Header Ads

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ (Φ.1816)

Με την αναγγελία δημιουργίας ενός από τα καλύτερα Σκοπευτήρια της Ευρώπης. Αφού κινήθηκε δραστήρια για την παραχώρηση της έκτασης του Πεδίου Βολής (πρώην 6ου Σ.Π.), ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Σκοπευτικού Ομίλου Κορίνθου και ετοιμάζεται πυρετωδώς για Σκοπευτικούς και Ελλαδικούς - Διεθνείς Αγώνες για την επομένη χρονιά…

  


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ !...

Στα 3 καλύτερα σκοπευτήρια της Ευρώπης θα συγκαταλέγεται το σκοπευτήριο της Κορίνθου με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που γίνονται στο χώρο. «Από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκα στο αίτημα του σκοπευτικού ομίλου κατανοώντας πως ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται είναι μεγάλος όπως επίσης και το πλήθος των διοργανώσεων που πραγματοποιούνται και μπορούμε ως Κόρινθος να διεκδικήσουμε και να φιλοξενήσουμε, έχοντας βεβαίως μια υποδομής κατάλληλη και με όλε στις προϋποθέσεις».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος από την ανάληψη των καθηκόντων του δήλωσε συμπαραστάτης του σκοπευτικού ομίλου, η παραπάνω δήλωση είναι χαρακτηριστική, κυρίως διότι 3 χρόνια μετά η δήλωση αυτή μετουσιώνεται σε έργα. Οι παρεμβάσεις στο σκοπευτήριο της Κορίνθου είναι σε εξέλιξη, ήδη έχουν φιλοξενηθεί διοργανώσεις στον χώρο . Ωστόσο η μεγάλη διοργάνωση του επόμενου Σεπτέμβρη είναι εκείνη που θα δώσει στην Κόρινθο την τεχνογνωσία για μελλοντικές ανάλογες εκδηλώσεις. Ο Λόγος για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Handgun με συμμετοχή πλέον των 2.000 αθλητών που θα βρεθούν στην Κόρινθο για δυο εβδομάδες. Διοργάνωση που αναμφισβήτητα θα στρέψει τα βλέμματα του κόσμου στην πόλη αλλά και θα αποτελέσει μια σημαντική οικονομική βοήθεια. Οι επισκέπτες, αθλητές και συνοδοί με την αποχώρηση τους θα μετατραπούν σε πρεσβευτές της πόλης σε όλο τον κόσμο!

Ο Δήμαρχος βρέθηκε στο χώρο του σκοπευτηρίου προκειμένου να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Ενημερώθηκε από το εργολάβο και τον επιβλέποντα δηλώνοντας ικανοποιημένος από την εξέλιξη που καταγράφεται.

«Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και οι προσδοκίες μας μεγάλες για να φιλοξενήσουμε σημαντικούς σκοπευτικούς αγώνες , όπως είναι η πανευρωπαϊκή διοργάνωση τον επόμενο Σεπτέμβριο. Τα έργα που μετατρέπουν τον παλιό σκουπιδότοπο του Πεδίο Βολής Κορίνθουσε ένα σύγχρονο σκοπευτήριο συνεχίζονται, έχουμε την τύχη να έχουμε έναν εξαιρετικό εργολάβο τον κ. Μήλιο και βεβαίως έναν ακούραστο επιβλέποντα τον κ. Κελαιδάκη ο οποίος ακούραστος σε καθημερινή βάση στον χώρο προκειμένου όλα τα ολοκληρωθούν στην ώρα τους και να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε περισσότερους από 2.000 επισκεπτών τον Σεπτέμβριο του 2023 στο σκοπευτήριο της Κορίνθου, ένα από τα τρια καλύτερα της Ευρώπης με την ολοκλήρωση του».
  

Ο Γιάννης Κελαιδάκης από την πλευρά του επεσήμανε την συνεχή στήριξη και βοήθεια του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τηρεί τις υποσχέσεις του.» Για την ανακοίνωση της διοργάνωσης βρέθηκε στην Κόρινθο τον Μάιο ο Πρόεδρος της I.P.S.C κ. Vitaly Cryusin ο οποίος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ.Αθανάσιο Παπαγεωργίου και τον κ.Κελαιδάκη ανέφερε πως «Η Κόρινθος επελέγη ως το καλύτερο μέρος της Ευρώπης για την φιλοξενία του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Handgun».

«Είναι μια ακόμα διοργάνωση που θα προσφέρει στον δήμο μας την εξωστρέφεια που επιδιώκουμε, θα συμβάλει στην τουριστική προβολή του και βεβαίως θα αποτελέσει θεμέλιο για την φιλοξενία και άλλων ανάλογων ή και μεγαλύτερων διοργανώσεων» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων από την πλευρά του.

Στην διοργάνωση αναμένεται να μετάσχουν 1200 σκοπευτές , 200 κριτές και βοηθοί , 2.000 συνολικά επισκέπτες από όλον τον κόσμο για περίπου τρείς εβδομάδες στην Κόρινθο. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης και η εικόνα θα μεταφερθεί μέσα από πολλά τηλεοπτικά Παγκόσμια δίκτυα σε όλο τον πλανήτη ενώ παράλληλα τεράστια θα ε ίναι και η προβολή στα sosial media.





Δεν υπάρχουν σχόλια