Header Ads

Δημοτικά νέα (Φ.1826)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Στον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο ο διοικητής της 6η ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης
  

Θέματα που άπτονται υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και ασφάλειας απασχόλησαν την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Κορινθίων , μεταξύ του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου και του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Ιωάννη Καρβέλη.

Στην συνάντηση έδωσε το παρόν και η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Σοφία Κλοκώνη ενώ είχε προηγηθεί και συνάντηση του δημάρχου και του Διοικητή με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Προγραμμάτων κ.Μαρίνα Ραντίτσα.

«Τα θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής αποτελούν για εμάς προτεραιότητα και η επαφή και συνεργασία τόσο με την 6η ΥΠΕ και τον κ.Καρβέλη όσο και με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής όπως ο φαρμακευτικός σύλλογος, ο ιατρικός σύλλογος, το νοσοκομείο, οι δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι συνεχής.

Προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα που υπάρχουν και να δρομολογούμε ενέργειες που βελτιώνουν τις υπηρεσίες, ανακουφίζουν τους πολίτες, αναβαθμίζουν τις υποδομές. Μια τέτοια συνάντηση ήταν και η σημερινή» δήλωσε με το πέρας της, ο δήμαρχος Κορινθίων.



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Ηλεκτρονικά ραντεβού για τους δημότες
  


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες του ότι μέσω διασύνδεσης με την πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών λογισμικού CITIBILL, προσφέρει τη δυνατότητα online αιτήματος ηλεκτρονικού ραντεβού με το τμήμα εσόδων του δήμου που αφορά σε Βεβαιώσεις οφειλής ΤΑΠ και Υπεύθυνες Δηλώσεις τετραγωνικών για ηλεκτροδότηση ακινήτων.

Η νέα υπηρεσία “e-ραντεβού” είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου στο link: https://loutraki.gov.gr/en/tmima-esodon-perioysias-tameioy-ilektronikarantevoy/.

Για να αιτηθείτε ραντεβού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου. Από την κατηγορία “Εξυπηρέτηση” στο μενού, επιλέξτε “Ηλεκτρονικά ραντεβού”. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και αιτηθείτε ραντεβού.

Το αίτημα αποστέλλεται στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και η ενημέρωση της εξέλιξής του θα πραγματοποιηθεί μέσω e-mail. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε:

«Εφαρμόζουμε τις καινοτομίες που προσφέρει η τεχνολογία με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των δημοτών, με ταχύτητα και ασφάλεια. Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να προστεθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Με σχέδιο και πρόγραμμα συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου μας και διευκολύνουμε την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας».




Έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Αγίων Θεοδώρων
  


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Δ 14/2023) η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Ν. Κορινθίας).

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Πρόκειται για μία ακόμη πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας, αφού πλέον μπαίνει τάξη με σαφείς κανόνες και στη ΔΕ Αγίων Θεοδώρων, με στόχο την ορθολογική οργάνωση των κοινόχρηστων χώρων και υποδομών, την ανάπτυξη και την ανάδειξη της φυσιογνωμίας του τόπου μας. Φυσικά, στην πολυετή μας προσπάθεια για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού υπήρξαν καθοριστικές η στήριξη και οι παρεμβάσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, τον οποίο και ευχαριστούμε που είναι πάντοτε αρωγός για τα μεγάλα έργα υποδομών που χρειάζεται ο Δήμος μας.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Αγίων Θεοδώρων αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και έναν οδήγό για όλους, καθώς μέσω αυτού θεσμοθετείται ο σύγχρονος πολεοδομικός σχεδιασμός, προστατεύεται επαρκώς το περιβάλλον και εξασφαλίζονται οι δραστηριότητες και οι επενδύσεις για τον τόπο μας».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Αγίων Θεοδώρων βάζουμε τάξη στο χώρο, αφού θεσμοθετούνται χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης, οικιστικές και προς πολεοδόμηση περιοχές, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε ο καθένας πλέον να γνωρίζει τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, με ποιούς όρους και κανόνες. Είμαι, δε, εξαιρετικά ικανοποιημένος που λιγότερο από ένα χρόνο μετά την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη ΔΕ Λουτρακίου – Περαχώρας, εγκρίθηκε ο Σχεδιασμός και για τη ΔΕ Αγίων Θεοδώρων και πλέον ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει στα χέρια του ένα στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προστασία ολόκληρης της επικράτειάς του.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που εγκρίθηκε αποτελεί τον «οδικό χάρτη» για την οικονομική, οικιστική, και επενδυτική ανάπτυξη της περιοχής και ταυτόχρονα το «δίχτυ ασφαλείας» για οτιδήποτε χρήζει προστασίας, όπως τα βουνά, τα δάση και οι αρχαιολογικοί χώροι μας».



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Λυγιάς έπειτα από 95 χρόνια
  

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ( Δ 15/2023 ) η αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Λυγιάς του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για πρώτη φορά μετά από 95 χρόνια ( 1928 ). Με Προεδρικό Διάταγμα στις 18/1/2023 κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ξεπεράστηκαν επιτέλους αστοχίες, ασυμφωνίες και ενστάσεις, με αποτέλεσμα ο οικισμός της Λυγιάς να έχει πλέον ένα σύγχρονο και νόμιμο ρυμοτομικό σχέδιο.

Οι προσπάθειες αναθεώρησης ετών ευοδώθηκαν μέσα από μια συστηματική συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με τον Υφυπουργό Χωροταξίας-Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκο Ταγαρά, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική και υπογράφει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται με σαφήνεια και νομιμότητα οικοδομικά τετράγωνα, κοινόχρηστοι και χώροι πρασίνου, όροι δόμησης.

Με το Προεδρικό Διάταγμα:

επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων των ρεμάτων «Κουτρούλη», «Μπόϊλε», «Κουλαμά» και «Γιόγιου», που διατρέχουν τον οικισμό Λυγιάς, εγκρίνεται η αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Λυγιάς, με τον καθορισμό οικοδομήσιμων χώρων, την αρίθμηση των Ο.Τ., τη μετατόπιση οικοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών, καθώς και οδών, τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων (Κ.Χ.), K.X. – Xώρου Εκκλησίας, Χώρου Εκκλησίας, Κ.Χ. πλατείας, Κ.Χ. πλατείας – χώρος πρασίνου (Π.Χ.), Κ.Χ. στάθμευσης – πρασίνου, Κ.Χ. πρασίνου – Π.Χ. και πεζοδρόμων επιβάλλεται προκήπιο πλάτους τεσσάρων (4) και έξι (6) μέτρων καθορίζονται τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου, καθώς και οι λοιποί όροι και περιορισμοί δόμησης των οικοπέδων. Τα σημαντικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται πάντα μέσα από επιτυχημένες συνεργασίες προς όφελος των πολιτών του Δήμου μας και αισθανόμαστε ευτυχείς γιατί ένα ολοκληρωμένο ρυμοτομικό σχέδιο συμβάλει στην ανάπτυξη και την προστασία ενός ιστορικού οικισμού του Δήμου μας.


Εορτασμός των 200 χρόνων από την Ιστορική Μάχη στα Μαύρα Λιθάρια
  


Τη συμπλήρωση των 200 ετών από την ιστορική μάχη στα Μαύρα Λιθάρια τίμησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Δερβένι. Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν του Αγίου Ιωάννη, ακολούθησε ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, από τον Δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Στρασβούργου και καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Νικολάου. Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του οπλαρχηγού Παναγιωτάκη Γεραρή στο Δημαρχείο Δερβενίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Κορινθίας κ. Χάρη Βυτινιώτη και το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσιο Τσιώτο, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, η οποία παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαριλένα Σούκουλη, η σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ιωάννα Κασίμη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Λάσκος, και οι αντιδήμαρχοι κ. Ελίνα Μενούνου , κ. Τάσος Λόντος κ. Σπύρος Αποστολόπουλος, κ. Ανδρέας Καραβάς και ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Γιάννης Σκέρος.



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Νέα χρηματοδότηση 6 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του Βιολογικού και διάθεση του νερού για άρδευση
  
  



Μια σημαντική νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων, η οποία αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού και της επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και στην επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού για αρδευτικούς σκοπούς.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, τα οποία χρηματοδοτούνται με κονδύλι που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης, αναμένεται να αποδώσουν πολλαπλά και σύνθετα οφέλη.

Αφ’ ενός εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζεται και επεκτείνεται η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού εξασφαλίζοντας παράλληλα και μείωση του ενεργειακού κόστους. Αφ’ ετέρου η νέα μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει, θα αποδώσει επεξεργασμένο νερό το οποίο μπορεί να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής του δήμου Σικυωνίων, μειώνοντας την ίδια στιγμή τα υπολείμματα των λυμάτων. Συνολικά, εκτιμάται ότι θα αρδεύονται 6.000 στρέμματα σε Κιάτο, Μούλκι και Αρχαία Σικυώνα (Βασιλικό).

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, «πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη του δήμου Σικυωνίων και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της προστασίας του περιβάλλοντος, της ισόρροπης ανάπτυξης και της διαφύλαξης των φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό.

Με την αειφόρο διαχείριση και την κυκλική οικονομία μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον βασισμένο στην πράσινη ανάπτυξη και στον σεβασμό του αστικού πολιτισμού μας στο φυσικό περιβάλλον.

Παράλληλα, η εξοικονόμηση νερού σε μια εποχή που οι πόροι μειώνονται και οι αγρότες μας βρίσκονται σε δεινή θέση, είναι παραπάνω από επιτακτική. Γι’ αυτό», σημείωσε, «οι προσπάθειές μας για χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης και εξασφάλισης νερού είναι συνεχείς, επίμονες και εργώδεις», υπογράμμισε θυμίζοντας τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις των αρδευτικών έργων, που υλοποιούνται σε όλο το δήμο Σικυωνίων.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά για «την συνεχή συμπαράστασή του και την δυναμική υποστήριξή του σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεων του δήμου Σικυωνίων».


ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ



Τοποθέτηση απινιδωτών σε κεντρικά κτίρια του Δήμου
  


Αναβαθμίζεται η παροχή υπηρεσιών πρώτης βοήθειας σε έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά στον Δήμο Βέλου-Βόχας με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) με στόχο την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Βέλου-Βόχας με αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου και το υπαλληλικό προσωπικό του προμηθεύτηκε πρόσφατα δύο Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (ΑΕΑ) οι οποίοι, βρίσκονται τοποθετημένοι στα κεντρικά Δημαρχεία Ζευγολατιού και Βέλου, μέσα σε ειδικά κουτιά με ειδική σήμανση (Διεθνές σήμα ΑΕΑ) και είναι διαθέσιμοι για χρήση.

Μέλημά μας είναι, η παροχή ασφάλειας προς το κοινωνικό σύνολο.

Προγραμματίζεται επίσης άμεσα σχετική εκπαίδευση γνωριμίας με τα συστήματα αυτά καθώς και παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης από αρμόδιους πιστοποιημένους φορείς. Έτσι θα υπάρξουν πιστοποιημένοι υπάλληλοι-χρήστες στην χρήση του ΑΕΑ που θα ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς επίσης και θα εξασκηθεί σε τεχνικές Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε περίπτωση που απαιτηθεί άμεση αντιμετώπιση αιφνίδιων περιστατικών με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Η Δημοτική αρχή εύχεται οι απινιδωτές να μην χρειαστούν ποτέ, αλλά αν υπάρξει ποτέ ανάγκη τουλάχιστον να υπάρχουν για να σώζουν ζωές.

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, είναι να αποκτήσει ο Δήμος κι άλλους, για να καλύψει περιστατικά που ενδέχεται να συμβούν, ώστε να παρέχεται η μέγιστη δυνατή κάλυψη σε ιατρικά περιστατικά σε δημοτικούς χώρους ώστε να σωθούν πολλοί συμπολίτες μας από ενδεχόμενα περιστατικά ανακοπής καρδιάς.


ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Η ανάπλαση του κέντρου της Νεμέας εξετάστηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα
    


Σε σύσκεψη σχετικά με το έργο ανάπλασης του αστικού κέντρου της Νεμέας προήδρευσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.”.

Οπως γνωστοποιήθηκε έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι μελέτες για το εκτιμώμενης αξίας 2.700.000 ευρώ έργο και πλέον κινούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες για την χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρτίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών και την δημοπράτησή του. korinthosTV


Δεν υπάρχουν σχόλια