Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1812

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Λειτουργούν οι «σφραγίδες» των κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ.;

Στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως στόχος του «γαλάζιου» κόμματος είναι η αυτοδυναμία.

«Αποζητούμε την αυτοδυναμία διότι την επόμενη μέρα η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις και μπορούμε να οδηγήσουμε το σκάφος της πατρίδας μας με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά μιας παγκόσμιας γεωπολιτικής πραγματικότητας, η οποία, δυστυχώς, συνέχεια αλλάζει.

Αυτόν τον αγώνα, λοιπόν, φίλες και φίλοι, σας διαβεβαιώνω ότι θα τον δώσουμε όλοι μαζί. Με το κόμμα, αγαπητέ Παύλο, αγαπητέ Στέλιο, αγαπητέ Γιάννη, μπροστάρη σε αυτήν την προσπάθεια. Ξέρετε, για εμένα, όταν πηγαίνω περιοδείες είναι μια ανακούφιση, είναι μια αίσθηση σιγουριάς να γνωρίζω ότι η προετοιμασία έχει γίνει σωστά.

Ότι τα κομματικά μας στελέχη έχουν κάνει την κινητοποίηση που πρέπει και ότι το κόμμα την κρίσιμη στιγμή -και η πιο κρίσιμη μάχη είναι πάντα η μάχη της κάλπης- θα είναι εκεί. Θα είναι μπροστάρης, θα βάλει πλάτη, θα κάνει τα εύκολα, θα κάνει τα δύσκολα και τελικά το κόμμα είναι αυτό το οποίο θα μας οδηγήσει σε μία ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας τους επόμενους δύσκολους μήνες….».

Διαβάζοντας αυτό το ρεπορτάζ προβληματίστηκα όχι για την τελική νίκη που την θεωρώ σίγουρη νίκη, αλλά για την ανυπαρξία των κομματικών δημοτικών Οργανώσεων και της υπεύθυνης Νομαρχιακής Επιτροπής. Υποτίθεται ότι εργάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή κομματικά, καθοδηγεί και εποπτεύει στέλνοντας συμπεράσματα από τις κομματικές δραστηριότητες.

Εάν προσωπικά ως πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας, που είμαι εκδότης εφημερίδας, δεν βλέπω να γίνεται κάτι, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να περάσει στην κοινή γνώμη ο πολιτικός λόγος της Κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη; Υπάρχει Επόπτης, που περνάει περιοδικά να δει, αν λειτουργούν οι «σφραγίδες» των κομματικών οργανώσεων; Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τα λόγια έγιναν πράξη στο Ελληνικό…

Όπως γράφει η Βίκυ Σαμαρά στη newsbomb της 17.10.2022, Για μία νέα εποχή στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό. “Ξεκινά και επισήμως το έργο του Ελληνικού, ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας. 27 μήνες από την έναρξη των πρόδρομων εργασιών όταν και πάλι βρέθηκα εδώ διαπιστώνω με χαρά ότι ήδη το χρονοδιάγραμμα τηρείται, αλλά και ότι οι αλλαγές γύρω μας είναι εμφανείς. Και είμαι σίγουρος ότι η σημερινή εκδήλωση θα δώσει μία νέα ώθηση στην πρόοδο του έργου”, ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης. Παραδέχθηκε πως το περίφημο σύνθημα για τις μπουλντόζες στο Ελληνικό έχει ακουστεί πολλές φορές, αλλά δήλωσε: “Σήμερα δεν θα το επαναλάβουμε, γιατί τα λόγια έγιναν πράξη και στη θέση τους πλέον υπάρχει χειροπιαστή πραγματικότητα. Για να το πω διαφορετικά: Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάνουμε”.

“Αυτό το εμβληματικό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Λύσαμε τα πραγματικά τεράστια - μεγαλύτερα από αυτά που περιμέναμε - προβλήματα που κληρονομήσαμε, υπερβαίνοντας νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ανατρέποντας παρωχημένες ισορροπίες, αλλά και βαλτωμένες αντιλήψεις”. Έκανε λόγο μάλιστα για ένα κουβάρι που τελικά πέτυχαν να λύσουν – όπως τόνισε - οι συναρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε επίσης συγχαρητήρια στη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας Lamda Development και σημείωσε ότι το όραμα του Σπύρου Λάτση παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

Υπενθύμισε ότι το σχέδιο της επένδυσης στο Ελληνικό γεννήθηκε πριν ακόμη μετεγκατασταθεί το αεροδρόμιο, καθώς η πρώτη σχετική συζήτηση έγινε το 2007.

Σημείωσε ότι “πέρασαν επτά χρόνια και από 40 κύματα” πριν υπογραφεί το 2014 η σύμβαση του έργου επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. “Έπειτα μεσολάβησαν πολλές αναβολές, ήταν η εποχή που ακούστηκαν τα πάντα, από τη διατήρηση μέχρι τη μετατροπή όλης της περιοχής σε κοινωνικό λαχανόκηπο”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Αν και η προηγούμενη κυβέρνηση το 2016 τυπικά αποδέχτηκε την επένδυση, δυστυχώς αντί να λύσει εκκρεμότητες δημιούργησε πολλές καινούργιες, πότε με το πρόσχημα της αναθεώρησης της σύμβασης και πότε συνθηκολογώντας με την Ελληνική γραφειοκρατία. Και έπρεπε να έρθει το καλοκαίρι του 2019 για να ξεκινήσει επιτέλους το έργο”. Έτσι δεν είναι;;; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

“ Οι ήρωες, πολεμούν σαν Ουκρανοί”.

Η χώρα της Ουρανίας, ειδικά αυτές της ημέρες της Ελληνικής Επετείου του μεγάλου ΟΧΙ στη Φασιστική Ιταλία του 1940, αποκτά φανταστικό δείγμα φιλοπατρίας, ηρωϊσμού, μαχητικότητας και αυτοθυσίας. Αν την εποχή του Ελληνοϊταλικού Πολέμου “Οι ήρωες πολεμούσαν σαν Έλληνες”, κατά τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ουϊνστον Τσόρτσιλ, σήμερα, κατά κοινή ομολογία, “ Οι ήρωες, πολεμούν σαν Κούρδοι, σαν Σύριοι, αλλά και σαν Ουκρανοί”. Οι μαχητές των ερειπωμένων από τους βομβαρδισμούς, τους πυραύλους και άλλα πυρά των μακελάρηδων Ρώσων πόλεων δεν θυμίζουν την άλλοτε ειρηνική χώρα της Ουκρανίας, που έγινε στόχος της «Ρωσικής επεκτατικής βουλημίας ». Προηγήθηκαν η Γεωργία, η Κριμαία και τώρα η Β/Α πλευρά της Ουκρανίας. Οι μαρτυρικές πόλεις της χώρας έχουν ισοπεδωθεί, αλλά οι μαχητές Ουκρανοί είπαν το δικό τους ΟΧΙ.

Την ώρα που δεκάδες πτώματα αμάχων βρίσκουν τον θάνατο, την ώρα που τα σπίτια και οι γειτονιές που κάποτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα θυμίζουν ένα απέραντο νεκροταφείο. Δίνουν τον δικό τους αγώνα.

Οι μακελάρηδες με αεροπορία και σύγχρονο εξοπλισμό βομβαρδίζουν μεθοδικά κατοικημένους τόπους, με τις εντολές του Πούτιν και τις «πλάτες» του ΝΑΤΟ και του ανίσχυρου ΟΗΕ, που κάνουν τα στραβά μάτια στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την άμεση εμπλοκή, που θα κατέληγε στον Αρμαγεδώνα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σαν αυτή την Ημέρα η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στη Φασιστική Ιταλία και είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ στο φασισμό.

Οι Ουκρανοί μαχητές λένε το δικό τους ΟΧΙ στους Ρώσους και στα κοράκια του Παγκόσμιου Ολοκληρωτισμού.. Λένε ΟΧΙ στην Ρωσιή λαίλαπα, λένε ΟΧΙ στην επιβολή της απάνθρωπης επίθεσης, λένε ΟΧΙ στην επέλαση του γείτονα, εξ ονόματος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ανάμεσα στα ερείπια, ανάμεσα στο θάνατο, που πλανάται στην κάποτε ολοζώντανη Ουκρανική χώρα, πολεμούν για την πατρίδα τους, για την οικογένειά τους, την Ελευθερία και τα ιδανικά τους!

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ υπό την Ηγεσία των ΗΠΑ, βοηθούν εκ του μακρόθεν στέλνοντας πολεμικό υλικό.

Δεν μπήκαν στο Θέατρο των Επιχειρήσεων της Ουκρανίας μαζικά και δυναμικά, γιατί τους ακολουθεί το εξ ίσου απαράδεκτο σύνδρομο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και άλλων πολέμων. Η επίσημη Κυβέρνηση της Ουκρανίας, προσπαθεί να πετύχει Παγκόσμιο άθλο και νίκη των ηθικών δυνάμεων έναντι της ύλης, υπό δυσμενείς συνθήκες… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας…

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με το 5Apostagma.gr Newsroom, την Κυριακή, προειδοποίησε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να πραγματοποιηθεί, αυτό που χαρακτήρισε, «εσκεμμένη πρόκληση». Κατηγόρησε την Τουρκία ότι υπονομεύει τις ευκαιρίες για τη δημιουργία ευνοϊκής ατμόσφαιρας για διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο, υπό το φως της «επιθετικής» ρητορικής της προς την Αθήνα, γράφει το αραβικό δημοσίευμα, και όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε τη δήλωση του υπουργού σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα ότι η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να επιλυθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, σημειώνοντας ότι η κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής έχει φτάσει σε «πρωτοφανή επίπεδα». Ο κ. Δένδιας προειδοποίησε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να πραγματοποιηθεί, αυτό που χαρακτήρισε, «εσκεμμένη πρόκληση».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τα βήματα της Ελλάδας να «εξοπλίσει» νησιά στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι «Όλα είναι έτοιμα και θα κάνουμε τα βήματά μας αναλόγως. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συζητά επί του παρόντος αυτό το θέμα με τους ομολόγους του στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ).», πρόσθεσε, σε σχόλια που δημοσίευσε η τουρκική τηλεόραση (TRT).

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, ο Δένδιας τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων, εάν οι τουρκικές εταιρείες συνεχίσουν να συναλλάσσονται με ρωσικές οντότητες που υπόκεινται σε κυρώσεις. Η Τουρκία δεν πρέπει να είναι η «πίσω πόρτα» για εξαγωγές και εισαγωγές από τη Ρωσία, η οποία έχει ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη Δευτέρα να καλέσει την Ελλάδα σε διμερή διάλογο με την Τουρκία και σε δηλώσεις μετά την προεδρία του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, επανέλαβε την επιθυμία της χώρας του να βρει λύση στα προβλήματα (σημ. στις διεκδικήσεις της Τουρκίας) στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίου, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. «Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καλέσει την Ελλάδα σε διάλογο σε διμερή βάση αντί να στηρίξει τις άδικες και παράνομες πρωτοβουλίες σε αυτό το θέμα». Έτσι τα βλέπουν… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια