Header Ads

Απολογισμός 3ης χρονιάς της Δημοτικής Αρχής Κορινθίων /Φ.1812

  

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ με τους πολίτες με παρακαταθήκη τις μεγάλες επιτυχίες της 1ης τριετίας». Με αυτόν τον τίτλο άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας 17.10.2022 η δημοτική μας αρχή να πραγματοποιεί τον απολογισμό της 3ης χρονιάς της θητείας της. Έτσι έχει υποχρέωση να πράξει και έτσι πράττει με σεβασμό στους πολίτες και στην συνταγματική μας υποχρέωση. Τα τρία αυτά χρόνια είναι μια χρυσή τριετία χρηματοδοτήσεων για τον Δήμο Κορινθίων. Τα 94,8 εκατ. ευρώ για νέα έργα έχουν εγκριθεί από προγράμματα Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Έχουν υποβληθεί ακόμη 30 εκατ. ευρώ προτάσεις για αναπτυξιακά δημοτικά έργα και αναμένεται να εγκριθούν… Όπως εκτιμούμε, εμείς, όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας του Δημάρχου, που έχει από την επιτυχημένη θητεία του στο Επιμελητήριο και τη Διαχειριστική Αρχή, που ήταν Πρόεδρος. ΄Επαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για τον Δήμο Κορινθίων!..


Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ…
  

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για όσα έχουμε πετύχει, είπε ο Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα. Με πολλή δουλειά και ατελείωτες ώρες καθημερινής ενασχόλησης, ώρες που στέρησαν από τον Δήμαρχο την επαφή, που θα επιθυμούσε να έχει με τους πολίτες και οι πολίτες με εκείνον.

Όσα πετύχαμε, όμως, οι πρωτοφανείς χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν τα 100 εκ ευρώ και τα επιπλέον 30 εκ ευρώ που έχουν κατατεθεί ως προτάσεις και αναμένουν εγκρίσεις, απαιτούσαν την συνεχή παρουσία, επαφή και συνεργασία του δημάρχου και των συνεργατών του με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.

Το αποτέλεσμα δείχνει πως η Κυβέρνηση, τα υπουργεία, οι φορείς χρηματοδότησης εμπιστεύονται τον Δήμαρχο Κορινθίων!
 

Τον τελευταίο χρόνο πετύχαμε πολλά και εσείς, οι πολίτες του δήμου Κορινθίων τα βλέπετε καθημερινά. Ενδεικτικά:

1. Το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού έχει ήδη υπογραφεί. Ο ανάδοχος ξεκινά εργασίες τον Ιανουάριο και το Πάσχα παραδίδει το έργο 2.Κατασκευάζεται νέος πεζόδρομος που θα ενώσει την Ιωνία (Συνοικισμό) με το κέντρο της Κορίνθου, το έργο είναι σε εξέλιξη 3.Όλα τα πεζοδρόμια της Κορίνθου θα ανασκευαστούν, αναμένουμε έγκριση σε χρηματοδότηση 2,8 εκ ευρώ.

4.Την επόμενη εβδομάδα δημοσιεύεται η διακήρυξη για τα ψηφιακά υδρόμετρα, το έργο θα αντιμετωπίσει τις διαρροές και τις κλοπές στο δίκτυο νερού.

5.Η διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης της αποχέτευσης στην ΔΕ Άσσου Λεχαίου και της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού δημοσιεύονται την επόμενη εβδομάδα Έργα υποδομής και ασφάλειας για τον δήμο μας, έργα -απαίτηση των πολιτών- που υλοποιούνται, αλλά και έργα που για δεκαετίες έμεναν στα συρτάρια, εμείς κατορθώσαμε και τα λύσαμε, εμείς κατορθώσαμε και τα αντιμετωπίσαμε.
 

6. Πολεοδόμηση στρατοπέδου: Βρισκόμαστε στο στάδιο της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος. Στον δήμο παραχωρείται πλέον του 50% της έκτασης και οι δομές απομακρύνονται.

7.Περιφερειακή αγορά Λεχαίου: Έως τις 11 Νοεμβρίου κατατίθενται οι προτάσεις για την δημιουργία του βιοτεχνολογικού πάρκου.

8.Δημοτικά σφαγεία: Στο τέλος του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία της νέας διακήρυξης για την αξιοποίηση τους.

9.Παραλιακό μέτωπο: Είμαστε στο τελικό στάδιο παραχώρησης από την ΕΤΑΔ, απομένει η εκτίμηση των ορκωτών λογιστών για το τίμημα παραχώρησης. Η αξιοποίησή του περιλαμβάνει ανάπλαση και δημιουργία μαρίνας.

10.Σταθμός Τραίνου: Σε 15 μέρες έχουμε ανάδοχο και η ανάπλαση του σταθμού και της εισόδου της πόλης ξεκινά.

11.Κεραμιδάκι : Βρισκόμαστε σε τελική φάση για την υλοποίηση της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου κατά 450 μέτρα.

Η πανδημία υπήρξε και για το δήμο μας ανάχωμα στην εξέλιξη των όσων επιθυμούσαμε να πράξουμε ΟΜΩΣ Σταθήκαμε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας ενισχύοντας τις δομές. Το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ επεκτάθηκε, δημιουργήθηκε το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα στέγασης αστέγων, ενισχύθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, δημιουργήθηκε ΚΕΠ υγείας. Είμαστε στην τελική φάση της λειτουργίας του.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ με επιτυχία στις περιπτώσεις των έκτακτων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον δήμο μας.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ με επιτυχία το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην άρδευση των παραγωγών μας.

ΛΥΣΑΜΕ χρόνια προβλήματα στην Πολεοδομία.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΜΕ τον δήμο και το δημοτικό συμβούλιο αποτελεσματικά παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν από την πανδημία και την απουσία μεγάλου μέρους του προσωπικού.
 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ το τουριστικό προϊόν της πόλης.

Στρέψαμε το βλέμμα στο μέλλον βάζοντας στα 3 αυτά χρόνια ισχυρά θεμέλια για την προοπτική, την ανάπτυξη και την ευημερία Είμαι περήφανος για όσα έχουμε πετύχει ως σήμερα. Περήφανος για την ομάδα της οποίας ηγούμαι και τους ευχαριστώ όλους για την παρουσία, την προσφορά και την στήριξη τους! Συνεχίζουμε με εντατικότερους ρυθμούς και πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε σε εσάς, τους πολίτες, τα όσα σχεδιάζουμε για τον επόμενο χρόνο!

Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στις επόμενες γενιές. Και όχι στις επόμενες εκλογές! Κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος… Για την υποδειγματική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αντώνη Κυριαζή στην διάρκεια του απολογισμού της 3ης δημαρχιακής χρονιάς, το απόγευμα της Δευτέρας 17.10.22 από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων .

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ.Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ τον δήμαρχο, τους συνεργάτες μου και τους δημοτικούς συμβούλους για την μέχρι σήμερα παρουσία και συνεργασία τους, Προβλήματα που υπήρχαν στην διάρκεια του πρώτου χρόνου ξεπεράστηκαν, το διαπιστώνετε όλοι, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τις παρατάξεις του συμβουλίου. Στα σοβαρά θέματα υπάρχει σύμπνοια και πλειοψηφία κι αυτό είναι πολύ σημαντικό όπως καταλαβαίνετε για την πορεία του δήμου μας. Ευχαριστώ τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων και των σχολικών επιτροπών για την καθημερινή τους παρουσία και επίλυση των προβλημάτων των πολιτών» ανέφερε ο πρόεδρος του σώματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια