Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Φ.1826)

   

Α] ΤΜΗΜΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ 
Λέσχη παραμυθιού 
Περιγραφή: Αφήγηση παραμυθιών, εικαστικά και χειροτεχνίες & παιχνίδι με αφορμή τις αφηγήσεις παραμυθιών 
Ηλικίες: 3+ 
Διάρκεια: 1 ώρα την εβδομάδα 
Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω και σκοπός είναι η συμμετοχή στην αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών που θα προσφέρουν στο παιδί μια σειρά από οφέλη, όπως: Να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες Να αναπτύξει την πολλαπλή νοημοσύνη (λεκτική, κινητική, κιναισθητική, εικαστική, μαθηματική, μουσική, εικαστική κτλ). Να μάθει να διαχειρίζεται το φόβο και να αποκτήσει θάρρος όπως οι ήρωες των παραμυθιών. Να διαχειριστεί το άγχος του, που πολλές φορές το κρύβει ή δεν το εκφράζει. Να ωριμάσει συναισθηματικά: Με τα παραμύθια, εμπλουτίζεται και ενδυναμώνεται ο ψυχικός κόσμος του παιδιού.

Να κατανοεί δύσκολες καταστάσεις και να τις διαχειρίζεται, όπως ο θάνατος, ο αποχωρισμός ή μία ασθένεια. Να αναπτύξει την φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Στο να πάρει μαθήματα ζωής και να αντιληφθεί αξίες όπως: η οικογένεια, η φιλία, η αγάπη, η υπομονή, η αλληλεγγύη κτλ.. Να αισθανθεί την ανακούφιση και την αισιοδοξία μέσα από το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Εκπαιδεύοντας μικρούς …ρήτορες 
Περιγραφή: Προφορικός Λόγος/ενδυνάμωση της μνήμης/ συγκέντρωση/ Επιχειρηματολογία/ γενικά ενδιαφέροντα/ έκφραση 
Ηλικίες: 7+ 
Διάρκεια: 1 και ½ ώρεςτην εβδομάδα
Στόχος της ομάδας είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον προφορικό λόγο μέσα από παιχνίδι, ανάγνωση, έκφραση και δημιουργικότητα.

Μέσα από μια σειρά από εναύσματα (εικόνα, ήχος, κείμενο, παιχνίδι, λογοτεχνικά βιβλία, μικρά βίντεο κτλ) τα παιδιά θα μάθουν:

• να μιλούν αυθόρμητα και να αισθάνονται αυτοπεποίθηση • να οργανώνουν τη σκέψη τους και να επιχειρηματολογούν • να συνεργάζονται • να κάνουν διάλογο και αντίλογο Σε κάθε συνάντηση θα τίθεται ένα θέμα μέσα από διαφορετική οπτική.

Τα μαθήματα θα είναι αυτοτελή και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά που αγαπούν να εκφράζονται προφορικά αλλά και παιδιά που επιθυμούν να εκφραστούν αλλά διστάζουν.

Αποτυπώνοντας τον κόσμο στο χαρτί 
Περιγραφή: Δημιουργική Γραφή /Εικονογράφηση/ συγκέντρωση/ έκφραση / φιλαναγνωσία / μεγαλόφωνη ανάγνωση/γραφή 
Ηλικίες: 9+ 
Διάρκεια: 1 και ½ ώρες την εβδομάδα 
Μαθαίνουμε να γράφουμε αυτά που σκεφτόμαστε, τις ιστορίες μας, τις εκθέσεις και τις σκέψεις μας. Το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής έχει σκοπό να μάθει στα παιδιά να γράφουν τις ιστορίες τους, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και τις τέχνες, να δυναμώσουν την ικανότητα επικοινωνίας τους. Σε κάθε συνάντηση «ζούμε» μια ιστορία μέσα από στοιχεία παιχνιδιού, μεγαλόφωνη ανάγνωση, αντικείμενα, χορό ή τραγούδι. Παίρνουμε ιδέες από: τη λογοτεχνία, την ιστορία, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα εικαστικά ακόμα και από τη γεωγραφία και τις επιστήμες… Και μετά καλούμαστε να την γράψουμε μόνοι ή σε ομάδες. Κάθε μάθημα είναι αυτοτελές και έχει ένα θέμα.

Β] ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 
Στo πλαίσιo των μαθημάτων οι συμμετέχοντες (ενήλικες και παιδιά) θα ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο της ζωγραφικής, θα έρθουν σε επαφή με ποικίλα υλικά ζωγραφικής και μεικτές τεχνικές, θα μάθουν να παρατηρούν και να αποτυπώνουν τον κόσμο γύρω τους, θα εξασκήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.

Γ] ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ (για παιδιά και εφήβους) 
Μέσω της λειτουργίας θεατρικού εργαστηρίου, τα παιδιά και οι νέοι:

θα έρθουν σε επαφή με τις τέχνες και το Θέατρο θα γνωρίσουν θεατρικούς συγγραφείς θα καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα θα μάθουν να συνεργάζονται, να συγκεντρώνονται και να πειθαρχούν θα αυτοσχεδιάζουν, εκφράζοντας τα συναισθήματά τους Στόχος του εργαστηρίου θα είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση θεατρικής παράστασης με τη συμμετοχή των παιδιών και νέων, που θα έχουν συμμετάσχει στις συναντήσεις.

Δ] ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ 
Η Κούβα έχει να επιδείξει μια πολυποίκιλη πολιτιστική ζωή. Ο κουβανέζικος πολιτισμός εδράζεται στην πλούσια παράδοση της λαϊκής κουλτούρας της χώρας, που είναι πρωτίστως είναι βέβαια μια μουσική μοναδική σε χρωματισμούς και συναίσθημα. Στο Casa de Caribbean οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν την κουβανέζικη κουλτούρα, μουσική και τέχνη (εκμάθηση κουβανέζικης μουσικής/κρουστών και άλλων μουσικών οργάνων και παραδοσιακών χορών της Καραϊβικής) 

Ε] ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (για παιδιά και εφήβους) 
Το εργαστήριο θα επιχειρήσει να βάλει παιδιά και νέους στον κόσμο της φωτογραφίας και: να τους αποκαλύψει τα μυστικά της τέχνης αυτής, να τους μάθει να παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους, να πειραματίζονται, να εστιάζουν και να απαθανατίζουν λεπτομέρειες, να τραβούν το ίδιο θέμα από διαφορετική οπτική γωνία Στόχος με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι η πραγματοποίηση έκθεσης με την παρουσίαση των έργων, που θα έχουν δημιουργήσει οι συμμετέχοντες.

ΣΤ] ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 
Δημιουργία Μεικτής Χορωδίας Ενηλίκων Δημιουργία παιδικής- νεανικής Χορωδίας 
Παράλληλα συνεχίζεται στο ΚΕ.Π.Α.Π. η λειτουργία των Τμημάτων :

Παραδοσιακής Χορωδίας ενηλίκων και παιδιών. Παραδοσιακών χορών για παιδιά και ενήλικες. Μοντέρνου χορού για παιδιά και ενήλικες. Αργεντίνικου Τάνγκο. Χορωδίας στη Δ.Ε. Τενέας. Οριεντάλ.

Πληροφορίες και νέες εγγραφές στα τηλ.: 27410 20109 & 28048 (9.00-14.00 καθημερινά)
Δεν υπάρχουν σχόλια