Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1818)

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η αξιοποίηση του Απόδημου Ελληνισμού…


Ακούγεται συχνά, κυρίως από χείλη παραγόντων της Τουρκίας ότι η Ελλάδα των 10.000.000 πολιτών είναι μικρή χώρα και φτωχή τα τελευταία χρόνια. Δεν παύουν οι ειδικοί της γείτονος να λογαριάζουν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά.

Η Ελλάδα στους κρίσιμους αγώνες για την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία της δεν ήταν ποτέ μόνη. Ειδικά για την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και μετά είχε στο πλευρό της κράτη που τη στήριξαν για να παραμείνει ελεύθερη. Το ίδιο είχε προηγηθεί και στην περίοδο της μεγάλης επανάστασης του 1821, όταν Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι την βοήθησαν να αποτινάξει τον ζυγό 400 χρόνων σκλαβιάς.

Μπορεί κατά την Γερμανική κατοχή 1941 – 1945 οι σύμμαχοί μας Βρετανοί να βοήθησαν την κακή πλευρά της Αντίστασης περισσότερο, από την ουσιαστική, αλλά η αλλαγή σκυτάλης από την Αγγλική στην Αμερικανική επιρροή το 1947 έφερε στο προσκήνιο τις ΗΠΑ.

Με τη βοήθειά της οι Έλληνες έδωσαν το μάθημά τους στους ξενοκίνητους κομμουνιστές και παρέμειναν μέχρι σήμερα ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, έξω από το μαντρί της τότε Σταλινικής Σοβιετικής Ένωσης.

Εδώ, όμως, να επισημάνουμε και τον παράγοντα του Απόδημου Ελληνισμού και των Φιλελλήνων. Τόσον οι Απόδημοι Έλληνες, που βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του Πλανήτη και απαριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, όσο και οι φιλέλληνες που δεν είναι αμελητέοι, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στους απελευθερωτικούς και αμυντικούς αγώνες της Πατρίδας μας. Είμαστε μεγάλη χώρα, αλλά οι εκάστοτε πολιτικοί μας έχουν κομματικούς στόχους, χωρίς Εθνικό Όραμα. Άσε που μερικοί εξ αυτών ενεργούν κατ΄ εντολή άλλων. Με τα Μνημόνια που μας έφερε ο Γ. Παπανδρέου πήρε τα μάτια του και ξενιτεύτηκε ο ανθός της Ελληνικής νεολαίας.

Λίγο είναι;

Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις οφείλουν να δώσουν κίνητρα παλινόστησης υπό όρους στους απόδημους, αλλά και να μελετήσουν τυχόν ελάχιστη φορολογική ενίσχυση της χώρας για Εθνικούς λόγους, κατά το πρότυπο του Ισραήλ για τους απανταχού Ισραηλίτες, που με τον οβολό τους έλυσαν το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της άγονης χώρας με αγωγό γίγαντα από βορά προς νότο. Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη τήρησε την υπόσχεσή της και δίνει ψήφο δια νόμου στις βουλευτικές εκλογές του 2023 στους Απόδημους Έλληνες, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη συνοχή των απανταχού Ελλήνων.

Υπάρχουν στην αναμονή και άλλα βήματα! Εμπρός, λοιπόν, βήμα ταχύ!...

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ »


Δεν υπάρχουν σχόλια