Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα (Φ.1827)

Γιατί οι ΗΠΑ φέρνουν το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush στο Αιγαίο τώρα;
    

Πηγή: 5Apostagma.gr 30.2.2023 
Το Αιγαίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα Είναι γνωστό σε όλους ότι η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της χώρας μας, τόσο σε φραστικό επίπεδο από τον Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του, όσο και σε αεροναυτικό επίπεδο στο Αιγαίο, με τις διαρκείς και μεγάλες σε αριθμό παραβιάσεις του ΕΕΧ, υπερπτήσεις σε νησιά μας , εμπλοκές μαχητικών της πολεμικής μας αεροπορίας με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και απόπειρα δημιουργίας ναυτικών επεισοδίων, έχουν θορυβήσει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις χώρες συμμάχους της σε ΕΕ ΝΑΤΟ, αλλά και τις ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον δείχνει στον Ερντογάν εμπράκτως την δυσαρέσκεια της, για την επιθετική στάση που ακολουθεί σε βάρος της Ελλάδας-Κύπρου, την μη αποδοχή εισόδου ΦινλανδίαςΣουηδίας στο ΝΑΤΟ και την άκρως φιλική στάση με εχθρούς της Δύσης, όπως είναι η Ρωσία, το Ιράν και εσχάτως η Συρία, μην προχωρώντας στην πώληση των 40 F-16 BLOCK-70 και 40 κίτ εκσυγχρονισμού ισάριθμων F-16 της πολεμικής της αεροπορίας.

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε επισημάνει την τακτική της εισόδου πολλών οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο από τους Τούρκους, σε συγκερασμό με τις πολλές σκληρές αερομαχίες, αλλά και το γεγονός ότι οι Τούρκοι πιλότοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τον ΕΕΧ μας ακόμη και «όταν τους έχουν πάρει την ουρά» τα φίλια μαχητικά. Τα παραπάνω εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο αεροπορικού ατυχήματος, παρεμφερές με αυτό του δολοφονικού ελιγμού που έκανε Τούρκος πιλότος πριν από χρόνια, σκοτώνοντας τον Έλληνα πιλότο F-16 Ηλιάκη στο Νοτιανατολικό Αιγαίο, πλησίον Καλύμνου και Κρήτης.

Γνωρίζοντας ότι οι ημέρες πριν και μετά την 31η Ιανουαρίου, λόγω της μαύρης επετείου της κρίσεως των Ιμίων είναι ιδιαίτερα πονηρές και συμβολικές, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει πάντα τις αποφάσεις του Ερντογάν σε κάθε του ενέργεια, είχαμε προτείνει να γίνει επίκληση στο ΝΑΤΟ από εμάς για αποστολή των δύο(2) από τις τέσσερις (4) Μόνιμες Ναυτικές Δυνάμεις στο Αιγαίο..

Ωστόσο οι ΗΠΑ γνωρίζοντας τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του καιροσκόπου Ερντογάν, ο οποίος είναι διατεθειμένος προκειμένου να επανεκλεγεί να κάνει τα πάντα, μηδέ εξαιρουμένης της πιθανότητας να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με μετεξέλιξή του σε στρατιωτική αντιπαράθεση με την χώρα μας, παίρνουν τα αναγκαία μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε γνωστό από ανοικτές πηγές ότι οι ΗΠΑ αποστέλλουν αρχές Φεβρουαρίου το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush και τα συνοδευτικά του πλοία στην Ελλάδα να» δέσουν» σε λιμάνι της χώρας μας , το πιθανότερο στον Πειραία.. Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο τον περασμένο Οκτώβριο είχε «δέσει» στη Σούδα.

Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις. Η Αμερική βλέπει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και ενεργεί ανάλογα στέλνοντας παράλληλα drones MQ-9 στην χώρα μας εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία και εντάσεων με την Τουρκία Το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (CVN) 77 Είναι κλάσης και τύπου Nimitz, πυρηνοκίνητο, με εκτόπισμα 102.000 τόνων και συνολικό μήκος 333 μέτρα, με δυνατότητα πλεύσης 56χλμ ανά ώρα. Η κίνηση του επιτυγχάνεται χάρη σε 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες Westinghouse A4W (HEU 93,5%), 4 ατμοστρόβιλους και 4 άξονες, συνολικής ισχύος 260.000 shp (194 MW). Φιλοξενεί συνολικά 90 εναέρια μέσα.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι το Αιγαίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα, στέλνοντας παράλληλα δύο φορές μέσα σε διάστημα 3 μηνών αεροπλανοφόρο τους με συνοδευτικά πλοία στην περιοχή.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν παρούσες, έτοιμες να παρέμβουν ακόμη και στρατιωτικά αν απαιτηθεί, αποτρέποντας τον Ερντογάν από σκέψεις και τυχόν απόπειρα κατάληψης Ελληνικού νησιού, νησίδας, βραχονησίδων.

Βέβαια εξυπακούεται ότι πρώτα και πάνω από όλους την Εθνική κυριαρχία και την διασφάλιση των κυριαρχικών διακαιωμάτων της Πατρίδας μας, εγγυώνται οι άγρυπνοι φρουροί της που είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας



Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας»
  


Newsbomb 1.2.2023 
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέστη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στο μνημόσυνο για τον ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο - «Ο διχασμός και η εσωστρέφεια, από οποίους υποκινούνται, δεν εκφράζουν διαφωνίες για το παρόν, αλλά ανευθυνότητα για το αύριο». Την ανάγκη ενότητας για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε χαιρετισμό του στο ετήσιο μνημόσυνο για τον ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο, που οργάνωσε κι εφέτος ο Δήμος του Πειραιά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού που βρίσκεται στην Ιαπωνία, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν κάνει και δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Και μέσα από τη διατήρηση της ενότητας των Ελλήνων οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε πράξη τη θυσία των τριών ηρώων των Ιμίων. «Ο διχασμός και η εσωστρέφεια, από οποίους υποκινούνται, δεν εκφράζουν διαφωνίες για το παρόν, αλλά ανευθυνότητα για το αύριο», είπε και κάλεσε όλους τους Έλληνες να δουλέψουμε μαζί με ενότητα και αποφασιστικότητα. «Για δυναμώσουμε και άλλο την Πατρίδα μας, την ισχύ της, την προοπτική της, την αυτοπεποίθηση όλων μας στο αύριο. Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα με ένδοξη ιστορία, αλλά και ένδοξο παρόν και μέλλον».

Αναφερόμενος στη νύχτα των Ιμίων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «μέσα σε κείνη τη νύχτα συμπυκνώθηκαν με τόσο δραματικό τρόπο τα γνωρίσματα της ιστορικής πορείας του έθνους μας. Η αγάπη για την πατρίδα ως ύψιστη αξία ζωής, η απόλυτη αίσθηση του καθήκοντος, η αυτοθυσία για την Ελλάδα». Αυτό έπραξαν, όπως είπε, εκείνη τη νύχτα και οι τρεις ήρωες των Ιμίων Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός. «Οδηγός τους ήταν το αόρατο νήμα ηρωισμού και δόξας, που διαπερνά την Ιστορία μας, διασφαλίζοντας στο Έθνος τη συνέχεια και την πρόοδο τους, στο αύριο. Οφείλουμε να αντλούμε διδάγματα από την Ιστορία μας. Σε μια δύσκολη συγκυρία αυτά αποτελούν πυξίδα και προϋπόθεση αισιοδοξίας για το μέλλον… Το σπουδαιότερο:

όταν μιλάμε για την εθνική ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία, οφείλουμε όλοι να είμαστε απολύτως ενωμένοι. Η ιστορία μας είναι γεμάτη με κόκκινες γραμμές. Γραμμένες από το αίμα ηρώων. Από το Σεπτέμβριο του 2022, ο Παναγιώτης Βλαχάκος είναι και πάλι φρουρός του Αιγαίου. Η νέα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού φέρει το όνομα του και πλέει στα νερά του Αιγαίου!...



Προειδοποίηση για νέο Σκοπιανό;
Ισραηλινή ειδικός: “Η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα με την Ήπειρο και κάποια νησιά”
  


Η Ισραηλινή ειδικός Dana Levi, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα έχει προβλήματα στα ΝΔ σύνορα της αλλά και στα νησιά Περίεργα και συγχρόνως επικίνδυνα σενάρια αναφέρονται σε ιστοσελίδα σε κοινωνικά δίκτυα σχετικά με πιθανά προβλήματα της χώρας με την Ήπειρο, εκτός από τα νησιά που απειλεί καθημερινά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Πρόκειται πιθανόν για το ζήτημα της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», μετά τις σφοδρές πιέσεις της δύσης στο Βελιγράδι να διαγράψει από τα κιτάπια του το Κοσσυφοπέδιο, ως πρώην σερβική επαρχία, ακυρώνοντας ταυτόχρονα και το ψήφισμα 1244 για το ίδιο θέμα, ως απαρχή εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή με την ένωση Αλβανίας και «κράτους του Κοσσόβου».

Η ίδια με αφορμή το ζήτημα της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου ανέφερε ότι:

“Ο εκπρόσωπος της ΕΕ, υπεύθυνος για τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους πέντε χωρών που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο ως κρατική οντότητα. Ο ίδιος θέλει να τους πείσει να κάνουν ένα τέτοιο βήμα σύντομα, τονίζει η ίδια και συνεχίζει “είναι προφανές ότι μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει επίσης να ασκήσει πρόσθετη πίεση στο Βελιγράδι και να δείξει ότι δεν έχει συμμάχους σε αυτό το θέμα στην ΕΕ.

Ωστόσο, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Κύπρος δεν θέλουν να κάνουν παραχωρήσεις και να υποστηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.

Η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόβλημα με την Ήπειρο και κάποια νησιά”, καταλήγει η ίδια.

Η Τουρκία και η συμμαχία της με Αλβανία και Σκόπια προοίμιο εξελίξεων Πρόκειται πιθανότατα για μεγαλόπνοα σχέδια που ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι Αλβανοί με την προτροπή της Τουρκίας και ειδικά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, με το σχέδιο της ένωσης του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει πλήρως την γεωπολιτική κατάσταση και στα Βαλκάνια. Η Τουρκία εφοδιάζει με drone τόσο την Αλβανία, ενώ οσονούπω και τα Σκόπια ενώ οι σχέσεις των ενόπλων δυνάμεων όλων αυτών των χωρών είναι στο ανώτερο επίπεδο.

5 A p o s t a g m a . g r Newsroom 30.1.2023



Νίκος Δένδιας: «Αυθάδης αναθεωρητικός γείτονας η Τουρκία»
  


«Απέναντι σε έναν αυθάδη και αναθεωρητικό γείτονα που νομίζει ότι μπορεί να ερμηνεύει τις συνθήκες και τα πράγματα κατά το δοκούν, η Ελλάδα θα μένει πάντα σταθερή στις δικές της κατευθυντήριες γραμμές και στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Τι έχουμε εμείς δίπλα μας; Έχουμε έναν μεγάλο, αυθάδη αναθεωρητικό γείτονα. Ένα γείτονα που νομίζει ότι μπορεί να ερμηνεύει τις συνθήκες και τα πράγματα κατά το δοκούν. Και να επιβάλλει στη γειτονία του αυτό το Δίκαιο που αυτός θεωρεί ότι έχει, που είναι το «δίκαιο του ισχυρού». Μέσα από κωμικά ιδεολογήματα όπως το της ¨»Γαλάζιας Πατρίδας μου». Αν η Ελλάδα σχετικοποιήσει οποτεδήποτε στην παρουσία της στο διεθνές στερέωμα, την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο, στην πραγματικότητα ενυποθηκεύει τη δική της θέση, τα δικά της συμφέροντα, τη δική της ιδεολογία, στο τέλος τη δική της ύπαρξη.

Πρέπει λοιπόν να μένουμε πάντα σταθεροί στις δικές μας κατευθυντήριες γραμμές. Και δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν γι’ αυτό», επισήμανε ο κ. Δένδιας.

Καθαρά και ξάστερα λόγια, που τα λέγει ο καλύτερος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, που έχει οργώσει τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου όσο κανένας άλλος. Η συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό εμπνέει τους Έλληνες που αγαπάνε την Ελλάδα και δεν παίζουν τα παιχνίδια της συμφοράς αλλάζοντας το αποτέλεσμα δημοψηφισμάτων από ΟΧΙ σε ΝΑΙ ξεπουλώντας την Ελληνική Μακεδονία και ρίχνοντας την Ελληνική μοναδική ιστορία στον κάλαθο των αχρήστων… 

Πηγή:Dnews 28/012023


Δεν υπάρχουν σχόλια