Header Ads

Πολιτικό και παραπολιτικό περισκόπιο (Φ.1815)

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 
Σύμφωνα με δημοσίευση στο Newsbomb.gr, η χώρα της Λιβύης εξετάζει τη δημιουργία δύο αγωγών φυσικού αερίου προς την Ελλάδα και την Αίγυπτο.
Ανοικτό εμφανίζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ενδεχόμενο να υπάρξει ενεργειακή διασύνδεση μεταξύ της Ελλάδας και της Λιβύης. Όπως σημείωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ γενικά συνεχίζουν να υποστηρίζουν έργα, που προωθούν την ενεργειακή διασύνδεση της Αν. Μεσογείου και της Βόρ. Αφρικής με την Ευρώπη. Διευκρινίζει ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις συνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς εκτιμά ότι βοηθούν στην διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης και ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια. Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου της Λιβύης Φαρχάτ Μπενγκντάρα δήλωσε ότι η χώρα εξετάζει την δημιουργία δύο αγωγών φυσικού αερίου προς την Ελλάδα και την αιγυπτιακή πόλη Νταμιέτα. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός αγωγού που θα συνδέει την Ελλάδα με τη Λιβύη, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι «είναι μακροχρόνια πεποίθησή μας ότι η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

 
Για άλλη μια φορά, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς
Στολτενμπεργκ, απέφυγε να καταδικάσει τις τουρκικές προκλήσεις, ακολουθώντας την πεπατημένη των ίσων αποστάσεων, για να μην πούμε της τουρκοφιλίας. Επί τοις ουσίας ενθαρρύνοντας την τουρκική προκλητικότητα, τοποθετήθηκε για άλλη μια φορά στο θέμα των ελληνοτουρκικών, κάνοντας λόγο για «διαφορετικές απόψεις» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κι αυτό, λίγες ώρες μετά τις ανυπόστατες κατηγορίες Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα, είναι αυτή που «κάνει τις επιθετικές ενέργειες».


«Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούν τις συνομιλίες τους.». Κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, όπου το όνομα του Νίκου Δένδια αναφέρεται στον κατάλογο των ονομάτων που -σύμφωνα με το δημοσίευμα- ήταν θύμα υποκλοπών από το «παρακράτος Μητσοτάκη».

Η παρέμβαση Τσίπρα στην εκδήλωση των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία με θέμα τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπέρ της άμεσης επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Ανατολική Μεσόγειο τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η Ελλάδα δικαιούται και οφείλει να προβεί άμεσα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ακριβώς έχει ήδη πραγματοποιήσει η Τουρκία στην ίδια περιοχή.
Εύλογα η ερώτηση γιατί δεν το έκανε ο ίδιος όταν ήταν στην εξουσία;

Τη δική του εκδοχή για την υπόθεση των υποκλοπών έδωσε στον ΣΚΑΙ ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης. Μεταξύ άλλων, επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα. Αναλυτικά τόνισε: «Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία (σσ. Μανωλίδου, σύζυγός του).
Μου θυμίζει τη σκευωρία της υπόθεσης Novartis, όπου κατηγόρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα επίσης με τις ίδιας ποιότητας «στοιχεία. Αθωωθήκαμε πανηγυρικά. Αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία είναι δύο πηγές που λέει ότι έχει ο δημοσιογράφος. Εγώ απαντώ ότι έχω τέσσερις πηγές και λέω ότι ο Τσίπρας παρακολουθούσε άλλους 500. Αυτή την δουλειά θα κάνουμε στην Ελλάδα; Ο Τσίπρας έχει ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα από το πάθος του να γυρίσουν στις καρέκλες, στην εξουσία σπρώχνουν τη χώρα στη λάσπη και το βούρκο. ΄Ετσι θα πάμε σε εκλογές;».

 
Στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών
της Αμερικής βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής του Νομού μας Χρίστος Δήμας ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής με στόχο την εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυων επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.
Μαζί με τον κ. Δήμα βρίσκεται ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιαννης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλης. Μάλιστα ρεπορτάζ για την σημαντική αυτή αποστολή είδαμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Alpha, του Star και άλλων μεγάλων καναλιών. Στο επόμενο φύλλο μας θα αναφερθούμε αναλυτικά.

 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας
, εφαρμόζει κατά γράμμα την παροιμία που λέγει ο θυμόσοφος Ελληνικός Λαός:
«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Θα με ρωτήσετε γιατί το λέγω αυτό; Να σας λύσω την απορία. Βρισκόμαστε στην αρχή του χειμώνα και ως εκ τούτου, υποτίθεται χωρίς ξένες παρεμβολές, οι πυρκαγιές δασών δύσκολα καίνε το δασικό μας πλούτο. Ο κ. Νίκας, παρά ταύτα, δεν περιμένει την τελευταία στιγμή να λάβει μέτρα για την προστασία των δασών της Περιφέρειας. Την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας δασών στην Περιφέρεια!...

 
Μετά από όλη την περιπέτεια
, που υπέστη στην Τουρκία, που του απαγόρευσαν την είσοδο στην Ελλάδα βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας από το πρωί της Κυριακής. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τον παρέλαβε με το κυβερνητικό αεροσκάφος, όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, επιστρέφοντας από το Άμπου Ντάμπι.
Σε ανάρτησή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρει ότι «λίγο πριν από τη 01:00 χθες αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο, Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά».

Η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αρμόδια για την Κορινθία, Αθηνά Κόρκα, κινείται δραστήρια προς κάθε κατεύθυνση και τιμάει με την παρουσία της τις περισσότερες προσκλήσεις φορέων του Νομού μας, που απευθύνονται προς αυτήν. Αυτό δεν το κάνει για άλλο λόγο, αλλά από τη βεβαιότητα της ανάγκης να τιμήσει την εθελούσια προσφορά των πολυπληθών πολιτιστικών και Σωματειακών φορέων της Κορινθίας.
Είναι μια συνήθεια συνδεδεμένη με τον χαρακτήρα της, γιατί η Αθηνά είναι σταθερή στις βασικές Ελληνοχριστιανικές Αρχές, που μας δίδαξαν οι αιώνες!...

 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος,
τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια την επικοινωνία του με τους δημότες. Με απλά λόγια κάνει στην πράξη αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά. Μέσα στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή Κορινθίων εξέδωσε ένα περιοδικό με το έργο του Δημάρχου και των συνεργατών του είτε είναι αυτοί εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είτε μόνιμο προσωπικό του Δήμου.
Το έλαβα, το διάβασα και μου άρεσε διότι, αν και δημοσιογράφος πολλά από τα έργα και τις ημέρες της τριετίας δεν τα γνώριζα. Πολύ σπουδαίο, σημαντικό και ενημερωτικό το έργο του Δημάρχου. Ο Βασίλης, ξέρει τι κάνει και οδηγεί τον Δήμο προς το μέλλον με όραμα και ελπίδα!...

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στις δημοσιευμένες διακηρύξεις έργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έβγαλα κάποια συμπεράσματα. Μεταξύ τούτων ήταν και η επισήμανση πως ο μικρός, αλλά ιστορικός Δήμος Νεμέας με Δήμαρχο τον Κων/νο Φρούσιο, όχι μόνο δεν υστερεί σε Διακηρύξεις δημοπράτησης Δημοτικών Έργων, αλλά τουναντίον υπερτερεί σε αριθμό άλλων μεγαλυτέρων Δήμων. Θα μου πείτε και τι σημαίνει αυτό. Πολλά συμπεράσματα βγαίνουν, όπως π.χ. η ικανότητα Δημάρχου και Υπηρεσιών του Δήμου να προτείνουν μελέτες χρηματοδότησης έργων ή και αποφυγή «Απ΄ευθείας ανάθεσης σε εργολάβο». Ασήμαντα είναι;

Μου τηλεφώνησε Σικυώνιος αναγνώστης και μου είπε:
«Δεν ξέρω πού το πας. Τη μια γράφεις στα παραπολιτικά σου λόγια θετικά για τον Δήμαρχο Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο, την άλλη γράφεις και τα βάζεις με την ανυπαρξία αντιπολίτευσης, σαν να προωθείς εγρήγορση των νεοδημοκρατών, που δεν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πάρουν τη Δημαρχία στα χέρια τους. Πού το πας;…».
Του απάντησα, πως έχει δίκαιο.
Αναγνωρίζω πως ο Δήμαρχος έχει τα θετικά του, χωρίς να του κάνω όπως σε όλους αλόγιστη κριτική. Απλώς δεν βλέπω ομόνοια στις μειοψηφίες και παρουσία που προάγει το κοινό καλό των δημοτών…

Από τη Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην TV του Bloomberg : Για το θέμα των παρακολουθήσεων. Είναι ακριβές ότι δημοσιογράφοι και άλλοι παρακολουθούνταν; Κυρ. Μητσοτάκης: Απολύτως όχι. Έχω καταστήσει σαφές ότι το πρόσφατο δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα είναι απολύτως ψευδές. Ήμουν πολύ σαφής, αναγνωρίζοντας ότι στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά . Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, το έχουμε δει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες- και χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό κανονισμό για την αντιμετώπισή του. Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη…

 
Τη δυσαρέσκεια των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
στην PEGA προς την εισηγήτρια της εν λόγω επιτροπής Σοφί Ιν’τ Βελντ, εξέφρασε ο συντονιστής του E.Λ.Κ.(στην PEGA), Xουάν Ιγκνάσιο Ζόιντο στηλιτεύοντας τόσο τους χειρισμούς της, όσο και τη συμπεριφορά της. «Εξ ονόματος των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή PEGA, θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευσή μου για το γεγονός ότι τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν με τόσο σύντομη ειδοποίηση για τη συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαζόταν το σχέδιο έκθεσης για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Λυπούμαστε επίσης που τα μέλη έλαβαν το προσχέδιο λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου. Θεωρούμε έκπληξη το γεγονός ότι κάλεσε συνέντευξη Τύπου πριν καν ολοκληρώσει την έκθεση. Κατανοούμε την προσπάθεια και τον χρόνο που καταβλήθηκε σε μια τόσο μακροσκελή έκθεση, αλλά δεν πιστεύουμε ότι ο χρονικός περιορισμός πρέπει να αποτελεί δικαιολογία, καθώς προσφερθήκαμε επανειλημμένα να αναβάλουμε την προθεσμία και η εισηγήτρια αρνήθηκε να την παρατείνει επανειλημμένα. Αυτή η προσέγγιση δεν συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τα μέλη της Επιτροπής από την ίδρυση της PEGA».

Συνάντηση με τον πρόεδρο του πανεπιστημίου Columbia, Lee Bollinger είχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Ο Έλληνας υπουργός υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του Αμερικανικού ΑΕΙ και είχε συζήτηση μαζί τους για το μεταναστευτικό. Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε τις ελληνικές ενέργειες γύρω από το μεταναστευτικό, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη της Ε.Ε.. «Είμαι περήφανος, είπε, που ήμουν μέλος στη συνεδρίαση της ΕΕ τον Μάρτιο του 2022 που αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα για τους Ουκρανούς, μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν υπάρχουν σύνορα για τους Ουκρανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στις δομές των ασυνόδευτων ανηλίκων…

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Από τις πολλές «αυταπάτες», φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας ξεχνά… Αλλά οι πολίτες θυμούνται. Η διακυβέρνησή του ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Οικονομία της χώρας, αλλά και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωσε τα πάντα και αύξησε μόνο τα εισιτήρια. Άφησαν τις αστικές συγκοινωνίες υπό διάλυση, σε παρατεταμένη περίοδο αποεπένδυσης και εγκατάλειψης.
Δεν προσέθεσαν στον στόλο ούτε ένα λεωφορείο, δεν έκαναν ούτε μία πρόσληψη. Δεν πήραν όχι απλώς ούτε ρόδα, αλλά ούτε…μπουλόνι - κυριολεκτικά, αφού δεν έπαιρναν ούτε ανταλλακτικά. Αυτή την κατάσταση παραλάβαμε…

 
Το ΚΚΕ ζητάει
να οριστεί συνεδρίαση σύμφωνα με τα αιτήματα και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και καταθέτει και δικό του αίτημα, για τα πρόσωπα που θα πρέπει επιπροσθέτως να κληθούν να εξεταστούν. Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζητάει ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα. Σύμφωνα με τα αιτήματα και των άλλων κομμάτων.
Στην επιστολή του, ο κ. Συντυχάκης, που είναι μέλος της επιτροπής Θεσμών, ζητάει να οριστεί συνεδρίαση προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα σχετικά με τις παρακολουθήσεις …

 
Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς
, δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που έρχεται στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία ο Πρόεδρος τον επιλέγει μεταξύ των άμεσων σ υ ν ε ρ γ α τ ώ ν του στο κυβερνητικό του έργο. Έχω τη γνώμη ότι σ΄ αυτό συντείνει η ειδικότητά του ως επιστήμονα και το πλούσιο αυτοδιοικητικό του έργο, αφού έχει θητεύσει στη θέση του Προέδρου Κοινότητας και Νομάρχη, με χαρίσματα επικοινωνίας και αποδοτικότητας. Οι θέσεις που μέχρι σήμερα έχει υπηρετήσει, ως βουλευτής, ωφελούν τόσο την Πατρίδα μας, όσο και την Κορινθία!...

 
Έχεις δίκαιο,
μου είπε αναγνώστης της Φωνής μας, γι’αυτά που γράφεις και αφορούν τον συμπατριώτη μας Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κόλλια. Είναι αυτός που τον περιγράφεις λακωνικότατα και μέσα σε μερικές αράδες κειμένου τον ζωγραφίζεις πάντα, όπως και όλους, με θετικά σχόλια. Ο Κώστας είναι αξιόλογος και σταθερός στην ιδεολογία του. Εργατικότατος, καλός οικογενειάρχης και ενδιαφέρεται για το κοινωνικό σύνολο. Εργάζεται με χαμηλό προφίλ και είναι αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του και των συμπολιτών μας…

Γράφει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός, στο facebook τη Δευτέρα: «Ψυχογιός Γιώργος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: • Κάποιες αξίες είναι διαχρονικές. Μία από αυτές είναι το Θέατρο Περιγιαλίου. Στην εκπληκτική παράσταση, «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» του Αλεχάντρο Κασόνα, με συμβολισμούς, ανατροπές, ανθρωπιά, υπέροχους διαλόγους και ερμηνείες, αλλά πάνω απ’ όλα μεράκι για την τέχνη του θεάτρου και τη δυναμική του. Η ομάδα κάνει τη διαφορά και στο Περιγιάλι το ξέρουν καλά! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους/ες! Καλή συνέχεια και την επόμενη βδομάδα! ». Και θεατρόφιλος ο Γιώργος!..

Η Μαριλένα Σούκουλη, πρώην βουλευτής και νυν Ειδική Σύμβουλος στους άμεσους συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πού θα είναι υποψήφια, με ρώτησε φίλος αναγνώστης από την Κόρινθο. Θα πάει για Βουλευτής ή για Περιφερειακή Σύμβουλος; Του απάντησα πως δεν έχω κάποια πληροφόρηση πάνω σ΄αυτό το ζήτημα, αλλά «Γιατί ρωτάς;». Και μου ανταπάντησε με σοβαρότητα: Γιατί εκτιμώ τον αγώνα της για τα κοινά και θέλω να ξέρω πού θα επικεντρώσω την ψήφο μου στις επερχόμενες εκλογές του επομένου έτους… Κάνε λίγο υπομονή του είπα και από τις αρχές του 2023 θα δούμε τι θα αποφασίσει…

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αρμόδιος Υγείας Προνοίας, Αλληλεγγύης και πρώην Νομάρχης, Αναστάσιος Γκιολής, δεν ξεχνάει το ενδιαφέρον του για τον σ υ ν ά ν θ ρ ω π ο και τους συναδέλφους του. Τη Δευτέρα, μου είπε φίλος, εθεάθη στο Νοσοκομείο υποκινούμενος από ενδιαφέρον σε επεισόδιο υγείας συμπολίτη μας. Εκεί βρήκε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και να πληροφορηθεί για την εν γένει κατάσταση του Νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο έχει υπηρετήσει… Δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε!

Ο Δήμος Βέλου Βόχας με ανακοίνωση του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου ενημερώνει τους δημότες ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ελέγχου λειτουργίας του νέου δικτύου αποχέτευσης στην Κοινότητα Βέλου και το δίκτυο παραδίδεται προς άμεση χρήση. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Βέλου Βόχας, σας γνωστοποιεί ότι θα πρέπει να προσέλθετε στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου στο Ζευγολατιό για την υποβολή αίτησης σύνδεσης των ακινήτων σας με το δίκτυο αποχέτευσης, ώστε να εκδοθεί η απαραίτητη άδεια σύνδεσης. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τις βρουν στο facebook Δήμου ή να ρωτήσουν στα τηλέφωνα:
2741360537, 2741360539

Το σήμα κατατεθέν του Ξυλοκάστρου είναι διαχρονικά ο Πευκιάς, το πυκνό δάσος στην είσοδο της πόλεως από την Κόρινθο, δίπλα στο κύμα.
Ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, τηρώντας το ενδιαφέρον του συνεχίζει την απαραίτητη προστασία του δάσους. Ιδού η φετινή ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 9/11/2022 θα ξεκινήσουν ψεκασμοί από εδάφους στο αισθητικό δάσος του Πευκιά για την καταπολέμηση της πιτυόκαμπης. Ο ψεκασμός θα πραγματοποιηθεί με βιολογικό σκεύασμα του βακίλου Θουριγγίας, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, τα ζώα και τα έντομα. Επειδή όμως υπάρχει ο κίνδυνος αλλεργιών, συνιστάται να μην εισέρχεστε στον χώρο.»

Πάει τρελάθηκαν οι διοικούντες την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, αφού ετοιμάζονται σε μια πόλη και Δήμο σαν τη Λουτρόπολη να βάλουν λουκέτο και στο Υποκατάστημα Λουτακίου. Λες και δεν εκμεταλλεύονται τις συντάξεις και τον πακτωλό χρημάτων από μισούς εκ των εργαζομένων και επιχειρήσεων. Η ΄Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας, ο Σύλλογος Επισιτιστικών Λουτρακίου «ο Ξένιος Ζευς», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λουτρακίου και ο Σύλλογος Εμπόρων και Βιοτεχνών Λουτρακίου, διαμαρτύρονται για το επικείμενο κλείσιμο τους υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Λουτράκι. Με τη συμπαράσταση του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη βεβαίως, βεβαίως..

Δεν υπάρχουν σχόλια