Header Ads

Μητροπολιτικά νέα (Φ.1817)

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.
   


Η 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, έχει ορισθεί και ως ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε, πλαισιούμενος από τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου και τους Διακόνους του, την Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, την επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον στον περίβολο του Ι. Ναού, όπου έλαβε χώρα και η κατάθεση στεφάνων από τις Τοπικές Αρχές.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Αντισυνταγματάρχης κ. Γρηγόριος Μπερτάκης ομιλών για την σπουδαιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για την μικρή Χώρα μας, ενώ ο Σεβασμιώτατος, στον σύντομο λόγο του, επεσήμανε ότι η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, που εορτάζει σήμερα, πάντοτε θα σκεπάζει τον φιλόχριστο Στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που έχουν αφιερωθεί στην προστασία της Πατρίδας μας μαχόμενοι «υπέρ βωμών και εστιών». Οι δε απειλές πολέμου, από την γείτονα Χώρα, μέσω μάλιστα του γνωστού τούρκικου τραγουδιού «θα ‘ρθω μια νύκτα», απαντώνται από την Εκκλησία μας με την γνωστή ελληνική παροιμία «της νύκτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά…». Ελάτε επομένως, όπως άλλοι κομπορρημονούντες και «κοκορόμυαλοι» στο παρελθόν, και θα εισπράξετε αυτό ακριβώς που αξίζετε, χωρίς αυτή η τοποθέτηση να αποτελεί απειλή, παρά μόνον ευχή και προσευχή για φωτισμό της διαχείρισης της κρίσης από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία και των δύο Χωρών.

Το παρόν στην Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσαν ο Υφυπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, και κ. Γεώργιος Ψυχογιός, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστάσιος Γκιολής, και κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Διοικητής της Φρουράς Κορίνθου και της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου Ταξίαρχος, κ. Χαράλαμπος Ακρίβος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Χαράλαμπος Τετράδης, ο Λιμενάρχης Κορινθίας Υποπλοίαρχος κ. Παναγιώτης Κοντός και πλήθος Αξιωματικών και Υπαξιωματικών!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΟΥ Λ/Χ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ. κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟΥ & ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ κ. ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΜΕΛΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
   


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, ο Αντιπλοίαρχος, κ. Παναγιώτης Κοντός, Λιμενάρχης Λ/Χ Κορίνθου και ο Υποπλοίαρχος κ. Παύλος Γέμελας, Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου συναντήθηκαν με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, οι Ιεράρχες, ο κ. Λιμενάρχης και ο κ. Διοικητής αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για υπηρεσιακά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά θέματα ως και για τα της επερχομένης εορτής του Προστάτου του Σώματος Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον κ. Λιμενάρχη και τον κ. Διοικητή για την ευγενική επίσκεψή τους δίδοντας τους αναμνηστικά δώρα και το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου (Φούντα) με τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», το οποίο εξέδωσε η Ι. Μητρόπολή μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.





Δεν υπάρχουν σχόλια