Header Ads

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-66: Με όλους τους τρόπους νικάει ο Ολυμπιακός και… 9-0 (Φ.1819)

  

in.gr05-12-2022 Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ακόμα και στο τέλος πήγε να… αυτοκτονήσει, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 68-66 και να διευρύνει το σερί του απέναντι στο Τριφύλλι στο 9-0 

Ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό με 68-66, σε ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League και διεύρυνε το σερί του απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο στο 9-0.

Σημαντική νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που πλέον αποκτούν ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Κορυφαίος για τους νικητές ο Βεζένκοφ με 22 πόντους, μεγάλο παιχνίδι και από τον Μπέικον, που αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Σε μία αναμέτρηση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή, εξαιτίας και του αήττητου του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυναμικά και έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Φαλ απέκτησε από νωρίς ένα προβάδισμα. Στη συνέχεια ωστόσο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και επέστρεψε στο ματς, με τις δύο ομάδες από τα μισά του παιχνιδιού και σχεδόν μέχρι το φινάλε να πηγαίνουν μαζί στο σκορ. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται και με 6 πόντους στο τελευταίο λεπτό, οι «πράσινοι» το πήγαν να «κλέψουν» το ματς, ο Μπέικον όμως στην τελευταία επίθεση αστόχησε στο σουτ εκτός ισορροπίας και έτσι το ροζ φύλλο αγώνα πήγε στον Ολυμπιακό.

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με μία έκπληξη στις βασικές τους πεντάδες, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επαναφέρει τον Αϊζάια Κάνααν και τον Ντέγιαν Ράντονιτς να ξεκινάει τον Γκουντάιτις αντί του Παπαγιάννη, απόφαση που άλλαξε πολύ γρήγορα μιας και στα πρώτα λεπτά ο Έλληνας σέντερ πέρασε στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με 4 (7-3), με τον Μπέικον ωστόσο να πετυχαίνει 7 συνεχόμενους πόντους και να ισοφαρίζει σε 10-10. Ο Φαλ ξεκίνησε πολύ καλά απέναντι στον Παπαγιάννη και κέρδισε συνεχόμενες μονομαχίες από τον ψηλό του Παναθηναϊκού, με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα δικό του σερί και φτάνει στο +9 (21-12) και στη συνέχεια στους 10 (24-14), με το τρίποντο του Κάνααν στη λήξη του χρόνου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Με τον Φαλ στον πάγκο και τον Μπολομπόι να έχει περάσει στη θέση του, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 90, έχοντας για κορυφαίο τον Παπαγιάννη, με τον Γουόλτερς να βάζει μπροστά στο σκορ τους «πράσινους» με 2627, λίγο πριν τα μισά της περιόδου. Ο Μπέικον ανέβασε τη διαφορά στους 5 για τον Παναθηναϊκό, με τον Βεζένκοφ να απαντάει και να κάνει το 29-31, 3.52¨ πριν το ημίχρονο.

Λι και Μπέικον έδωσαν στους «πράσινους» τη μεγαλύτερή τους διαφορά (29-36), με τον Ολυμπιακό να μειώνει στους τρεις 35-38 με τη λήξη της δεύτερης περιόδου για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά άστοχες, με τον Παπαγιάννη να κόβει συνεχόμενες επιθέσεις των Πειραιωτών, τον Ολυμπιακό ωστόσο να πιέζει περισσότερο στην άμυνα και τελικά να κάνει ένα σερί 8-0 για να ξαναπάρει το προβάδισμα στα μισά της τρίτης περιόδου με 44-40. Ο Πάρις Λι απάντησε με κάποια μεγάλα σουτ και ξανάβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 47-48, για να απαντήσει ο Σλούκας με λέι απ στο φινάλε της περιόδου για το 49-48.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι χέρι, ο Γουόλτερς από πλευράς Παναθηναϊκού πέτυχε μεγάλα καλάθια, με τον Σλούκα να απαντάει με ένα σπουδαίο τρίποντο για το 60-56. Ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα και ο Φαλ σκόραρε για το 62-57 και έβαλε και γκολ-φάουλ για το 65-59, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ γρήγορο σερί 4-0, με τον Λι να κλέβει τη μπάλα από τον Σλούκα και να σκοράρει για το 65-63. Ο Βεζένκοφ ευστόχησε σε δύο βολές για να βάλει ο Μπέικον ένα απίθανο τρίποντο με ταμπλό για το 67-66. Ο Πίτερς ευστόχησε σε μία βολή και ο Μπέικον με 4″ στο χρονόμετρο, διέσχισε όλο το γήπεδο, εκτέλεσε για τρεις εκτός ισορροπίας αλλά αστόχησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια