Header Ads

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (Φ.1818)

Απαντάει σε τρεις ερωτήσεις κλειδί της «Φωνής της Κορινθίας»: Όπως είναι γνωστό θα διεκδικήσετε εκ νέου την εκλογή σας. Γιατί το κάνετε αυτό; - Κατονομάστε με τίτλους τα πέντε έργα της θητείας σας που θεωρείτε κομβικά για τον Δήμο. - Γιατί πρέπει να σας ψηφίσουν και δεύτερη φορά οι δημότες; Οι απαντήσεις που δίδει δείχνουν τη μεγάλη αγάπη, νομοτελειακή αφοσίωση στο έργο που ανέλαβε να φέρει σε πέρας και την προσπάθεια υλοποίησης ενός Φιλόδοξου Οράματος για την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου Κορινθίων σε όλα τα επίπεδα…
   

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ερώτηση: Όπως είναι γνωστό θα διεκδικήσετε εκ νέου την εκλογή σας. Γιατί το κάνετε αυτό; Επιθυμώ και εργάζομαι καθημερινά κ. Κόκκινε να αφήσω στον τόπο μου, στο δήμο Κορινθίων έργο. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που με οδήγησε αρχικά να θέσω υποψηφιότητα, να ζητήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και βεβαίως να σεβαστώ την απόφαση τους το 2014 και να τους υπηρετήσω από την θέση που με έταξαν στο δημοτικό συμβούλιο, την μείζονα μειοψηφία. Το έπραξα με ευθύνη και συνέπεια και θεωρώ πως οι Κορίνθιοι το αναγνώρισαν με την απόφαση τους το 2019 που με ανέδειξε δήμαρχό τους . Γνωρίζετε και εσείς καλά πως οποιοσδήποτε σχεδιασμός στην Τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι υλοποιήσιμος σε μια μόνο θητεία λόγω της γραφειοκρατίας κυρίως . Γνωρίζετε επίσης καλά διότι παρακολουθείτε από κοντά την δημοτική αρχή και έχετε εμπειρία δεκαετιών πως, ο σχεδιασμός μας είναι σε εξέλιξη. Έργα μικρά και μεγάλα εκτελούνται ενώ πολλά από αυτά έχουν δρομολογηθεί και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση τους . Η δεύτερη θητεία είναι ο χρόνος εκείνος που θα επιτρέψει σε εμένα και στην δημοτική μου αρχή να ολοκληρώσουμε όσα έχουμε στους Κορίνθιους δημότες δεσμευτεί. Έτσι μόνο θα μπορώ να είμαι ικανοποιημένος αλλά και ήσυχος μελλοντικά πως κατόρθωσα έχοντας την ευθύνη διοίκησης του δήμου Κορινθίων, να προσφέρω στον τόπο που ζω και αγαπώ, να δημιουργήσω όχι μόνο προϋποθέσεις εξέλιξης και ανάπτυξης αλλά απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα, στην ποιότητα ζωής, στην οικονομία, , στον ρόλο που ο δήμος Κορινθίων μελλοντικά θα έχει τουριστικά, επιχειρηματικά, αναπτυξιακά.

Ερώτηση: Κατονομάστε με τίτλους τα πέντε έργα της θητείας σας που θεωρείτε κομβικά για τον Δήμο.

Η ερώτηση σας είναι ιδιαίτερα εύκολη διότι ως δημοτική αρχή κατορθώσαμε να δώσουμε λύσεις σε μείζονος σημασίας ζητήματα του δήμου που για χρόνια έμεναν στάσιμα, ζητήματα που αλλάζουν την οικονομία του δήμου, την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα, την προοπτική του.
  

1. Ανάπλαση και ενοποίηση παραλιακού μετώπου: Η Κόρινθος δεσμευτήκαμε θα στρέψει το βλέμμα της στην θάλασσα και το υλοποιούμε. Από τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου έως το Κανταρέ τα έργα που έχουν εκτελεστεί και όσα εκτελούνται αλλάζουν την προοπτική της Κορίνθου, ενισχύουν το τουριστικό της αποτύπωμα, ωθούν την επιχειρηματικότητα. Δείτε πως άλλαξαν οι παραλίες καλάμια ,Κανταρέ Ποσειδωνία Αλμυρή Κόρφος που έλαβαν πιστοποιήσεις γαλάζιας σημαίας .

2. Πολεοδόμηση Στρατοπέδου: Το στρατόπεδο αποδίδεται στην πόλη. Οι ενέργειες μας οδηγούν στην απομάκρυνση των δομών σύμφωνα με τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού , στην πολεοδόμηση με την έκδοση ΦΕΚ εντός του επομένου διμήνου και την πολυποίκιλη αξιοποίηση της έκτασης με την συμφωνημένη παραχώρηση στο δήμο της μισής περίπου έκτασης .

3. Περιφερειακή αγορά Λεχαίου: Ο χώρος παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στο δήμο , μετατρέπεται μετά τις δικές μας επιτυχείς διαπραγματεύσεις και επαφές σε βιοτεχνολογικό πάρκο.

Νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας, νέα προοπτική. Η σύμβαση με τον ανάδοχο βρίσκεται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου από το ελεγκτικό συνέδριο και θα υπογραφεί αμέσως μετά τη σχετική έγκριση .
  

4. Αποχετευτικό δίκτυο Άσσου – Λεχαίου: Είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο και δημοπρατείται από την δημοτική μας αρχή εντός του Δεκεμβρίου .

Πρόκειται για την επέκταση και αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού που εξυπηρετεί τρεις όμορους δήμους, Κορινθίων , Λουτρακίου Περαχώρας Αγ Θεοδώρων και αποχέτευση Άσσου Λεχαίου Περιγιαλίου συν μέρους του δήμου Βέλου – Βόχας με δίκτυα αποχέτευσης μήκους 120 χιλιομέτρων . Η χρηματοδότηση ξεπερνά τα 60 εκ ευρώ.

5. Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα: Δίνουμε με την αγορά του οικοπέδου των 26 στρεμμάτων και την βάση για τη δημιουργία νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στα σωματεία, τους κατοίκους, τους αθλητές την ανάσα που αναζητούσαν για χρόνια. Ένα έργο για τις επόμενες γενιές που ήταν υποχρέωση και δέσμευση μας!

Θα μου επιτρέψετε να περιλάβω στα παραπάνω ως 6ο σημείο την κεντρική πλατεία της Κορίνθου αφού η διαπραγμάτευση που έγινε από την δική μου δημοτική αρχή στην αρχή της θητείας οδήγησε στο να μην έχουμε στο κέντρο της πόλης μια τεράστια τρύπα, ότι δηλαδή παρέλαβα, που θα είχε επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας. Όσο και αν διαφωνούν κάποιοι, το έργο ξεμπλόκαρε, δεν οδηγήθηκε σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες, παραδόθηκε στους πολίτες και πολύ σύντομα με τις οριστικές παρεμβάσεις που θα γίνουν θα λάβει την τελική της μορφή.

Ερώτηση: Γιατί πρέπει να σας ψηφίσουν και δεύτερη φορά οι δημότες; 

Θα ήθελα να αλλάξω την λέξη «πρέπει» που χρησιμοποιήσατε. Θέλω οι δημότες να με ψηφίσουν γιατί με εμπιστεύονται. Η εμπιστοσύνη τους ξέρετε είναι για εμένα ακρογωνιαίος λίθος. Αν οι δημότες εμπιστεύονται τον δήμαρχο τους , εμπιστεύονται την κρίση του, τα λόγια του, τις επιλογές του. Αυτό επιθυμώ και βαθιά μέσα μου πιστεύω πως οι Κορίνθιοι βλέπουν στο πρόσωπο μου έναν δήμαρχο που τηρεί το λόγο του, που δεν υπόσχεται χωρίς να μπορεί να υλοποιήσει, έναν δήμαρχο που έχει την πόρτα του ανοιχτή, έναν δήμαρχο που εργάζεται πολλές ώρες ακόμα κι αν αυτό του έχει στοιχίσει στην προσωπική επαφή με τον κόσμο, έναν δήμαρχο που κατόρθωσε να συνεργαστεί με πολλά και διαφορετικά στελέχη ώστε ο δήμος να μην είναι δέσμιος της απλής αναλογικής, έναν δήμαρχο που έχει αφιερωθεί στο καθήκον που του ανατέθηκε το 2019 και δεν παρέκκλινε από αυτό ακόμα και σε δύσκολες, πολύ δύσκολες στιγμές που προέκυψαν. Έλεγα προεκλογικά πως θέλω να μπορώ να κοιτάζω τους δημότες στα μάτια και χαίρομαι πολύ που σήμερα μπορώ να σας πω πως αυτή η δυνατότητα δεν έχει αναιρεθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια