθούν να ξεριζώσουν τις αναλλοίωτες Ελληνοχριστιανικές Αξίες και Παραδόσεις, θεοποίησαν την υλιστική πλευρά της ζωής, την καλοπέραση, τον παρά φύση τρόπο ζωής, τον ωχαδελφισμό του καναπέ και της TV.

Είμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης εφαρμογής των κανόνων της εξουσίας των πολιτικών κομμάτων. Δεν υπάρχει ΕΘΝΙΚΟ ΅ΣΥΜΒΟΫΛΙΟ και Εθνική Πολιτική, για να μην αλλάζουν οι αποφάσεις με κάθε αλλαγή Κυβέρνησης.

Να μην ξηλώνει κάθε νέο κόμμα εξουσίας ό,τι καλό ή κακό έχει φτιάξει το αποχωρούν κόμμα. Αυτό που  δεν κάνει  η σημερινή Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη στη δεύτερη περίπτωση.

Η στρατηγική αντίληψη για την Ασφάλεια της χώρας που δημιουργεί έχει αντίκτυπο και στην ψυχοσύνθεση των πολιτών. Αυτός είναι ο λόγος και η αιτία που οι πολίτες εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Οικογένεια..

Η έλλειψη που προανέφερα στην αντίληψη της ασφάλειας έχει κοστίσει πολύ ακριβά με εθνικές συμφορές και αντί να διδαχθούμε από αυτές, εξακολουθούμε, ως κράτος, να μην προετοιμάζουμε τον Ελληνικό Λαό στην αντιμετώπισή τους. Μία βασική Αρχή του Πολέμου είναι: «Αν θέλεις Ειρήνη, προετοιμάσου για Πόλεμο.». Αυτό κάνει και πολύ ορθά η σημερινή Κυβέρνηση. Οι Έλληνες, που βιώνουν καθημερινά τα τελευταία χρόνια την προσπάθεια αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, έχουν ανάγκη να έλθουν σε επικοινωνία με αυτή την Στρατηγική Αντίληψη της επιβίωσης. … 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Πότε θα φύγουν οι «Λαθρό» από το 6ο ΣΠ;

Όλοι οι Έλληνες λίγο πολύ έχουμε ακούσει ένα σωρό καταγγελίες για τον αντεθνικό ρόλο που διαδραματίζουν οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Ελλάδα. Δεν έχουμε όμως ακούσει καμία επιβολή ποινής στις τόσο αντεθνικές τους ενέργειες που φτάνουν μέχρι σημείου υπέρβασης της Εθνικής μας Ασφάλειας. Έχουν καταντήσει να είναι υπεράνω του Νόμου, λες και ένα αόρατο χέρι τις προστατεύει στην εκτέλεση της αδιόρατης σκοτεινής τους αποστολής. Έχουν καταγγελθεί για χρησιμοποίηση μαύρου χρήματος, διασπάθιση κονδυλίων πολλών εκατομμυρίων ευρώ και μέχρι εθνικής μειοδοσίας παρουσία στο λεγόμενο μεταναστευτικό.

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση τους έχουμε δει να συμμετέχουν ενεργά στη συμμετοχή τους στην υποδοχή των λαθρομεταναστών, που αποτελεί ποινικό αδίκημα, έχει καταγγελθεί η συνεργασία τους με τους Τούρκους σύγχρονους «δουλέμπορους» που μας κουβαλάνε κατά εκατοντάδες τους απρόσκλητους μετανάστες, να διακινούν ψευδείς τουρκικές ειδήσεις παραπληροφόρησης που βλάπτουν διεθνώς την Ελλάδα κι όμως δεν συμβαίνει τίποτα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τους 38 λαθρό σε νησίδα του π. Έβρου, που όχι μόνο διακίνησε ΜΚΟ την είδηση περί «δολοφονίας μιας μικρής», αλλά την υιοθέτησε διεθνώς κιόλας. Παρόλα αυτά δεν συνέβη τίποτα παραπέρα… Ενθυμούμαι ότι επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ναι τότε που ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα και έγινε το σώσε με την εισροή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, όχι στο πολύ μακρινό 2015. Μέχρι να συνάψει τη συμφωνία των Πρεσπών, οι ΜΚΟ «βρήκαν τον μήνα που θρέφει τους έντεκα.». Ήταν οι θιασώτες των «ανοικτών Συνόρων», οι επαγγελματίες αντιρατσιστές, οι λεγόμενοι με αυταρέσκεια και ακτιβιστές. Ένας ένας μπουμπούκια ή πράκτορες ανθελληνικών κέντρων, που γέμισαν την Ελλάδα με εκατοντάδες Αφρικανούς και τριτοκοσμικούς, έναν προς έναν μουσουλμάνους και όχι χριστιανούς από την πολύπαθη Συρία, που πολλοί έχουν στο DNA τους Ελληνικά γονίδια από τη Στρατιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πότε αλήθεια πρόκειται να απομακρυνθεί από το 6ο Σ.Π. ο εσμός των λαθρομεταναστών;

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι Ευρωπαϊκοί Λαοί σφράγισαν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας, έστειλαν και συνοριοφύλακες στα Σκόπια και αλλαχού και ησύχασαν. Όλοι οι «ξένοι» τρώνε, πίνουν και γεννοβολούν παιδιά, που με την εμφάνισή τους στον κόσμο της χώρας μας αποκτούν οι γονείς τους δικαιώματα παραμονής και υπηκοότητας – ιθαγένειας με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Πότε αλήθεια πρόκειται να απομακρυνθεί ο εσμός των λαθρομεταναστών από το 6ο Σ.Π. και τα υπόλοιπα Κέντρα, που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα;.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια