Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων (Φ.1826)

  

Μητσοτάκης: Η εβδομαδιαία ανάρτηση για το κυβερνητικό έργο – Το στοίχημα για την επόμενη 4ετία
  


Πηγή: in.gr 25.1.2023 Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών Στα στοιχεία της έκθεσης Εργάνη για την απασχόληση, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στο Dentist Pass, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου με ανάρτηση του στο Facebook. Ο κ. Μητσοτάκης, δίνει και μια προεκλογική υπόσχεση, για καλύτερους μισθούς την επόμενη 4ετία, ενώ εξηγεί από πού πήρε την ιδέα για το Dentist Pass, που αφορά στη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα 660.000 παιδιών από 6 έως 12 ετών, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών Ο πρωθυπουργός, στην ανάρτησή του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που ξεκινά αύριο, λέγοντας πως η «διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει από τις περιοχές όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης». Σημειώνει πως «η θετική αξιολόγηση θα συμβάλλει στην αναγνώριση και επιβράβευση του έργου του εκπαιδευτικού, ο οποίος θα μπορεί να την αξιοποιήσει ως μοριοδοτούμενο κριτήριο για την επιλογή του σε θέση ευθύνης. Για όσους η αξιολόγηση δεν είναι ικανοποιητική, θα πρέπει να παρακολουθήσουν επιμόρφωση, βάσει υλικού που εκπονεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής». Και υποστηρίζει πως η αξιολόγηση «δεν έχει σκοπό την «τιμωρία» κανενός».

Από πού πήρε την ιδέα για το Dentist pass O Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ανάρτησή του, λέει πως ενίοτε ο ίδιος διαβάζει σχόλια στο facebook και μάλιστα την τελευταία φορά πήρε και μία ιδέα από σχόλιο, την οποία υλοποίησε άμεσα. Η ιδέα ήταν το dentist pass, το οποίο εφαρμοζόταν ήδη στην Κύπρο. «Έχω τη χαρά λοιπόν να σας πω ότι αυτή την εβδομάδα ανακοινώσαμε το πρόγραμμα Dentist Pass – την δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα 660.000 παιδιών από 6 έως 12 ετών», αναφέρει προσθέτοντας πως «αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξουμε τη στάση της κοινωνίας απέναντι στην υγεία – να δώσουμε έμφαση, επιτέλους, στη σημασία της πρόληψης».

To στοίχημα για την επόμενη 4ετία Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε αισιόδοξα τα νέα από τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της ΕΡΓΑΝΗΣ για το 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία, «την τριετία 2019 – 2022 δημιουργήθηκαν 263.000 θέσεις μισθωτής εργασίας και ο μέσος μισθός αυξήθηκε στα 1.176 ευρώ από 1.046 ευρώ. «Οι μισθοί και το διαθέσιμο εισόδημα εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας – όμως είμαστε στον σωστό δρόμο, και ξέρουμε πού θέλουμε να φτάσουμε.

Την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν χαμηλότεροι φόροι και επενδύσεις.

Το στοίχημά μας για την επόμενη τετραετία – αν εμπιστευτούν οι πολίτες σε εμάς την ευθύνη της διακυβέρνησης – είναι καλύτερες δουλειές και καλύτεροι μισθοί, πρωτίστως για τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας», σημειώνει ο πρωθυπουργός.


Ολόκληρη η προαναγγελθείσα πρόταση νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό αποκλεισμό νεοναζί εγκληματιών
  


Πηγή: news247 Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η προαναγγελθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις εκλογές. Στην πρόταση, που έχει τίτλο «Για την προστασία της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος στις εκλογές», επισημαίνεται ότι το άθρο 29 του Συντάγματος, ορίζει πως η ίδρυση των πολιτικών κομμάτων είναι ελεύθερη, όμως η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Παρά το γεγονός ότι η συνταγματική διάταξη δεν προβλέπει την απαγόρευση λειτουργίας πολιτικού κόμματος, ο εκλογικός νόμος μπορεί να θέσει τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή σε εκλογές με την κατάρτιση συνδυασμού υποψηφίων.

Έτσι, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Δεν έχουν δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών πολιτικά κόμματα, η οργάνωση και δράση των οποίων δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος κατά την έννοια του άρθρου 29 παρ. 1 του συντάγματος». Όπως διευκρινίζεται, τέτοια είναι πολιτικά κόμματα των οποίων «οι καταστατικές διατάξεις ή ιδεολογικές διακηρύξεις ή η πολιτική δράση υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, χαρακτηριστικά φύλου ή την αναπηρία, καθώς επίσης κόμματα των οποίων ο επικεφαλής ή μέλος οργάνου διοίκησης έχει καταδικαστεί, ακόμα και πρωτοδίκως, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα», θέτοντας σαφώς τους λόγους σε μία προσπάθεια να μην επιχειρηθούν γενικεύσεις.



Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ είναι αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική στην κυβέρνηση
  


«Πρόοδος και σταθερότητα σημαίνει ισχυροί θεσμοί δημοκρατίας, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και καλές δουλειές για όλους. Έχουμε απέναντί μας έναν πρωθυπουργό που επαναλαμβάνει τη φαντασίωση του κυβερνήτη και έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά για κυβερνήσεις ηττημένων και να λέει “ευχαριστώ, δεν θα πάρω”. Έχουμε δύο, οσονούπω, πρώην πρωθυπουργούς να μας λένε ποια είναι η συνταγή της δικής τους πολιτικής επιβίωσης» τόνισε ενόψει των επερχόμενων εκλογών ο Δημήτρης Μάντζος και ξεκαθάρισε πως «εμάς, όμως, μας αφορά η επιβίωση των πολιτών και η προοπτική αυτού του λαού».

Αφηγήματα και φαντασιώσεις Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε, παράλληλα, ότι η προεκλογική περίοδος είναι ένα διάστημα στο οποίο «πρέπει να συνομιλούμε, όχι τα κόμματα μεταξύ μας, αλλά με τους πολίτες. Εμείς αυτό κάνουμε, μακριά από αφηγήματα και φαντασιώσεις. Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά μας καταλόγιζε ότι τα έχουμε βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που βλέπει ότι μένουμε πιστοί στον αυτόνομο δρόμο, καταδικάζοντας και αντιθεσμικά παιχνίδια και τοξικές συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει ρητορική». Επανέλαβε, δε, τη στόχευση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να είναι «μία αξιόπιστη πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου»


Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 θα είναι ενισχυμένο στην επόμενη Βουλή - Ελλάδα και ΕΕ δεν ήταν ποτέ περισσότερο εξαρτημένες
  


Ανησυχητική ανάλυση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα και Ανησυχαστική ανάλυση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής και παράλληλα προχώρησε σε εκτιμήσεις για την εκλογική χρονιά που έχει ήδη αρχίσει. Ο κ. Βαρουφάκης που μίλησε στην Ολομέλεια για την συζήτηση που αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση», υπογράμμισε ότι ποτέ στο παρελθόν η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ήταν περισσότερο εξαρτημένες και υπογράμμισε ότι το οικονομικό μοντέλο που ακολουθούν δεν είναι καθόλου βιώσιμο. «Πιστεύετε πραγματικά ότι είναι σοφό να βασίζετε το μέλλον της χώρας μας στην πίστη ότι τα εξωφρενικά χρέη του ελληνικού κράτους και του ελληνικού ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσει στο διηνεκές να τα στηρίζει μια ΕΕ που οι ΗΠΑ εξαναγκάζουν να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη να βρει τρις, όχι δις, υπέρ της Ουκρανίας», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης και εν συνεχεία μίλησε για την κρίσιμη εκλογική χρονιά που ξεκινά.

«Το 2023 θα φέρει το ΜέΡΑ25 ενισχυμένο στην επόμενη Βουλή και την πρώτη φορά και την δεύτερη και την τρίτη αν υπάρξει, γιατί ο κόσμος εκεί έξω θέλει αυτή τη φωνή στο Κοινοβούλιο να κατονομάζει τους ολιγάρχες, να καταθέτει λυτρωτικές, εφαρμόσιμες, λύσεις κόντρα στις ολιγαρχικές πολιτικές που θα δικαιολογείτε, και πάλι, λέγοντας ότι είναι ευρωπαϊκές απαιτήσεις και, άρα, μονόδρομος», σημείωσε


Η πολιτιστική επανάσταση του ΚΚΕ
  


Πηγή: in.gr 25.1.2023 Από την τιμητική βραδιά για τον Μάνο Χατζιδάκι στη Ρωμαϊκή Αγορά το 2008, στη μεγάλη συναυλία στο ΣΕΦ για τον Σταύρο Ξαρχάκο - Ο βαρύς χαρακτήρας των πολιτικών θέσεων του κόμματος δεν αναιρείται, αντίθετα λαμβάνει νέες εκφράσεις Το ευρύ κοινό αιφνιδίασε (θετικά) η μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ στο ΣΕΦ για τον Σταύρο Ξαρχάκο. Οσοι ήταν εκεί, 20 χιλιάδες λένε τα νεότερα στοιχεία, μιλούν για ένα ιστορικό γεγονός που ξεπέρασε τις «στενές πολιτικές γραμμές». Εξάλλου για υπέρβαση εκ μέρους του ΚΚΕ έκανε λόγο και ο μεγάλος μας συνθέτης που μίλησε εγκωμιαστικά για τη βραδιά που έχει πια γραφτεί στην Ιστορία. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του Περισσού, αλλά και οι πιο σταθεροί παρατηρητές, λένε πως η όλη στιγμή είναι κρίκος σε μια στρατηγική μελετημένης παρέμβασης στον Πολιτισμό που έχει χαράξει χρόνια το ιστορικό κόμμα και συχνά με ανεξίθρησκες επιλογές.

Ηταν 2008 εξάλλου όταν – επί Αλέκας Παπαρήγα – έγινε αντίστοιχη τιμητική βραδιά για τον Μάνο Χατζιδάκι στη Ρωμαϊκή Αγορά. Τότε μάλιστα ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και στέλεχος της αντιδικτατορικής πάλης, είχε πει στον χαιρετισμό του, παρόντος του Κάρολου Παπούλια και του Δημήτρη Χριστόφια, πως:

«Δεν συμφωνούσαμε σ’ όλα όσο ζούσε. Οι διαφωνίες μας όμως δεν ξέφυγαν ποτέ από τα όρια μιας κοινής αναζήτησης και μιας ειλικρινούς συζήτησης για την ανάγκη αντίστασης στο εφήμερο, στην εμπορευματοποίηση και τον εκχυδαϊσμό της Τέχνης, που μας βασανίζουν και σήμερα. Αυτή τη συναυλία τη χρωστούσαμε στον Μάνο Χατζιδάκι, καιρό τώρα».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
  


ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 
Κατά το διήμερο 14 & 15 Ιανουαρίου 2023 διενεργήθηκε το πρώτο τακτικό συνέδριο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ», με τη θερμότατη συμμετοχή συνέδρων και παρατηρητών. Διά της παρούσας, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου προβαίνει στην ανακοίνωση των κάτωθι αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών:

A) Εγκρίθηκαν ομόφωνα όλες οι αποφάσεις της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, η οποία διοίκησε το Κόμμα έως και σήμερα, καθώς και του Προέδρου του Κόμματος, με την παράλληλη απαλλαγή των δύο συγκεκριμένων οργάνων του Κόμματος από κάθε ευθύνη.

Β) Επανεκλέγη ομόφωνα ο κύριος Κυριάκος Βελόπουλος ως Πρόεδρος του Κόμματος.

Γ) Εξελέγη η κυρία Δήμητρα Κρητικού ως Αντιπρόεδρος του Κόμματος.

Δ) Εκλέχθηκαν οι κάτωθι υποψήφιοι ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, κατά τη σειρά εκλογής τους:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Κομνηνός Γεώργιος 
Ζεϊμπέκης Νικόλαος 
Καρακατσάνης Δημήτριος 
Ελευθεράκης Αθανάσιος 
Πιπεργιάς Δημήτριος 
Μιχαηλίδου Μαργαρίτα 
Παπαδημητρίου Γεώργιος 
Δημητράντζου Βασιλική 
Παπουλίδης Θεόδωρος 
Σταμπολίου Στέφανος 
Κανιώρος Κωνσταντίνος 
Τσιούμας Λεωνίδας 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Τρεμπελή Δήμητρα 
Παπουτσής Κωνσταντίνος 
Ντόνας Αλέξιος Και άλλοι 9 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ήρθε για να κατατροπώσει το σαθρό πολιτικό κατεστημένο της χώρας και να αλλάξει την Ελλάδα, με πρόταγμα το βασικό της σύνθημα, ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια