Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1816)

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Οι καιροί επιτάσσουν ομόνοια και εθνική συνοχή…


Η Ελληνική κοινή γνώμη τα έχει κυριολεκτικά χαμένα από αυτά, που συμβαίνουν στο Ελλαδικό Πολιτικό περιβάλλον, σε σχέση με τα παγκόσμια γεγονότα και τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο. Ειδικότερα όμως μεγάλη σημασία δίνουν οι πολίτες για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αν θα πούμε παραφρασμένη την παροιμία ως «Δύο γάιδαροι μαλώνουν στον ίδιο αχυρώνα» δεν θα είμαστε εκτός κι΄αυτό αφού πρόκειται για δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Η Βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή, οι παρευξείνιες και άλλες χώρες φλέγονται από τον παραλογισμό των ηγετών τους. Αυτό οφείλεται στην υποκίνηση από τις δυνάμεις του σκότους σε κατακτητικούς πολέμους διαρκείας και υποχρεωτικό εποικισμό των κατακτηθέντων κρατών. Μέσα σ΄αυτήν την ατμόσφαιρα της τεταμένης ανασφάλειας ήλθε και η λεγόμενη πανδημία του κορωνοϊού, που χειροτέρεψε την όλη κατάσταση.

Και μέσα σε όλα αυτά ήλθαν τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα, που άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια, η μηδαμινότητα των παντός είδους ηγεσιών κρατικών φορέων και που όλα γύρω μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με το φάσμα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου να είναι ορατό, με τον Τ. Ερντογάν να παίζει σκληρό πολεμικό παιχνίδι σε βάρος την Ελλάδος, προκειμένου να πετύχει εκλογικές και στρατηγικές επιλογές, μηδέ της ζωής του εξαιρουμένης, τα πράγματα δείχνουν από μόνα τους.

Την ώρα, που καταλύονται στο όνομα δήθεν της καλής γειτονίας το Σύνταγμα για τη Μακεδονία, η ελευθερία, η εκκλησία, η Δικαιοσύνη που σκυλεύεται βάναυσα με σκοπιμότητες μικροπολιτικής, η οικογένεια, η οικονομία, η επιχειρηματικότητα, η παιδεία, θεσμοί της κοινωνικής ζωής, οι πολιτικοί μερικών κομμάτων περί άλλα τυρβάζουν.

Η μάσκα του ελεύθερου κράτους και του ανθρώπου αποκαλύπτεται και γίνεται όλο και περισσότερο ζοφερό το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά και του Ελληνισμού.

Την ώρα, που η ανθρωπότητα βρίσκεται «επί ξηρού ακμής» σε έναν προφητικό Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Ελλάδα φυσικά βιώνει τα επίχειρα της πανδημίας της «Αναγέννησης», που επιχειρεί επιτυχώς η Κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη, εδώ στην χώρα την Ελληνική, για άλλη μια φορά παρουσιάζεται το παράδοξο, αλλά σύνηθες φαινόμενο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασχολούνται με την παραπολιτική δίνοντας επιχειρήματα «Αποσταθεροποίησης» της Ελληνικής Κυβέρνησης σε ξένα εχθρικά κράτη και πολλαπλά συμφέροντα. Οι καιροί επιτάσσουν ομόνοια και εθνική συνοχή… 

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια