Header Ads

Καταγγελίες - Προτάσεις (Φ.1818)

  

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Η Κόρινθος βρίσκεται σε ένα ζωτικό σημείο της χώρας και σε ένα σταυροδρόμι τριών Εθνικών δρόμων με κατευθύνσεις από Κόρινθο προς και από Αθήνα, αντίστοιχο δρόμο Κόρινθο – Τρίπολη - Καλαμάτα – Σπάρτη και Κόρινθο – Πάτρα - Ιωάννινα. Σε σχέση με τη θάλασσα υπάρχει η Διώρυγα που ενώνει Κορινθιακό κόλπο με Σαρωνικό. Κι όμως αυτές τις ιδιότητες δεν τις έχουμε αξιοποιήσει. Ειδικά το λιμάνι, που το αφήσαμε να ερημώσει. Χωρίς μαρίνα και πλεούμενα με προορισμό τις τοπικές αρχαιότητες και την Πρωτεύουσα της χώρας. Ας δει το θέμα η Δημοτική Αρχή.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Επανέρχομαι σε κάτι που είχα πει προ ετών: «Εμείς οι Λουτρακιώτες αισθανόμαστε περήφανοι και ευγνώμονες γιατί κάθε φορά, που γίνονται δημοτικές εκλογές οι νέοι Δήμαρχοι, δεν διαγράφουν το έργο των προκατόχων τους, ούτε αισθάνονται κομπλεξικά.

Προς τιμήν τους συνεχίζουν ό,τι βρήκαν και προσπαθούν να το εμπλουτίσουν και να το βελτιώσουν, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.

Αυτό έκαναν όλοι, αυτό κάνει και η σημερινή Δημοτική Αρχή, υπό τον Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη..». Πέρασαν λίγα χρόνια και ο Δήμαρχος έκανε πράξη αυτή τη θεωρία. Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αφού κάνοντας πράξη το πρώτο μέρος εφαρμόζει και το δικό του όραμα στην πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου.

Μπράβο Δήμαρχε!».

ΝΕΜΕΑΣ: Εμείς οι αγρότες της Νεμέας ζούμε κάθε χρόνο με την αγωνία πώς θα πάει η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή. Ο φόβος της χαλαζόπτωσης και των κακών καιρικών συνθηκών επικρέμεται ως σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας. Γι’ αυτά όμως, φέτος είδαν τους Βουλευτές των δύο πρώτων κομμάτων οι τοπικοί φορείς και ο Δήμος Νεμέας να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον που βρίσκεται σε εξέλιξη, πράγμα που ικανοποιεί τους Νεμεάτες. Αρκεί οι διαδικασίες να επιταχυνθούν όσο γίνεται περισσότερο. Ευτυχώς όλα βαδίζουν αρκετά καλά και προς την επιθυμητή πορεία… 

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Παρακολουθώ το ετήσιο πρόγραμμα, που εκτελεί το Λαογραφικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο της Στυμφαλίας και χαίρομαι για τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το έχω πει και το επαναλαμβάνω πως ήταν μεγάλη επιτυχία του τότε Δημάρχου Κώστα Λέγγα και της Τράπεζας Πειραιώς να ιδρύσουν το Οικολογικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο της περιοχής Στυμφαλίας. Η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων έχω την γνώμη πως για το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών θα πρέπει να γίνεται αρωγός στην προσπάθεια του Μουσείου, που προσπαθεί να φανεί αντάξιο της καταστατικής αποστολής του. Ο Δήμαρχος θα πρέπει να το προβάλλει και να συμπαρίσταται έμπρακτα στο έργο του. Δεν το βλέπω… 

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Σχεδόν πέρασε κι αυτός ο χρόνος και για τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης δεν βλέπω καμία κίνηση στον χώρο της μειοψηφίας, ώστε να διεκδικήσουν τη Δημαρχία. Εκτός από μία περίπτωση οι άλλοι, οι εντός του δημοτικού συμβουλίου και οι εκτός, είναι ανύπαρκτοι.

Ποσώς ενδιαφέρονται για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης με τα τόσα προβλήματα. Θα αφήσουμε τη σημερινή Αρχή να συνεχίσει στο ρυθμό της να διαχειρίζεται τα κοινά του τόπου, ενώ οι άλλοι Δήμοι πετάνε στα ουράνια. Αναζητούνται μπροστάρηδες σαν τον Σκούρα και τον Κλαδούχο, για να μην ξεχνιόμαστε… 

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Σας είχα πει προ ετών πως στην περιοχή των ορίων του Δήμου Βέλου – Βόχας υπάρχουν Ιερές Μονές και άλλες περιπτώσεις σημείων και εκδηλώσεων Εθνικού χαρακτήρα. Υπάρχει η αίσθηση ότι Βέλο και Βραχάτι ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ενώ θα έπρεπε να συντονίζουν και οδηγούν τους δημότες στην ενότητα σκοπού και Δήμου.

Να στηρίζουν οι τρεις πόλεις Ζευγολατιό – Βραχάτι και Βέλο όλες τις ενέργειες για το καλό όλων και του Δήμου φυσικά. Είναι χρέος της Δημοτικής Αρχής να προωθήσει αυτή την ιδέα της ομοψυχίας, ώστε να παρουσιάζεται ο Δήμος ενωμένος σε όλες του τις εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος να λάβει υπόψη του αυτές τις προτάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια