Header Ads

Πολιτικό και παραπολιτικό περισκόπιο (Φ.1827)

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ιάπωνα ομόλογό του Lumia Kishida, στην πρωθυπουργική κατοικία στο Τόκιο. Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ιαπωνίας, η οποία αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις σε στρατηγικού χαρακτήρα και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι συμφωνίες Ελλάδας-Ιαπωνίας. Οι συμφωνίες που ολοκληρώθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία και οι οποίες διευρύνουν το διμερές συμβατικό πλαίσιο και ενισχύουν τη συνεργασία με την τρίτη οικονομική δύναμη παγκοσμίως, είναι:

Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. - Διακανονισμός μεταξύ Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αντίστοιχου φορέα ATLA Ιαπωνίας. - Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων και αντίστοιχου ιαπωνικού Nippon Export & Investment Insurance (NEXI) - Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Enterprise Greece και αντίστοιχου φορέα Japan External Trade Organisation (JETRO) - υπογράφεται την Τρίτη. - Επίτευξη συμφωνίας επί του κειμένου Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

Πνέει τα μένεα με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον,
ο τουρκικός Τύπος, καθώς ο Αμερικανός επιμένει στη θέση που έχει εκφράσει εδώ και εβδομάδες «να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και να επανιδρυθεί, χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας». Μιλώντας στον σουηδικό Τύπο, ο Μπόλτον αμφισβήτησε τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Από την πλευρά της η Sabah, αναφέρει ότι η «σημασία της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ αυξάνεται μέρα με την ημέρα» και χαρακτηρίζει «σκανδαλώδεις τις δηλώσεις του Τζον Μπόλτον». Σάμπως δεν έχει άδικο ο Αμερικανός Αξιωματούχος για την Τουρκία να φύγει για να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη…

 
Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία
για την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, που εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Απριλίου. Αυτό τόνισε ο ΥΠ.ΕΣ. Μάκης Βορίδης, αποκλειστικά στην εφημ. «Πατρίς», κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην κοπή της πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ. Ζαχάρως. Ο κ. Βορίδης, ανέφερε ότι, αν τελικά οι εκλογές γίνουν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, θα έχουμε την διάλυση της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αλλά αυτό είναι καθαρά απόφαση του πρωθυπουργού….

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η παρούσα εκπτωτική περίοδος, πάει πάρα πολύ καλά και τα μαγαζιά έχουν ξεπεράσει τον τζίρο του 2019, που ήταν μια πολύ καλή περίοδος για το λιανικό εμπόριο», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου αρμοδιότητας του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αναφέρθηκε επίσης και στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, λέγοντας ότι αν η τοπική κοινωνία θέλει να ανοίγουν τα καταστήματα περισσότερες Κυριακές από τις δύο που ανοίγουν σήμερα, αυτό θα το προτείνει ο Δήμαρχος ώστε να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.

 
Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
συνεδρίασε την Κυριακή, με πρόεδρο τον Νίκο Α ν δ ρ ο υ λ ά κη, προκειμένου να εγκρίνει τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακοινώθηκε το 82% των ψηφοδελτίων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από το σύνολο των 400 που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Από ό,τι φαίνεται από την λίστα των υποψηφίων λείπουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν έξι εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές, καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας…


Χρόνια είχε να γεμίσει με τόσο κόσμο
το Επιμελητήριο Κορινθίας. Αναφέρομαι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Επιμελητήριο στην Κόρινθο για την παρουσίαση του Προγράμματος «Ερευνώ Καινοτομώ» με κεντρικό ομιλητή τον Χρίστο Δήμα. Δεν ήταν μόνο η αίθουσα, όπου έγινε η ομιλία, ασφυκτικά γεμάτη αλλά και οι διάδρομοι στο κτίριο του Επιμελητηρίου. Σίγουρα το Πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ήταν ενδιαφέρον όμως πολλοί είναι βέβαιο ότι πήγαν απλά για να δουν και να ακούσουν τον Χρίστο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

 
Όταν στο προηγούμενο τεύχος
της εφημερίδας μας έγραφα τα σχετικά με την άριστη απόδοση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην πρώτη τετραετία, είχα την απορία μήπως έβλεπα τα πράγματα λίγο υπερβολικά. Η συνέχεια όμως ήταν καταλυτική, αφού πολλοί που διάβασαν τις απόψεις μου με διαβεβαίωσαν πως έχουν την ίδια μ΄ εμένα γνώμη και καλά έκανα που υπεραμύνθηκα τη συνέχειά του.

Στο ερώτημά μου με διαβεβαίωσαν πάρα πολλοί αναγνώστες ότι συμφωνούν μαζί μου, χωρίς ούτε μία αρνητική απάντηση…

 
Όσον αφορά τα πρώτα βήματα
του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Χάρη Βυτινιώτη, «χωριό που φαίνεται… δεν θέλει». Για έναν πρώην επιτυχημένο Δήμαρχο Βέλου, αποδοτικό Δημοτικό Σύμβουλο Σικυωνίων και Περιφερειακό Σύμβουλο που εξελέγη από τους πρώτους, τα νέα του καθήκοντα ως «Νομάρχη» είναι απλά και βατά. Η προϋπηρεσία του, η επιστημονική του προέλευση και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τα κοινά της περιοχής του συνηγορούν προς τούτο.

Ο Χάρης βρίσκεται στη θέση που τον έστειλαν οι χιλιάδες των ψηφοφόρων, τους οποίους εκπροσωπεί επάξια!

 
Από την ημέρα που υπογράφηκε
η χρησιμοποίηση του παλαιού «Αεροδρομίου» για τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου και τοιούτου Μεγάλων Επιχειρήσεων, έχω δεχθεί πάρα πολλά μηνύματα από συμπολίτες μας, οι οποίοι μέσα από αυτή την τοπική πρόοδο και ανάπτυξη το μόνο που διαβλέπουν είναι η μερική μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας. Τα πάντα αφορούν στην ανάγκη να προχωρήσει ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, με ταχείς ρυθμούς την αναμενόμενη αξιοποίηση του χώρου, ώστε να βρουν όσο περισσότεροι νέοι εργασία… Γένοιτο…

Μου τηλεφώνησε φίλος από το Κιάτο και μου είπε: «Τι κάθεσαι και χολοσκάς εσύ για την περιοχή μας, όταν δεν ενδιαφερόμαστε εμείς που είμαστε δημότες του Δήμου Σικυωνίων; Πάντα η παράταξή μας με κάποιες εξαιρέσεις, πριν φανεί κατά δω μεριά οι ορεινός Σπύρος Σταματόπουλος, τρώγαμε τα μουστάκια μας μεταξύ μας. Ατυχώς δεν υπάρχει κόμμα που να βάλει τάξη στις προτεραιότητες και να μπουν μπροστά αξιόλογα στελέχη που έχουν τα φόντα να γίνουν χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία.

Έτσι όπως πάμε κι αυτή τη φορά θα τους την φέρει ο καπάτσος Δήμαρχος …».

Δεν ξέρω πώς και από που πήρε την ιδέα ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Π α π α κ υ ρ ι ά κος, να τοποθετήσει στον Δήμο εγκατάσταση «Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» για την αντιμετώπιση έκτακτων καρδιακών επεισοδίων υγείας. Επισημαίνω όμως ότι αυτή η ενέργεια άρεσε στην τοπική κοινή γνώμη.

Πώς το ξέρω; Μου είπε Βραχατιώτης αναγνώστης: «Πώς τη βλέπεις την ενέργεια του Δημάρχου να βάλει Α.Ε.Α. στον δήμο; Ρώτησα τουλάχιστον δέκα συμπολίτες μου και την βρήκαν πολύ καλή…». Κι΄ εγώ, του απάντησα…

 
Είδα και διάβασα
, μου είπε φίλος αναγνώστης, την εφημερίδα σου και διαπίστωσα ότι, ενώ είμαστε τακτικά μαζί στον πρωϊνό καφέ μας, δεν μας είπες τίποτα πως θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος η κόρη σου Εύη (Κοκκίνου – Κελλάρη) με τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο. Ένα βιογραφικό της υποψήφιας θεωρείται απαραίτητο για να αξιολογήσουν οι δημότες την προσπάθειά της να προσφέρει στα κοινά… Μου είπε και άλλα, οπότε του απάντησα: Έχεις δίκαιο, αλλά κάνε υπομονή και όλα θα γίνουν. Η κόρη μου όπως και όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμών θα κάνει τον προσωπικό της αγώνα…

Επειδή με ρωτάνε πολλοί αναγνώστες, που έμαθαν από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ήδη «περπατάω τα ενενήντα χρόνια μου και εργάζομαι ακόμη στην εφημερίδα, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι με την Χάρη του Τριαδικού Θεού, είμαι ακόμη εδώ. Θα είμαι κοντά σας, όσο μου επιτραπεί γιατί πιστεύω πως επιτελώ ακόμη εκπαιδευτικό καθήκον. Αν εμβαθύνετε στην ποσότητα και την ποιότητα της δημοσιευόμενης ύλης θα διαπιστώσετε πως κύρια προσπάθειά μου είναι να μεταδώσω όσες περισσότερες γνώσεις διαθέτω σε σας, που με στηρίξατε επί 42 χρόνια. Σας ευγνωμονώ!..
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 
«Το Ισραήλ υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας»
ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στα Ιεροσόλυμα. O υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, σημείωσε πως οι διαφορές πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη φιλία της Ελλάδας προς το Ισραήλ, δηλώνοντας βέβαιος πως η σημερινή επίσκεψη του κ. Δένδια θα αποτελέσει ένα ισχυρό θεμέλιο…

 
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
και Κυβερνητικού Κλιμακίου, παρουσιάσαμε στο Ηράκλειο Κρήτης, ένα ρεαλιστικό και φιλόδοξο πρόγραμμα 480 μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων προϋπολογισμού 7,7 δις. ευρώ. Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, από τα διατάγματα περί σχεδίων πόλεων και οικισμών το 1923, βάζουμε τάξη στον τόπο και στον χώρο, είπε ο υφυπουργός Ενέργειας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς. Αυτό τόνισε και ο πρωθυπουργός, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αυτό που είπε ο Νίκος Ταγαράς είναι απολύτως σωστό. Ουδέποτε στην χώρα, ουσιαστικά εδώ και εκατό χρόνια, από το 1923-βλέπετε γιατί πάντα υπάρχουν αυτές οι διατάξεις-υπάρχει λόγος γιατί γίνεται αυτό-λοιπόν είναι ίσως συμβολικό ότι το 2023, εκατό χρόνια μετά, για πρώτη φορά, θα μπει τάξη ως προς τα ζητήματα χωροταξίας, μέσα από ειδικά χωρικά σχέδια σε όλη την επικράτεια και αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τον τόπο μας, για την Κρήτη». Μετά από εκατό χρόνια εκπονούμε σχέδια, που προσδιορίζουν στον χώρο δραστηριότητες και έργα και ότι από αυτά προβλέπονται αυτά που θα μπορούν και να εκτελεστούν. Η Ελλάδα αλλάζει. Με Συνέπεια, Συνέχεια και Σταθερότητα, προχωρούμε μπροστά…

«Η κάθαρση στην αστυνομία για εμάς είναι προτεραιότητα στην πράξη. Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αστυνομικών με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου της οποίας ο διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.
Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη 
Τάκης Θεοδωρικάκος.


Ότι φόρεσε προεκλογικά τη μάσκα του «μονομάχου», κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ, μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα πως το κόμμα του θα αποχωρεί από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.
Το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα τονίζει πως στην τετραετία, η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Εξαπολύει πυρά τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι με μοιρασμένους ρόλους «επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα για τον λαό».

 
«Τη Νεμέα επισκέφθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ο Κώστας Κόλλιας, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού μας. Απ’ ό,τι έμαθα, συνάντησε εκεί πολλούς φίλους του αγρότες. Τα θέματα που του έθεσαν εκείνοι ήταν η ενημέρωση γύρω από την πορεία των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν το καλοκαίρι λόγω των καιρικών συνθηκών καθώς και το μείζον ζήτημα της τιμής της κορινθιακής σταφίδας. Οι αγρότες της Κορινθίας γνωρίζουν ότι ο Κώστας αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους και είναι διαρκώς στο πλευρό τους κι αυτό είναι κάτι που έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια. Αναμένω ότι και φέτος θα υπάρξουν, χάρη στις επίμονες παρεμβάσεις του Κώστα, θετικές εξελίξεις στα ζητήματα όλων των αγροτών της Κορινθίας.».

 
Την αποχή ΣΥΡΙΖΑ
από τις νομοθετικές διαδικασίες σχολιάζει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Β α ρ ο υ φ ά κης με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας». Όπως γράφει: «3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: Εκποίηση Ελληνικού, 600άρι επίδομα καταστολής κλπ. Ξάφνου, πριν διαλυθεί η Βουλή, …απέχει από το Κοινοβουλευτικό Έργο. Το Ζάππειο τελικά εμπνέει τις Αξιωματικές Αντιπολιτεύσεις», κατέληγε η ανάρτηση του πρώην συντρόφου…

Όπως αναμένεται στις επιλογές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται ντε φάκτο η συμμετοχή του εν ενεργεία βουλευτή Γεωργίου Ψυχογιού. Ο κ.
Ψυχογιός είναι Δικηγόρος στο επάγγελμα, ενώ κατάγεται από τη δυτική Κορινθία και συγκεκριμένα από την Ευρωστίνη του Δήμου Ξυλοκάστρου. Από ό,τι έχει διαφανεί μέχρι σήμερα είναι ο εκλεκτός της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και της βάσης που τον ψήφισε πρώτον και μοναδικό κομματικό βουλευτή στην Κορινθία. Και σ΄αυτές τις βουλευτικές εκλογές κατεβαίνει πλησίστιος…

Και για την τέως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και νυν ειδική συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, Μαριλένα Σούκουλη, δεν υπάρχει περίπτωση μη συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στον νομό μας. Όλες οι ενδείξεις, όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της χώρας την φέρνουν να είναι και αυτή τη φορά υποψήφια. Η Μαριλένα δεν έχει αναφερθεί ακόμη στο Ο.Κ. που έχει πάρει από τον κ. Πρωθυπουργό, αλλά όλα δείχνουν «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια…». Δεν απομένει παρά να επιβεβαιωθεί και με τον επίσημο τρόπο εντός των αμέσως προσεχών ημερών…

Μου τηλεφώνησε Βοχαϊτης και μου είπε: ¨… Διάβασα τι έγραψες στο φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας για την δική μας, την Αθηνά Κόρκα Κώνστα και συμφωνώ μαζί σου. Η Αθηνά δεν μπορεί να «παροπλιστεί» από μόνη της, αφού εμείς οι φίλοι και οπαδοί της παράταξης την θέλουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι πανάξια και το απέδειξε με τις ενέργειές της από όπου κι αν πέρασε. Τόσο στην Ελληνική Βουλή, όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με καθήκοντα και αρμοδιότητες Αντιπεριφερειάρχη στην Κορινθία τα πήγε πολύ καλά!...

Όταν έρχεται η ώρα να γράψω κάτι από τις Αυτοδιοικητικές δραστηριότητες του πρώην «Νομάρχη» - Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και νυν Θεματικού Α ν τ ι π ε ρ ι φ ε ρειάρχη, Αναστασίου Γκιολή, βρίσκομαι σε δίλλημα. Είναι τόσο πολλές οι δραστηριότητες της προηγούμενης εβδομάδας, που δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Ο φίλος γιατρός Τάσος είναι πανταχού παρών και δεν είναι μόνο για το θεαθήναι, αλλά συμμετέχει επί της ουσίας. Πάντα έχει κάτι να πει, κάτι να δηλώσει εκδηλώνοντας τα βαθιά του αισθήματα για τον συνάνθρωπο Κορίνθιο και όχι μόνο…

Μου τηλεφώνησε φίλος από την Νεμέα και μου είπε: «… Θέλω να γράψεις ό,τι σου πω. Εσύ δεν παίζεσαι με τίποτα. Ό,τι έχεις γράψει για τον Δήμαρχό μας, τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, είσαι μέσα. Πάντα επίκαιρος, λιγόλογος και με τον καλό σου λόγο. Αυτό το τελευταίο μας το έχεις εξηγήσει πολλές φορές.
Πραγματικά ο Δήμαρχος διαχειρίστηκε τα δημοτικά πράγματα πολύ σωστά και του αξίζει ακόμη μία τετραετία. Όλοι οι Δήμαρχοι που πέρασαν κάτι άφησαν πίσω τους. Τώρα ήλθε η σειρά του Κώστα Φρούσιου…». Του έδωσα τον λόγο μου και τον τηρώ…

Η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια την διαδικτυακή ενημέρωση των δημοτών. Δεν αναζήτησα να βρω ποιος είναι ο διαχειριστής του λ ο γ α ρ ι α σ μ ο ύ στο internet, αλλά οπωσδήποτε ενεργεί με τις οδηγίες και την υψηλή επίβλεψη από τον Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη. Όλα είναι καλοβαλμένα και στην ώρα τους. Ανακοινώσεις, ενημερώσεις. Δελτία τύπου και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου στην υπηρεσία των δημοτών. Η αναβάθμιση είναι ορατή…

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προχωράει στη σύσταση στον Δήμο διοικητικής δομής, με την ονομασία «Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου» (Μ.Ε.Ε.), ως αυτοτελή και ανεξάρτητη μονάδα, σε επίπεδο λειτουργίας Τμήματος, η οποία υπάγεται απευθείας στον Δήμαρχο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όπως ορίζει η αριθμ. 86218, άρθρο 4, παρ. 1 του ΦΕΚ.6506/Β/19-12-2022. Καλό αυτό και καλείται ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος να υλοποιήσει την άνωθεν εντολή. Αυτό κατά τη γνώμη μου πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους, σε όλη την επικράτεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια