Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Νίκου Ταγαρά (Φ.1830)

Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

O Nίκος Ταγαράς μαζί με τον Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο υπέγραψαν μνημόνιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
  

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, για την συµµετοχή του δήμου στην πρόταση της αποστολής “100 κλιµατικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις µέχρι το 2030, από και προς τον πολίτη“, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης ο Αννίβας Παπακυριάκος υπέγραψε επ’ ονόµατι του δήμου Βέλου-Βόχας και σχετικό Μνηµόνιο συνεργασίας.

Το Μνηµόνιο το οποίο συνυπογράφηκε από 77 δήµους και την Γενική Γραµµατεία Χωρικού Σχεδιασµού και Αστικού Περιβάλλοντος προβλέπει την συνεργασία ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων, καθώς και την κινητοποίηση όλων των δήµων για την αναζήτηση λύσεων αντιµετώπισης των επιπτώσεων της κλιµατικής αλλαγής και των συνθηκών που έχουν διαµορφωθεί από την ενεργειακή κρίση.

Στόχος, όπως αναφέρε σε σύντοµες δηλώσεις του ο δήµαρχος Βέλου-Βόχας είναι «να αξιοποιήσουµε όλες τις καλές πρακτικές της τεχνολογίας συνεργαζόµενοι σε όλα τα επίπεδα, µε απώτερο στόχο να εξασφαλίσουµε για τα παιδιά µας και τις επόµενες γενεές ένα καλύτερο µέλλον. Το µνηµόνιο που υπογράψαµε», συνέχισε ο Αννίβας Παπακυριάκος, «θέτει τον δήµο µας, σε γραµµή προτεραιότητας αναφορικά µε τις χρηµατοδοτήσεις που σχετίζονται µε την εφαρµογή των σχεδίων και την υλοποίηση των έργων, που θα οδηγήσουν τον τόπο µας στον ψηφιακό µετασχηµατισµό και την κλιµατική ουδετερότητα.

Τελικός στόχος» κατέληξε, «είναι η εξασφάλιση ενός βιώσιµου περιβάλλοντος προς όφελος όλων µας».

Στόχος του Μνηµονίου είναι η συνεργασία φορέων µε την Aποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις 100 κλιµατικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.

Αντικείµενο του Μνηµονίου Συνεργασίας είναι η θέση αρχών συνεργασίας και ο ορισµός δράσεων για την επίτευξη του στόχου.

Οι τοµείς συνεργασίας είναι:

Συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συµφωνίας για την καλύτερη εφαρµογή των περιβαλλοντικών και βιώσιµων πολιτικών που προβλέπονται, συµπεριλαµβανοµένης της Συµφωνίας για τους Πράσινους Δήµους και του Συµφώνου των Δηµάρχων.

Συνεργασία για την ενσωµάτωση στις τοπικές πολιτικές των Στόχων Βιώσιµης Ανάπτυξης µε σκοπό να γίνουν οι πόλεις και οι οικισµοί πιο ανθρώπινες, χωρίς αποκλεισµούς, ασφαλείς, ανθεκτικοί και βιώσιµοι.

Διάδοση των ερευνητικών αποτελεσµάτων και συµβολή σε έργα της Αποστολής των Πόλεων καθώς και συµµετοχή σε προσκλήσεις του Horizon Europe.

Ενσωµάτωση και προώθηση στα Σχέδια Δράσης για την Κλιµατική Ουδετερότητα των αξιών και των αρχών της πρωτοβουλίας της ΕΕ για το νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus.

Συνεργασία κατά το Σχεδιασµό και την εφαρµογή για τη Βιώσιµη Αστική Κινητικότητα.

www.gnomipoliton.com




Δεν υπάρχουν σχόλια