Header Ads

ΙΝΚΑ για πλειστηριασμούς (Φ.1829)

H απόφαση του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι παραμένουμε υπό οικονομική κατοχή (μνημόνια).
  

Την 28/1/2023 σημειώναμε στο σχετικό δελτίο τύπου μας αναφορικά με την συζήτηση ενώπιον της ολομέλειας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις εταιρείες διαχείρισης πωληθέντων δανείων: 

«...Η εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν ξένισε όσους γνωρίζουν το τι ακριβώς συμβαίνει...Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας εύχεται αυτή τη φορά το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να αρθεί στο ύψος του...». Ούτε και εμείς περιμέναμε να υπάρξει μία απόφαση με συνθήκες fast track. Εάν τελικά αποδειχθεί ότι τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής είναι αληθινά και ότι η ολομέλεια του ανωτάτου πολιτικού δικαστηρίου της χώρας μας έχει εκδώσει απόφαση σύμφωνη με την εισήγηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και ότι οι συγκλονιστικοί διάλογοι μεταξύ των αρεοπαγιτών δικαστών που έφερε στο φως μία εκ των ναυαρχίδων των του συστήματος εξουσίας στη χώρα μας είναι αληθινοί, θα επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η χώρα μας από το 2010 έως και σήμερα και για αδιευκρίνιστο ακόμα χρονικό διάστημα παραμένει υπό οικονομική κατοχή.

Ø Το γεγονός ότι οι εταιρείες φαντάσματα που έχουν «αγοράσει» (ουσιαστικά με αέρα κοπανιστό) δισεκατομμύρια κόκκινα και πράσινα δάνεια απαλλάσσονται με βάση τις διατάξεις του ν. 3156/2003, άρθρα 13 και 14, από κάθε φόρο προς το ελληνικό δημόσιο, χωρίς ουδείς να το αναφέρει - πλην μερικών καταναλωτικών οργανώσεων και 1-2 κομμάτων- αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο και πρόκληση προς τον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό που κατηγορείται από τους μπαταχτσήδες αυτούς ως δήθεν κακοπληρωτής.

Ø Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι «αλλοδαπές» εταιρείες και οι εκπρόσωποι των Τραπεζών επέλεξαν την μεταβίβαση των δανείων με βάση τον παραπάνω νόμο.

Ø Τα συνολικά δάνεια που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους τα Funds ανέρχονται σε 88,8 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 42,3 δισ. ευρώ αφορούν φυσικά πρόσωπα , τα 12,2 δισ αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες και τα επιχειρηματικά δάνεια ανέρχεται σε 32,7 δισ ευρώ. Τα Funds βγάζουν υπερκέρδη από τη μη καταβολή του φόρου, υπεραξίες οι οποίες είναι δυσθεώρητες διότι αγόρασαν φθηνά κα απαιτούν τα χρήματα στην ονομαστική αξία των δανείων.

Ø Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επωμίσθηκε δισεκατομμύρια ευρώ λόγω των ανακεφαλαιοποιήσεων υπέρ των τραπεζών (για να μην χρεοκοπήσουν οι καημένες...) δισεκατομμύρια που συνετέλεσαν στην κατακόρυφη αύξηση του δημόσιου χρέους. Με άλλα λόγια και πληρώθηκαν οι τράπεζες Από το υστέρημά του κάθε πολίτη για τα δάνεια και τα ανοίγματα που οι ίδιες επέλεξαν και εισέπραξαν εκατομμύρια από την πώληση των κόκκινων και των πράσινων δανείων , τα οποία τώρα καλείται ο κάθε Έλληνας Πολίτης να ξαναπληρώσει.

Ø Σημειώνεται ότι:

-Περισσότερα από 1 εκατομμύριο (σε απόλυτο αριθμό) είναι τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ 
-Απροσδιόριστος αριθμός οφειλετών σε εταιρείες ενέργειας, οι οποίοι ‘’ρυθμίζουν’’ το χρέος ώστε να μην κοπεί το ρεύμα, αλλά χρωστούν όλο το υπόλοιπο μαζί με τα τρέχοντα 
- Άγνωστος αριθμός οφειλετών σε δήμους 
-Πάνω από 4 εκατομμύρια ΑΦΜ χρωστούν στην εφορία 

Ø Πόσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού που ψήφισε η ΝΔ; σε σύνολο 35 χιλιάδων αιτήσεων και με βάση τα τελευταία στοιχεία (8/2/2022) 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους...

Ø Πόσοι είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους με τον εξωδικαστικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ; Περίπου 2350 βάσει του Ν.4605/2019...

Ø Η πλήρης αποτυχία των παραπάνω νομοθετημάτων έγκειται στο γεγονός ότι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των τραπεζών και όχι των δανειοληπτών, μέσω πλατφόρμας που απαγορεύει την αξιολόγηση των προτεινόμενων ρυθμίσεων από κάποιον τρίτο και έχει αφαιρεθεί πλήρως η δικαστική προστασία.

Ø Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας επικροτεί τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για απαγόρευση των πλειστηριασμών (ΚΚΕ) και την επαναφορά της προστασίας για την πρώτη κατοικία (ΠΑΣΟΚ).

Ø Θεωρεί ότι οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να αποτελέσουν νόμο και θα θεωρήσει απαράδεκτη την απόρριψη τους.

Κόρινθος 14/2/2023 
Με εξουσιοδότηση ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια